Gjestebokinnlegg 2011Anne Grete
12.09.2011
Takk for smugtitten på bok 42   Kan tro jeg gleder meg som en unge til jeg har den i hendene ... Det er en fryd for både hjerte og sinn å lese bøkene dine   Klem på deg
Hilsen Anne Grete

Kjære Anne Grete
Tusen takk for innlegg i gjesteboken :) Du er en solstråle i livet mitt, og det håper jeg at du er klar over :) Jeg er glad for å ha deg som leser, men først og fremst er jeg glad for å ha deg som venn.
Takk for at du er du.
Klem og gode tanker fra Jane


Hanne
18.08.2011

Langs Mjøsa - her har Kallefølget vandret
Hei kjære Jane ;)
Håper du har hatt en fantastisk sommer :)
Jeg henger fortsatt med i serien og er like begeistret!
Du er så utrolig flink :)
Gode klemme fra Hanne

Hei Hanne!
Nå er det lenge siden jeg har hørt fra deg, men det
er ikke fordi du har "falt av" Flammedans, skjønner jeg :)
Det gjør godt å få slike positive tilbakemeldinger så langt
ute i serien - det er ingen selvfølge at folk henger med lenger da. Nå holder jeg på å skrive på nummer 47. Jobber hardt om dagen, og håper at du fortsatt vil like det jeg "snekrer" sammen.
Håper også at alt står bra til, og ønsker dere en nydelig høst, kjære Hanne.
Go´klem fra JaneMaja
19.07.2011

Hei! Jeg måtte bare legge igjen en liten hilsen til deg. Jeg er 20 og har lest flammedans bøkene siden jeg var 15 år. Da jeg kom opp til bok nummer 40 bestemte jeg meg for å abonnere på alle bøkene fra nr. 1 igjen. Jeg holder nå på med bok nummer 4 og kjenner at minnene strømmer tilbake! Flammedans er en fantastisk bokserie, og jeg elsker måten du skriver på! Man blir virkelig dratt ned i boka og eksisterer i den sammen med Anna, Nikolai og ungene. Jeg syntes det var moro å lese om de gamle kjente og kjære fra bøkene også. Som for eksempel Dorthe med kjeften, Kalle og Klokke-Jon. Har enda til gode å finne en bokserie som er like underholdende og interessant som Flammedans.
Hilsen Maja, 20 år.

Hei Maja!                                                    
Innlegget ditt har fulgt meg gjennom noen dagers ferie, via mobil. Det er derfor jeg er litt sen med å legge det ut. Ikke alltid så enkelt med nett og ferie.
Dette har vært fine ord å ha med seg, og jeg blir glad når jeg leser hvordan Flammedans har virket på deg. Tenk at du har lest på serien siden du var femten år! Føler meg beæret over å ha en leser som deg. Så er det så flott at at du vil dele din opplevelse av bøkene med meg, og alle de andre som er innom hjemmesiden. Det har vært stille i gjesteboken lenge nå, og da er det så innmari hyggelig med et innlegg!
Det er seks år siden jeg vant romankonkurransen i Damm. I løpet av den tiden har jeg skrevet 46 bøker i Flammedans. Holder på med nummer 47 nå, og har skrevet kontrakt på 48 bøker. Forlaget har ikke gitt beskjed om nedleggelse av serien, så jeg regner med at det blir godt over femti bøker.
Takket være lesere som deg, kan jeg gjøre det jeg liker aller, aller best; nemlig å skrive :)
Så tusen takk, Maja - for at du leser bøkene, og for at du ønsket å dele dette med meg.
Ønsker deg en fortsatt god sommer, min unge leser. Nyt dagene og livet.
Varm klem fra JaneJonny og Ann-Viola
19.05.2011

Er du også tater?
Flammedans er en veldig bra serie ! Familien mine er også tatere og vi er stolte av det !
Dattra mi er veldig opptatt av å få kulturen til å holde seg og ikke forsvinne.
Jeg har lært henne mye Romani, men hun spør mer enn hun lærer, hun er forresten 15 år nå.
Hun har spurt mange politikere om hva og hvorfor de behandlet oss så dårlig. Men har egentlig
aldri fått noe ordentlig svar. Vi tilhørte Hundfølget. Og jeg er i familie med Bussi. Møtes noen ganger
å året og koser oss sammen.
Vell, har vel ikke mere å skrive om !
Hilsen Jonny og Ann-Viola  

Hei!
Så mye jeg vet, har jeg ikke taterblod i årene, men man kan aldri vite. Så mye kan jeg si, at om det hadde vist seg at jeg har det, så ville jeg ha vært stolt. Uansett hvilket folkeslag man tilhører, bør man være stolt - det er jo en viktig del av den man er!
Datteren din er heldig som får lov til å lære om taterkulturen. Vi trenger ikke å gå lenger enn til forrige generasjon for å vite hvor ille det må ha vært å være tater. Så ble det hemmeliggjort da, og jeg tror det er mange av romanifolket som heller ikke i dag ikke vet hvor de stammer fra, og kanskje vil de aldri få vite det.
Det er viktig å stille spørsmål ved det som ble gjort, og det er flott at datteren din engasjerer seg. Jeg tenker som så at det for politikerne er en epoke de skammer seg over. Jeg kan ikke være sikker, men kanskje dagens politikere ikke engang har satt seg inn i det som skjedde den gangen.
Jeg har ikke hørt om Hundfølget, men Bussi kjenner jeg godt. Han er et flott menneske - det er Ritha og ungene hans også. Jeg er stolt over å kjenne dem, og for å få lov til å være en del av deres liv. Han er en stor historieforteller og sanger, og til høsten kommer han med bok også :)
Jeg ønsker dere og familien en riktig god sommer. Måtte solen skinne mye på dere.
Sommertanker fra JaneMalin
28.04.2011

Hei, fantastiske forfatter :)
Jeg må si at jeg aldri har vært noe fan av slike "småbøker", men så satt jeg hos tanten min i september, så satt vi å pratet om tatere, så kom tante inn på bokserien din, flammedans, og sa at jeg måtte lese den..
Hun hadde alle bøkene som hadde kommet til da, og jeg tok de med.
Når jeg begynte å lese, så må jeg innrømme at jeg var litt skeptisk, tok litt tid for meg å komme inn i d. Og lite tid til å lese, men så begynte jeg å lese mer og mer, når jeg satt på nattevakter, deretter begynte jeg å lese mer og mer, og jeg satt i sofaen, la meg, sto opp. Tenkte på Anna, og de rundt henne hele tiden, jeg ble rett og slett så nygjerrig på hva som skulle skje videre hele tiden, så jeg hadde vanskeligheter med å legge fra meg bøkene. Nå har jeg akkurat lest ut bok nr 37, og er frelst, og kan nesten ikke vente på å lese videre.
Det er så interessant og lese om denne tiden, og hvem som hadde den største makten. Det er liksom ikke bare folkene jeg har falt for men også historien rundt og ikke minst stedene. Jeg har smilt, ledd og felt tårer når jeg har lest bøkene, og det er slik det skal være mener jeg, at man lever seg virkelig inn i historien :)
Du har virkelig gitt meg tilbake den lesegleden jeg hadde når jeg var rundt 10 år, og nå er jeg 25 og lyst til å lese hele tiden :)
Takk for det, Jane :)
Jeg ser du har en serie som heter barn under månen, hvor kan man få tak i den? Jeg har bodd både roa, gran og lunner, så hadde vært moro å lese om noe fra hadeland :)
Mvh Malin :)

Hei Malin!
Jeg beklager at det tok noen dager før jeg fikk svart deg, men jeg har hatt så mye å gjøre. Det lyder mest som en klisjé, men er sant. Men nå, endelig, fikk jeg satt meg ned for å gi deg et skikkelig svar. For det fortjener du, etter å ha skrevet en så hyggelig og motiverende mail til meg :)
Det gjorde spesielt godt å lese om "omvendelsen" :) Den skepsisen du hadde overfor seriebøker, er det mange som har, vet jeg, og det gjør godt å vite at en skeptiker fant ut at Flammedans var lesbar.
Innlevelsesevne er godt å ha, og jeg forstår at du har en god posjon av det - jeg setter pris på at du ler og gråter når du leser bøkene mine, det betyr jo at jeg har nådd frem til deg :)
Hadde du vært her, skulle jeg har klemt deg hardt, hardt, Malin. Tenk at Flammedans har vært med på å gi deg lesegleden tilbake! En bedre nyhet kan ikke en forfatter få!
Det er viktig for meg å ha et budskap bøkene mine. I Flammedans ønsker jeg å formidle hvordan taterne hadde det på slutten at 1800-tallet - Anna og Nikolai er blitt virkelige for meg. Jeg er glad i ungene deres, og omgivelsene - akkurat slik du er. Hvis du ikke har vært på Tynset, burde du ta deg en tur dit. Det er så fint der. Før jeg begynte å skrive, lurte jeg på å legge handlingen til Røros, men Røros har fått mye oppmerksomhet, og jeg bestemte meg for at jeg skulle vandre et stykke sørover. Tynset har blitt et yndet reisemål for meg - jeg liker meg veldig godt der, og synes jeg ser Anna for meg da, på vei til landhandelen eller jernbanen.
Du skriver at du gjerne skulle hatt tak i "Barn under månen", og jeg tror at forlaget har bøkene på lager. Jeg skal høre med dem og sende deg en mail om det :) Den serien er spesiell for meg, siden den er skrevet fra hjembygda, og handler om oldefaren og oldemoren min, slik jeg trodde historien deres var.
Da hører du fra meg, Malin!
Klem og gode tanker fra JaneAnne Grete
19.02.2011

Hei!
Håper jeg får alle fans av denne fantastiske forfatteren med meg. På NorskeSerier skal beste filmtrailer kåres. Gå inn og stem på Flammedans!!!
Mvh. Anne Grete Løvtjernet

Kjære Anne Grete, venninna mi :)
Det gikk riktig så bra med kåringen, sikkert mye takket være deg og din entusiasme. Du er så god, du. Kjempegod!
Varm klem fra JaneTonje
16.02.2011

Hei!  
Jeg tenkte jeg skulle skrive en hilsen i gjesteboken for å fortelle at det arbeidet du gjør er veldig inspirerende. Jeg er stor fan av både Iselin og Christine sine blogger, så jeg er stadig vekk her inne å snoker også. Moren min har alle "Flammedans" bøkene dine, slik at når jeg blir litt eldre har jeg lyst til å lese de jeg og.
Jeg er bare femten år, og har veldig lyst til å skrive min egen bok. Det eneste jeg er redd for er at jeg ikke kommer til å få gitt noe ut fordi jeg er så ung. Har du noen tips til hva man kan gå frem med når slikt kommer?
Stå på videre med den gode jobben du gjør! Hilsen, Tonje.

Hei Tonje!
Dette var en veldig hyggelig melding å få på morgenkvisten :) Herlig å lese at vi "Mysenjentene" kan være til inspirasjon, og jeg trives veldig godt med tanken om at du er her inne å "snoker" iblant.
Den dagen du begynner å lese Flammedans, kan det hende at alle bøkene i serien er utgitt. Da kan du virkelig jafse i deg :) Fint å tenke på at det finnes ei ung jente som snart skal begynne å lese om Anna og familien hennes.
Du ville bli en meget ung forfatter, men jeg tror at alt er mulig, inntil det motsatte er bevist :) Har du en forfatterinne i magen, synes jeg at du skal slippe henne ut og begynne først som sist. Han som skrev "Eragon" var ikke stort eldre enn deg, var han vel? Så sett i gang!
Det første du må ha, er en plan :) Sett deg ned, skriv ned i korte trekk hva boken skal handle om. Det er lurt å lage et personregister - en liste over personene som skal være med i boken, hvordan de ser ut, hvilken personlighet de har osv.
Jeg vet at f.eks en barne- ungdomsbok er på omtrent 30 000 ord, så det kan være lurt å legge til "ordtelleren" i wordmanuskriptet ditt.
Jeg skriver med linjeavstand 1,5 og skriftstørrelse 12 (Times New Roman) og pleier å sette på sidetall. Det kan være lurt, for om forlaget printer ut manuset og mister det i gulvet, er det lettere å sette det sammen igjen.
Et kapittel kan være så langt eller kort som du ønsker, men her vil gjerne forlaget ha noen ord med i laget.
Hva boken skal handle om, er opp til deg, men det er nok en fordel om hovedpersonen er lett å like, og litt spennende bør det kanskje være. Om du bruker "synopsis" (planen om hva boken skal handle om), er det til enhver tid lett å vite hva boken skal handle om videre. Noen hendelser kommer til etter hvert :)
Når du har skrevet ferdig, er det lurt å skrive et sammendrag på manuset - det gjør det lettere for forlaget å få en oversikt.
Og så, kjære Tonje, er det bare å sende manuset til det forlaget du ønsker :) Først må du sende en mail og spørre om de vil ha manuset tilsendt over nett (de fleste vil nok det) eller som papir.
Når svaret er mottatt, er det bare å få det avgårde!
Ønsker deg lykke til med bokskrivingen og alt sammen. Og hils moren din så mye og si at jeg er glad for å ha henne som leser.
Varm klem og gode ønsker fra JanePer-Tore
15.02.2011

Får vel skrive til en vakker forfatter jeg da.
For det første har du en fantastisk illustratør til bøkene din.
Men skjer illustreringen i samarbeid med deg eller hvordan er det?
Klem fra Per-Tore

Hei Per-Tore!
Først vil jeg takke deg for at du tar deg tid til å legge igjen en melding i gjesteboken. Har vært stille her siden i oktober 2010! Dette ble dermed det første innlegget i år :)
Jeg er enig i at Anders Kvåle Rue er en kjempeflink illustratør. Du spør om illustrasjonen blir utformet sammen med meg, og det gjør den.
Jeg plukker ut den hendelsen i boken som jeg ønsker å ha på forsiden. Dette "bildet" må på et vis passe med tittel og baksideteksten, som jeg skriver helt til slutt.
Så joda, et samarbeid er det så absolutt. Anders eller redaktøren min kontakter meg om noe er uklart angående klær og omgivelser. Dette er en morsom del av det hele og den endelige avslutningen på en bok, for min del.
Håper det står bra til på Gjøvik, og ønsker deg en nydelig dag.
Klem fra Jane2005 I 2006 I 2007 I 2008 I 2009 I 2010 I 2011 I 2012