Oppveksten


Jeg vokste opp på Harestua, i en søskenflokk på fem.

Det jeg husker best fra barndommen, var omgivelsene, som kan sammenliknes med Astrid Lindgrens "Barna i Bakkebygrenda". Vi var mange barn i samme grend, og det skjedde alltid noe morsomt.


Jeg elsket dyr, og vokste opp med kaniner, hunder og katter. Det er nok derfor vi har så mange dyr i dag - jeg tror det gir ungene mine noe uerstattelig i oppveksten. Med dyr følger ansvar, man lærer seg å gi, utvikler evnen til å føle kjærlighet, lærer seg til å ta og gi på en helt annen måte enn man ville gjort uten disse firbente, som setter slik farge på tilværelsen.

Jeg har alltid vært aktiv, og det sa seg selv at jeg måtte begynne med noe innen idrett. Med en pappa som hadde langrenn som lidenskap falt valget naturlig nok på skiløping. Mitt første langrenn gikk jeg da jeg var 5 år.Elsket gymtimene på skolen, og da jeg kom hjem, fortsatte aktivitetene. Sommerstid var det håndball, litt friidrett, orientering. Når jeg ikke holdt på med organisert idrett, var det ut i skogen med venner og søsken. Fjernsynet hadde ikke mye å tilby, men naturen hadde!

Jeg hadde alltid vært glad i skolen, og mitt beste fag var norsk. Ellers var jeg en som lå litt over gjennomsnittet i andre fag, trengte ikke å anstrenge meg for å ligge der, og det passet meg ypperlig. Selv om jeg stort sett likte å gjøre lekser, var det mange andre fristelser.

Når det var ferie syklet jeg ofte til skolen, hvor jeg kikket lengselsfullt inn gjennom vinduene. Ferien ble så veldig lang, syntes jeg.

Da jeg var ferdig på ungdomsskolen, begynte jeg på handelsskolen. Først da forsto hvorfor jeg var så glad i skolen. Savnet etter de gamle klassekameratene ble så stort at jeg sluttet etter tre måneder.
Etter en tid fikk jeg jobb på Postgirokontoret i Oslo, og jeg arbeidet i postverket i 11 år. Nye venner, nye omgivelser - det var en spennende tid. Jeg var i ferd med å bli voksen.

                                                                                                                                                                                       


Forfatteren

Foreldrene mine