Gjestebokinnlegg 2009


Ellinor
30.11.2009

Hei Jane!
Nå er det virkelig lenge siden. Jeg vet ikke hva det er, to år? Ikke er jeg sikker på at du husker meg heller... ;) Skulle bare si at jeg fortsatt henger med på Flammedans. Det er en fortsatt like spennende serie. I dag ligger jeg syk, men håper jeg kommer meg på skolen i morgen. Har vært syk siden torsdag, men er mye bedre nå. :) Håper du har det bra.
Klem fra Ellinor.

Hei på deg Ellinor!
Det er en god stund siden sist, det skal være sikkert og visst. Hvor lenge er ikke jeg sikker på heller, men noen år begynner det å bli. Koselig å høre fra deg igjen ! Det er klart jeg husker deg.
Morsomt å vite at du leser Flammedans fremdeles. Og at du fortsatt synes serien er spennende! Det begynner å bli mange bøker nå, og det er viktigere enn noen gang at jeg klarer å holde spenningen oppe :)
Er ikke godt å være syk, jeg har nettopp vært syk selv, men er oppe og går igjen nå, som du sikkert skjønner :)
Håper du blir frisk igjen fortere enn svint! Det er jo en fin tid på skolen også nå :) Så er det snart juleferie. Dette året har jammen gått fort!
Mange klemmer fra meg til deg, med et ønske om god bedring og en hyggelig førjulstid.
JaneStein
18.11.2009

Hei Jane
Jeg vil sende deg en hilsen siden du på din måte å skrive på fengsler mange med meg. Jeg kan ikke uttale meg om den serien du nå driver med Flammedans men min samboer får boken hver mnd i posten. Og hun lukker ikke boken før den er lest. Jeg ble for 5 år siden i en alder av 45 år rammet av hjerneslag med kognitive skader og en av skadene jeg fikk resulterte i at jeg ikke kan lese bøker eller jeg forstår ikke sammenhengen i det jeg leser. For tre år siden skulle vi flytte og som ved en tilfeldighet dukket bok nr 1 i en annen serie du skrev for noen år siden: Utvalgt av gudene. Og siden jeg slukte den serien den gangen den kom ut, lot jeg den ligge fremme en tid. En kveld tok jeg boken med meg på sengen. Og underlig nok fant jeg den ro og glede det er i å slappe av med en bok igjen. Jeg kan ikke forklare hva som hadde skjedd men jeg klarte å lese bøker jeg hadde lest før. Siden jeg hadde spart på hele serien har jeg hatt stor glede av den serien, og har lest den nå 5 ganger.
Jeg husker nok ikke mer selv om jeg leser den flere ganger så jeg fortsetter å lese den til det ikke er mer igjen av bøkene.
I dag har jeg selv skrevet bok om det og bli rammet av hjerneslag i ung alder og hverdagen gir meg mening når jeg reiser rundt og holder foredrag om kognitive skader.
Jeg har en hjemmeside og håper du kan ta en tur innom den:
123hjemmeside.no/nyhverdag-nyttliv
Jeg kan ikke fortelle hvor glad jeg ble den dagen jeg fant igjen bokserien Utvalgt av gudene.
Jeg takker deg igjen for bokserien og måten du skriver på. For meg blir det en helt spesiell opplevelse.
Hilsen Stein Stensen
Hei Stein!

Jeg ble ydmyk og rørt da jeg leste innlegget ditt. Det er fantastisk å tenke på at du kan finne en slik glede og nytte av å lese "Utvalgt av gudene". Vikingserien er mitt første "barn" og min store stolthet. Den er vel så god som Flammedans, men skrevet i presens og av en litt mer uerfaren hånd.
Historien du skriver her er gripende og mens jeg leste hadde jeg flere ganger en klump i halsen. Du er en mann i din beste alder, og du ønsker å dele noe av det du har opplevd med meg og de andre som stikker innom hjemmesiden min. Tusen takk for det, Stein.
Jeg har kikket på din hjemmeside og må si at jeg er mektig imponert over det du har fått til. Etter selv å ha opplevd å bli rammet av hjerneslag i ung alder, har du skrevet en bok om det! I tillegg reiser du rundt og holder foredrag! Det synes jeg er utrolig godt gjort, og jeg håper at mange leser boken din. Det er nok vanskelig for oss som ikke har opplevd noe slikt å forstå hva det gjør med en, og vi ville alle hatt godt av å sette oss inn i din situasjon. Ikke minst fordi vi en eller annen gang i livet kan komme til å oppleve det samme, med oss selv, eller med noen vi er glad i.
Det er nok ingen andre enn du som har lest "Utvalgt av gudene" hele fem ganger, og jeg håper at du en gang, når du lukker den siste boken, husker alt du har lest.
Lykke til videre i livet ditt, Stein. Så må du hilse samboeren din og si at jeg setter umåtelig pris på at hun leser "Flammedans". Jeg ønsker dere begge alt godt.
En god klem og mange glade tanker fra JaneHelene

01.11.2009 

Hei Jane!
Nå sitter jeg og leser Flammedans nr.31 den er kjempespennende! Lurer på hvordan det går med Helena og Olaf jeg!
Jeg gleder meg til hver gang jeg skal lese en flammedans bok, og ser at den ligger på krakken til Tante Inga, da begynner jeg å lure på om hun er ferdig med flammedans boka og det er hun selvfølgelig! Hun har lest ut en bok før vi får sukk for oss pleier vi å si.
Stor klem til deg fra meg! =)

Kjære Helene,
Ble glad for at jeg fikk en melding i gjesteboka fra deg nå. Ble glad for å lese om tante Inga og at dere fremdeles følger med på det som skjer med Anna og familien hennes.
Tenk bok nr.31! Flammedans begynner å bli en lang serie, og jeg tar det ikke som en selvfølge at leserne mine skal følge med så lenge. Håper det er liv laget for flere bøker i serien også.
Går her og ruger på neste serie, som jeg ikke har fått begynt å skrive på ennå. Gleder meg til å sette i gang med den, selv om jeg vet at jeg kommer til å savne flammedanspersonene mine. Det er blitt et stort tomrom i livet mitt for hver serie jeg har avsluttet. Blir jo så inderlig glad i disse menneskene!
Håper at du har en fin høst der hvor du er, Helene. Her lå det et tynt snøteppe på bakken da jeg våknet i dag. Det er så rart - stillheten senker seg liksom sammen med snøen. Deilig.
Glad for å kjenne deg, min kjære, unge venninneMarit

17.07.2009

Hei Jane.
Jeg leser Flammedans, og nyter hver eneste bok. Rart å tenke på at det er deg - du som alltid trillet mindre søsken. Du var den jenta som ikke alltid ble akseptert av de andre. Jeg husker godt en gang du spurte dem direkte - jeg bodde like ved. Men om du fikk svar kan jeg ikke huske. Men nå har du all grunn til å være STOLT, Jane. Fortsett som du gjør, og nyt livet. Klem av Marit Carlsen Skoglund

Hei Marit!
Veldig hyggelig at du tok deg turen innom. Innlegget ditt har fått meg til å tenke over barndommen på en annen måte enn tidligere. Du vet, enkelte ting glemmer man, og jeg har nok valgt å se mellom fingrene på det leie. Jeg har alltid vært litt spesiell, tror jeg, og med min fantasi og mine drømmer var jeg nok ikke like lett å være sammen med alltid. Jeg tror, Marit, at man trenger motgangen man møter, likeså mye som medgangen. Det er en del av utviklingen, det er det som får en til å vokse og som skaper empati for andre, for det er først når man har opplevd vanskeligheter på kroppen selv, at man kan forstå den delen av livet.
Jeg har i løpet av livet lært at alle mennesker er like, uansett om de har en Mercedes eller en moped på gårdsplassen. Det kan kanskje være en kamel å svelge for enkelte, men slik er det faktisk. Dette er nok noe av det viktigste jeg forsøker å formidle i bøkene mine, og jeg er glad for at så mange leser dem. Jeg vet blant annet at enkelte har fått et annet syn på tatere etter å ha lest om Anna og familien hennes. Ingenting gleder meg mer :)
Ha en fortsatt god sommer, Marit, og takk for at du åpnet "minneboken".
Sommerklem fra JaneBrith
15.07.2009

Hej Jane,
Trevligt att träffa dig ikväll på farmen och att få adressen till din hemsida på nätet.
Vilken fin bild och vilken härlig hund!  Jag älskar hundar.
Spännande att se att du är författare. Finns dina böcker översatta till svenska språket?
Själv bor jag i Stockholm och har tidigare bott många år i Göteborg. Jag har jobbat internationellt i svenska/amerikanska och japanska företag och haft kontakter i hela världen. De sista åren har jag jobbat i en branschorganisation för revisorer och specialister. Jag har i sommar slutat där och ska jobba lite mindre i fortsättningen.
Önskar dig en underbar fortsatt semester och tur på fjället! Hoppas också vi ses i fortsättningen på Farmen.
Kram Brith (Farmen - Marge)

Hei Brith!
Så morsomt at du skrev i gjesteboken min :)
Jeg er også veldig glad i hunder. Hadde ikke Connie vært så bestemt mot andre hunder, kan det nok hende at jeg hadde hatt en til, eller to!
Bøkene mine er ikke oversatt til svensk. Har fått beskjed om at det er fordi det ikke finnes distribusjon for serielitteratur i Sverige. Synd, for jeg tror nok at dere hadde likt å lese serielitteratur like godt som oss nordmenn.
Det virker som om du har hatt en spennende jobb. Å jobbe internasjonalt er nok krevende! Jeg hadde ikke klart noe sånt, men synes jo at jeg har drømmejobben da, og vi har jo hver vår hylle her i livet. Synes det virker fornuftig å bremse opp litt, Brith.
Vi har lett for å kaste oss på "karusellen", ikke like lett å hoppe av alltid, selv om det kan være det beste. Håper at du finner deg en jobb du kommer til å trives med.
Du må ha en fin ferie, du også, selv om du kanskje ikke har et fjell å gå i. Du har jo en flott farm! Krever sin kvinne å holde den i orden! Vi ses nok igjen :)
Sommerklem fra Jane
Per-Tore
13.07.2009

Takk for svaret, er greit å ha et resyme når man leser 3-4 serier som jeg gjør pluss at jeg er en flittig bruker av biblioteket.
Per-Tore

Om jeg hadde lest så mange serier, tror jeg nok at jeg også ville likt å ha et resyme å forholde meg til. Glad for at du synes positivt om det, Per-Tore :) Det er jo en liten peilepinn om hva de andre leserne synes også :)
Gode tanker fra megPer-Tore
12.07.2009

Hvem er Cato Nyheim i bok nr. 29 Langs Landeveien?
Det er bra at du har med et resyme av forrige bok, men du vet vel hva jeg mener om det hehe.
Klem til min favorittforfatter.

Hyggelig å høre fra deg igjen, Per-Tore, og kjempemorsomt at du fremdeles følger med på Flammedans.
Cato Nyheim er en som Frederik kjenner på Tretten. En som han i blant arbeider for.
Resyme ja - vet at det er en del andre serier som har det, og dette hjelper leserene til å holde orden på alt sammen. Mange som leser flere serier samtidig, da kan det være greit å få satt ting litt på plass før man begynner på boken.
Håper at alt står bra til på Gjøvik. Jeg skriver og skriver, litt fra Gjøvik også, faktisk :)
Kos dere med ferien, sommeren og sola - til og med regnet går det an å kose seg med :)
Sommerhilsen fra Jane
 Bea
28.05.09

Hei,
er jo bare noen dager siden sist jeg skrev her, men siden da har jeg endelig fått laga meg blogg! Jeg har mildt sagt papirdilla, og det vises i bloggen: http://beacarona.blogg.no/
Kortlaging er utrolig gøy, og jeg får virkelig utfordra min kreative side ;o)
Ha fortsatt en god tidlig-sommer!
Klem fra Bea

Bare koselig at du stikker innom igjen, kan du skjønne :)
Så flink du er! Var inne og kikket. Oppfordrer alle andre som er innom her til å gjøre det også - ordentlig morsomt, både å få et ansikt til innleggene dine og se alle de fine arbeidene.
Lykke til videre med papirhobbyen din :) Og en fortsatt god sommer!
Kjempeklem fra JaneBea
15.05.09

Leeeenge siden sist.
Hei, nå begynner det å bli en stund siden sist, men har drevet med så mye i det siste, har jobbet, fått ny jobb, blitt tante for første gang (og det er stor stas det ;o)) Og midt oppi alt det her så har jeg selvfølgelig også lest alle bøkene i Flammedans som har kommet ut hittil.
Leste utdraget fra neste bok på Norske Serier, og så at det skjer noe med Nikolai...Nei, ikke nå som han og Anna endelig har fått ordna opp i mellom seg....(snufs) Og at Helena og Gaute havner i trøbbel....? Du vet å gjøre det spennende for en Flammedans-avhengig, det må jeg si. Og det er det jeg vil takke deg for, at du hele tiden snur på handlingen sånn at det skjer noe spennende hele tida. Og når det dukker opp uventede ting blir jeg nesten sint først, men så skjønner jeg at om alle skulle hatt det bra hele tiden i serien, så hadde du ikke hatt noe å skrive om til slutt, og jeg håper det kommer mange bøker enda. Ha en fortryllende vår, og snart sommer! Og så skal jeg prøve å stikke innom gjesteboka litt oftere heretter.
Hilsen Bea

Kjære Bea,
Da er jeg endelig på plass og kan gi deg et svar på innlegget. Beklager at du måtte vente, men det er bare så fryktelig mye å gjøre for tiden. Timene flyr, dagene flyr, bare jeg som beveger meg litt tungt fremover :)
Kikket etter, og det er som du skriver en stund siden sist du skrev et innlegg. Men du er flink da, Bea - mange som ikke skriver innlegg i det hele tatt, vet du.
Synes at det er veldig koselig å høre fra leserne mine, og jeg vet at det er mange som leser innleggene i gjesteboken, så dette kan kanskje være en oppfordring til andre som stikker innom, om å legge igjen noen ord?
Det er som du skriver trist at det skal oppstå problemer hele tiden i bøkene, spesielt når det ser ut til å  ha roet seg. Du har gjettet deg til svaret på det: Ville ikke bli særlig spennende om f.eks. alt var fryd og gammen for Anna og Nikolai fra begynnelse til slutt - da ville det nok ikke bli mer enn to bøker. Ikke nok med at jeg ville kjede meg grenseløst, det ville du som leser også! Jeg har ikke lest noen andre serier, men vet at det er slik i dem også.
Og hvorfor har jeg ikke lest en annen serie, spør mange meg. Det er det egentlig et enkelt svar på - jeg er rett og slett redd for at jeg skal fiske opp ideer eller legge om til en annen skrivestil. For det er fullt mulig, ikke fordi man ønsker å etterligne, men fordi underbevisstheten jobber for seg selv, og plutselig tror du at en idè er din, når du egentlig leste den et sted.
Mange bøker blir det, Bea - du kan bare glede deg! Har skrevet kontrakt på 36 bøker, og det skulle ikke forundre meg om det blir 40. Vi får vel se :)
Ha en fortsatt fin vår du også. Så må du være flink til å vifte med flagget i morgen, for fedrelandet, og for deg selv - Hipp hipp hurra!
Gode tanker og varm vårklem fra JaneHelen

13.05.09

Heisann Jane.
Humret og lo da jeg hørte deg på radioen - en smittende latter du har, og et bra innslag var det! Kjekt å høre deg "live" jenta mi.
Her i Stavanger er det fullt kjør, både privaten og med jobben. Har blitt lagleder for vårt lokale Junior lag *kjempekjekt* og krevende!
Bloggen har også tatt seg opp og krever jevnlig oppdatering - kjekt!
Ellers så nærmer sommeren seg her med full tempo. Har kunnet sittet ute etter påsken. Blomster og gress gror som bare det. Nydelig skue.
Kattene vokser... minstejenta Juni juni var i toppen av et tre i dag, på evig fugletitting/jakt. Tok et blinkskudd av henne som du kan se på bloggen min: kalimerablog
Ønsker deg en deilig tid fremover, og ser som alltid frem til neste utgave av Flammedans!
Klem til deg på begge kinn - hilsen Helen.

Hei på deg, Helen!
Beklager at det tok litt tid å få svart på innlegget ditt, men det har vært travelt her i det siste. Ikke bare hos deg det gror, skjønner du :) Har fire mål og har hatt et par år med "anleggsarbeide" på tomta - da er det mye som stikker frem når snøen blir borte.
Og innimellom skriver jeg da - og jeg er glad for å ha deg som leser :) Leserne mine er i det hele tatt trofaste - jeg elsker hver eneste en av dere!
Så du hørte på det radioinnlegget ja hehe. Jeg lo en del da, var egentlig ikke meningen, men jeg var så glad den dagen, skal du vite :) Og når man er glad, ler man, sånn er det med den saken, som en viss nissemor engang sa.
Bloggen din er blitt kjempefin! Min blogg er noe tander - er så få som stikker innom liksom :) Men jeg jobber vel ikke nok for saken. Ingenting som kommer flytende på ei fjel heller!
Vet at du er en travel dame, Helen - håper at du rekker å ta deg en tur ut i skog og mark i blant. Du kan kanskje rusle langs en strand, du :) Like bra det, bare det å få litt frisk luft i ansiktet gjør godt. Ser på facebook at du holder på en del i hagen. Det er sikkert fint hos deg nå. Her er løvet i knopp og løvetannen har nettopp stukket hodet opp fra bakken - henger litt etter i forhold til hos deg. Men du og du så deilig vi har det :)
Ha en fin 17. mai feiring! Nå skal det jobbes :)
Nuss på begge kinn fra megNora
07.05.09

Hei Jane!
Nå er det utrolig lenge siden jeg har skrevet her, har jeg en følelse av. Men det skal endres på nå :) Har lest i hvert fall to fantastiske bøker siden sist gang og blir fortsatt like trollbundet! Det er så koselig å sitte og lese, tiden flyr av sted og plutselig har det gått en halv dag. Men da er boka ferdig lest også, hehe.
Har hatt mye stress i det siste, masse heldagsprøver og store prosjekter. Så blir veldig glad når jeg får en bok i postkassa, trengte virkelig noe å slappe av med!
Og nå har jeg jeg virkelig hatt en slappe av helg, tror jeg har lest 3 bøker på 3 dager jeg!
Håper du har det fint, og du får hilse Iselin en masse fra meg! Har ikke sett henne siden før jul, tror jeg, det er 5 mnd siden snart.
Mange vårklemmer fra Nora :)

Hei Nora!
Det er alltid så koselig når du skriver noen ord i gjesteboken. Skjønner hvorfor det er en stund siden sist da, at du har mye å holde på med i forbindelse med skolen osv.
Er glad for at du leser Flammedans fremdeles, glad når du skriver at du greier å koble av med bøkene også, enda du leser så fort!
Håper det går greit for deg på skolen. Iselin er skikkelig skolelei nå, blir godt når sommerferien kommer i gang. Så er det kanskje greit å begynne på ny skole til høsten, med nye venner, nye muligheter.
EA var her for en tid tilbake. Det var så koselig. Kanskje du også skulle bli med en gang - til sommerferien? Hender jo at det blir litt dødtid da.
Og alt er i orden her hos meg. Holder på å rydde over alt ute nå, utrolig hvor mye som kommer frem når snøen blir borte :)
Jeg ønsker deg og familien din en fortsatt god vår. Tenk, det er 17. mai snart - hjelpe meg som tiden flyr!
Klem og gode tanker til ei alle tiders jenteHanne
27.04.09

Endelig var måneguden her ;-) Gledet meg sånn vettu.
Vips så var den lest! Du er så dyktig Jane ;-)
Nok en kjempeflott bok!!! Vil takke deg for mange flotte lesestunder både med utvalgt av gudene, barn under månen og flammedans. Hmmm så er det vel noe mer på gang....eller...?? Snike litt ;-)
Alt bra med deg?
Her er det vår ;-) Blomstrer så fint.
Varme klemmer fra Hanne

Takk for hyggelig innlegg, Hanne. Skjer lite i gjesteboken om dagen - tenker at det kanskje er fordi jeg er kommet så langt ut i serien. Da blir det ekstra fint når en eller annen kommer på banen - når denne "noen" er deg, blir det ekstra festlig:)
Jeg synes at det er så moro at du følger med fremdeles. Har mange trofaste lesere, og jeg er vel den som bør være aller mest glad for det! Liker å skrive om Anna og vennene hennes, jeg!
Det er vår, her også, men det ligger en god del snø fremdeles. Jeg venter med lengsel og smerte på at den skal forsvinne fra skogen, slik at jeg kan ta med meg Connie og rusle der, i stedet for på veien.
Noe mer på gang? Hmmm - hva svarer man til det, når man alltid har noe på gang hehe? Joda, jobber godt i hodet mitt om dagen, holder på med noe veldig spennende faktisk :) Kan ikke røpe det nå, men det kommer deg nok for øre sånn etter hvert *blinke blunk*.
Alt er i skjønneste orden her, og det håper jeg at det er hos deg også :) Med mann, barn og alt!
Ha en fortsatt nydelig vår Hanne, gi Nora en kjempeklem fra meg :)Anders
03.04.09

Hei Jane :)
Tenkte jeg skulle legge igjen en liten beskjed i Gjesteboka di.   Håper du og dyra har det bra oppe på Svea. Hils Roar så mye! Ønsker dere en god vår!
HIlsen fra Anders

Dette var litt av en overraskelse! Og koselig   Lenge siden vi har hatt kontakt nå, og at du skulle driste deg til å legge igjen en melding her, hadde jeg aldri trodd! Desto hyggeligere :)
Alt står bra til, både med to- og forbeinte. Har skjedd mye siden du var her sist, kanskje du skulle ta deg en tur innom?
Blir tomt når kjærestene til jentene mine forsvinner. Burde ikke engasjere meg slik, vet det, men det er lett å bli glad i dere. Det kommer jo nye, blir glad i dem også - håper listen ikke blir altfor lang, i så fall får jeg "kjærlighetssorg" mange ganger ;)
Roar er fremdeles i Bergen - skal hilse ham fra deg :)
I påsken blir det fullt hus. Blir vel litt påskemarsipan og noen gode filmer - kanskje en skitur :) Du skal hjem til Hadeland i påsken, du også, tenker jeg. I så fall må du hilse moren og faren din.
Ønsker deg en gul påske, Anders. Håper det går bra med utdannelsen og alt.
Vårklem fra "ekssvigermor"Per-Tore

15.03.09

Får vel skrive litt i gjesteboken din igjen jeg og.
Syns du skriver veldig fint, har du vært med å lage den romani-ustillingen i Elverum?
Norge har i hvertfall ikke noe å være stolt av når det gjelder behandlingen av taterne.
Klem Per-Tore

Hei Per-Tore!
Så hyggelig at du legger igjen noen ord i gjesteboken, takk for det :) Og jeg er glad for at du liker måten jeg skriver på :)
Jeg har ikke deltatt i utformingen av romani-utstillingen i Elverum. Dette tror jeg at det i hovedsak er Lasse Johansen som har hatt ansvaret for. Lasse er forøvrig historisk konsulent i Flammedans.
Nei, Norge kan absolutt ikke skryte når det gjelder behandlingen av taterne. Jeg blir lei meg når jeg leser om den voldsomme uretten de har lidd. Men det ser ut som om de er i ferd med å få oppreisning igjen nå, selv om det fremdeles er fordommer ute og går.
Ha en nydelig dag, Per-Tore og hils fruen :)
Vennlig hilsen JaneHelen
06.03.09

Atter en bok lest!
Utrolig at en bok kan leses så fort Jane!
Prøver i det lengste å gjemme på den, stikker den under avis haugen...
Men allikevel så er det som om den "roper på meg" der den ligger.
Og like irritert er jeg hver gang den er utlest... er sååå lenge til neste bok liksom.
Etter jul fikk Renate seg ei ny venninne - selv om de har gått i samme klasse i alle år, har det liksom ikke vært de to! Men nå henger de i sammen som erte ris! Og vet du hva - hun er tater. Ei herlig jente med noen herlige foreldre. Satt sammen med mammaen hennes og hun fortalte meg om bakgrunnshistorien deres, de har ikke alltid hatt det like lett. Men det ordner seg vet du, og bra er det.
Men over til boken din igjen... Sorry Jane, men midt i alle tårene som kom denne gangen og! Så kunne jeg ikke annet enn å flire når jeg så for meg hunden til Oline som gikk i ett med grusen. Uff stygt å le, men godt å le litt og! Ser for meg den "fillehaugen" hun har slept på så lenge. Men bra at det ser ut som om det ordner seg for Anna og Nikolai da.
Ha ei herlig helg, kos deg masse og nyt livet.
Alleverdensklemmertildeg!

God morgen, Helen!
Det er godt at bøkene mine "roper" litt :) Vet du, jeg hadde seks uker på å skrive hver bok i Flammedans, så måtte jeg be om to uker til. Et lite nederlag for meg, men trengte det, og dag kommer det ut en bok hver åttende uke, sånn cirka. Jeg skulle mer enn noen ønske at bøkene kunne komme ut oftere, spesielt med tanke på å tilfredsstille lesere som deg hehe.
Du er alltid så positiv, Helen. Selv om jeg aldri har møtte deg annet enn over nett, vet jeg at du er et godt menneske også. Og jeg setter så pris på at du fortsatt leser serien. Det er blitt mange bøker nå, og jeg tar det slett ikke som en selvfølge at folk skal henge med videre.
Før i tiden var det nok ingen selvfølge at tatere ble sluppet inn i huset, slik Renates venninne sikkert blir hos deg. Heldigvis er taterne mer godtatt i dag, men det finnes de som fremdeles ikke har noe til overs for dem. Jeg har møtte flere som spør meg om hvorfor jeg forsøker å holde liv i taterkulturen - er det noe å holde liv i? spør de. Tenk - vi er i 2009 og fordommene lever i enkelte fremdeles. Helt utrolig! Men slik er det altså. Derfor er det så godt å lese historier som den du skriver om Renate og venninnen hennes :)
Oline ja - hun er et kapittel for seg. Litt av et kvinnfolk, om jeg får si det selv, også stakkars hunden hennes da - som ble fell - og som Helen ler av. Tipper at du ikke er den eneste thihi ... Og jeg liker tanken på at jeg har skrevet noe som kan få leserne til å trekke på smilebåndet. Skal ikke bare gråte :)
Og jeg skal nok ha ei herlig helg   Håper du får det også!
Digerklem fra megCamilla
28.02.09

Hei
Jeg har lest en bok av deg som heter flammedans. Den var spennende og litt trist tror jeg.
Jeg har lest litt av boka. Jeg er bestevenn med Line Mysen Grymyr.
Hilsen Camilla

Hei Camilla!
Tusen takk for hyggelig melding i gjesteboken :)
Tenk at du har lest litt i en Flammedansbok! Siden du er venninne med Line, er du vel på samme alder. Kjenner bare ei jente som har lest bøkene mine da hun var så ung , fortsetter du slik, blir du nok en storleser! Jeg leste mye da jeg var så gammel som deg, tror at det er derfor jeg er så glad i å skrive bøker. For når man leser mye, får man mange ideer.
Nå er ferien slutt snart, jeg håper at du har kost deg og at du gleder deg til å begynne på skolen igjen. Så må du ha en fortsatt fin helg.
Klem fra JaneHanne
12.02.09

Ville bare stikke innom siden din en tur ;-)
Ønske deg en fin dag, å jeg gleder meg masse til neste bok.
Klarer nesten ikke vente ;-) Blitt hekta tror jeg...
Klemmer fra Hanne

Hei på deg, Hanne!
Så koselig at du fant på å stikke innom her da :) Lenge siden vi har vært i kontakt med hverandre nå, men jeg regner med at alt står bra til med deg og lille Nora :) Har jo sett noen bilder. Hun er skjønn!
Mye en kan blir hekta på, og Flammedans er kanskje ikke det verste. Jeg har med jevne mellomrom ting jeg blir "avhengig" av. Holder på inne på facebook, surfer omkring og bruker nok mye mer tid på hjemmesiden min enn det som er nødvendig. Trøster meg med at man trenger litt avveksling fra alt det andre (som man også er avhengig av på en måte). Så er jeg hekta på sjokolade! Enda jeg heller skulle ønske at jeg ble hekta på salat og tomater!
Får vel gi meg før jeg kommer med altfor mange betroelser hehe ...
Kos deg med dagen din, jenta mi. Og lille Nora selvfølgelig!
Kjempestorgodmorgenklem fra JaneLine

05.02.09
Hei tante Jane.
Jeg kunne komme en dag og se på kaninene deres.  
Vi har katt vi og men jeg har ikke bilde av den på dataen. Katten vår heter Per og er en gutt.
Hilsen Line 

Hei igjen, Line!
Da er det bare å komme! Du kan bare komme etter at det er mørkt også nå, for vi har lys i stallen :) Har blitt så koselig der.
Det ville vært morsomt å få se Per en gang, han er sikkert fin. Alle katter er søte, synes jeg :) Shelly er inne nå. Hun har visst tenkt å hjelpe med med å skrive hehe.
Du er sikkert på skolen i dag. Håper at du har det fint.
Klem fra tante Jane


Line
02.02.2009

Hei tante Jane.
Så fin hjemmeside du har   Dere har mange fine dyr. Du skriver mange bøker.
Kattene er veldig søte.
Hilsen Line

Hei Line!
Dette var veldig morsomt, synes jeg. Tenk at akkurat du skriver i gjesteboken min! I tillegg sender du med et bilde av undulaten din Donald! Det likte jeg veldig god, og han er nydelig! Vi har hatt noen undulater, vi også, men nå har vi ingen. Har jo så mange andre dyr :) Savner litt å høre på kvitringen. Det er fin "bakgrunnsmusikk" når man skriver.
Har du sett kaninungene våre da, Line? Om ikke, må du ta med deg Ida og komme innom en dag. De er så søte :) Og veldig tamme, slik at dere kan holde dem også, om dere vil.
Jeg er helt enig i at kattene våre er søte, og veldig store! Har bare en pusejente som heter Shelly, som ikke er så stor nå - tror at Iselin har lagt ut et bilde av henne her på hjemmesiden.
Og jeg skriver mange bøker, nå har jeg snart skrevet 75 stykker! Synes at det er litt rart å tenke på, men håper at jeg kan skrive mange mange flere. Kanskje jeg kan skrive noe for barn en gang også :) Eller kanskje du snart er stor nok til å lese noen av dem jeg allerede har skrevet :)
Håper at du har en fin kveld - at du koser deg masse masse   Så må du hilse Ida, mamma og pappa fra meg! Og Donald!
Stor klem fra tante JaneFredrik H. Karlsen

28.01.2009

Hei jane,
Synes du har så flott hjemmeside. Du er en dyktig forfatter og et godt meneske.
Lover å lese noen av bøkene dine! Har du et forslag for en gutt på 25 år hehe?????????
Lykke til med det du driver med.
Hilsen Fredrik H Karlsen
pappa og mamma hilser også

Hei Fredrik,
Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive et innlegg i gjesteboken min! Er så koselig å få melding fra deg her, at du aner ikke :) Hjemmesiden min er jeg skikkelig fornøyd med, men hvor dyktig jeg er som forfatter, skal jeg være forsiktig med å uttale meg om - og jeg overlater til andre å bedømme om jeg er et godt menneske, men det du skriver varmer meg langt inn i sjelen - takk, tusen takk igjen.
Skal ikke tvinge deg til å lese bøkene mine, men jeg er sikker på at du hadde likt å lese om Anna, Nikolai og alle de andre i Flammedans - spesielt siden du har taterblod i årene selv. Har med litt historie også, you see :)
Om jeg har et forslag til en gutt på 25? Begynn på begynnelsen da vel ;) På nummer en altså hehe ...
Jeg er bare nødt til å si at det har vært utrolig morsomt å bli kjent med deg og familien din. Og FOR en familie! Det er noen fantastiske foreldre du har, men det vet du selvfølgelig. De har en flott sønn - håper at du er klar over det også!
Vet at du har to store ønsker for dette året, som jeg er sikker på at blir oppfylt - det fortjener du nemlig!
Du må hilse Ritha og Bussi så mye fra meg.
Ha en nydelig kveld, Fredrik! Vi "snakkes" :)
Klem og gode tanker fra JaneAnn-Merethe
08.01.2009

Heia Jane :)
Her kommer en liten nyttaarshilsen fra oss i Buffalo :)
Saa er julen over og i grunnen synes jeg det er litt trist, den kunne gjerne vart i en maaned til...jeg er saa glad i jula vet du :)
Vi hadde en flott jul med mye god mat og hjemmehygge og saa vanket det jo noen pakker ogsaa selvfoelgelig :)
Jeg skal naa bestille de 4 siste utgivelsene av Flammedans...jeg maa gjoere det slik at naar jeg bestiller saa bestiller jeg flere boeker samtidig, pga portoen.
Jeg faar da gleden av aa ha lesestoff fra deg en stund fremover, men kjenner jeg meg selv rett saa leser jeg alle 4 rett etter hverandre, det blir for fristende aa finne ut hva som skjer videre vet du :)
Jeg haaper du og dine hadde en flott jul og jeg oensker deg et riktig godt og fredfullt nyttaar. Maatte alle dine oensker, droemmer og haap gaa i oppfyllelse dette aaret :)
Stor varm klem fra Ann-Merethe :)

Hei på deg også :)
Og tusen takk for en veldig hyggelig nyttårshilsen :)
Når julen er over, går jeg inn i et slags vakuum, kjennes det ut som. Er vel litt slik med alle kanskje - er jo mye å gjøre, mye kos og sammenkomster. En blir sliten av slik, selv om en elsker julen aldri så mye.
Er mett ennå etter all spisingen i julen. Nyttårsforsettet mitt er å ikke spise så mye sjokolade - gir meg selv tillatelse til å spise en plate med 70% kakao i helgene. Og vet du - jeg har greid det hittil! Over en uke! Helt enestående, og nå begynner jeg å tro at jeg skal klare det videre fremover også :) Deilig når man når et mål - det betyr jo at en har litt kontroll liksom :)
Bøkene du bestiller, reiser mange mil. Misunner dem nesten. Har lyst til å reise "over there" en eller annen gang, jeg også. Synes det er flott at du følger med fremdeles, og håper at bøkene du får nå gir deg noen gode lesestunder :) Så håper jeg at du får anledning til å ta deg en tur hjem til Trondheim i sommer :) Synes det er modig å flytte så langt unna, jeg. Kunne nok tenkt meg å bo et år på Island en gang - kanskje jeg gjør det. Hmmm - tankene flyr her nå, må vel se å få åpnet manusmappen.
Ha et nydelig nytt år, du også, min kjære. Hils Hector så mye.
Enda større og varmere klemmer fra Jane ;o)


 2005 I 2006 I 2007 I 2008 I 2009 I 2010 I 2011 I 2012