Gjestebokinnlegg 2008

De nyeste innleggene kommer først


Jorunn
20.12.08

Hei Jane!
Ja, nå har jeg fulgt med på "juleminnene" dine hver dag, og det har satt i gang mange barndomsminner for meg også. Du har helt rett, en har lett for å glemme det som har vært og ofte blir vi med på den evinnelige karusellen som bare gjør at vi maser og sliter oss ut.
I dag bestemte jeg at juletreet skulle inn i stua. Sebastian storkoser seg blant nisser og julemusikk. Det blir en egen atmosfære i huset, selv om det ikke er en snøflekk igjen her på Holmlia. Det betyr ikke noe. I kveld skal vi pynte treet, vi skal drikke julebrus og høre på Malins Jul, fordi, det har Sebastian bestemt. Slik er det hvert år ... jeg gleder meg, fordi barna mine gjør det. Blir barnslig selv, men det gjør ikke noe ... det skaper glede :)
Jeg ønsker deg en fredfull Jul og et Riktig Godt Nyttår!
Storklem fra Jorunn og Sebastian

Hei Jorunn!
Et litt sent svar herfra. Skylder på julestria - det er ikke måte på hva jeg skal rekke før julefreden senker seg :) Liker det, jeg da. Fint å ha noe å gjøre, noe å glede seg til.
Synes det høres koselig ut med juletre. Jeg har et kunstig et som jeg pleier å sette opp 1. desember. Altfor tidlig, mener noen, men det er gjerne de samme som sier at det nesten ikke er noen vits i å pynte til jul, fordi man på ta den ned igjen med en gang hehe. Vi trives med denne juleskikken, vi da, og det blir skikkelig tomt når vi høster treet, utpå nyåret. Det ordentlige juletreet setter vi opp i stuen lille julaften. Godt med granbarlukt i huset.
Synd at dere ikke har snø, Jorunn, men det er som du skriver, når man bare har fått julen inn i stuen, spiller det ingen rolle hvordan det ser ut utenfor husets fire vegger. Jul blir det åkkesom :)
Og litt barnlige burde vi alle være i blant, så ble vi ikke så fort gamle hehe.
Ha en nydelig jul, og et godt nytt år ønskes dere, fra meg. 2009 har mye spennende å by deg, vet jeg, og jeg gleder meg til å følge med fremover.
Ha det godt - stor klem tilbake, til deg og herlige Sebastian :)


Helen
11.12.08

Hei på deg min lille due, lenge siden jeg har sendt deg en hilsen nå
Tenkte at denne hilsningen skulle gå på siddis språket...
Her i gåren e det travelt som alltid, ka sjynna de me 3 firbeinte å 5 tobeinte, då e dårr nok å gjørr! Kattane vokse, minstajenta JuniJuni e øve året, men det besta av alt e jo at adle 3 kose seg isamen. Renate e blitt 9, og va hos frisøren i dag, og klypte seg ligt mammaen sin, kan tro hu va stolte! Det va eg og! Hu såg 2 år eldre ud me ein gang!
Werner har fortsatt kjereste (hu sama) - de har vore samen i øve ett år nå.
Ellers så går det bra me adle tri nettbutikkane mine, me har skifta design å e krye for det kan du veda!
I Stavanger e der ikje snø, men steinkallt ... fyre i peisen kver dag.
Flammedans fylle eg me på vett du, å glede meg ein heile hau te neste utgåve. På nyåret!
Kan ikje liga det at det ska gå så lang ti mydlå kver utgave, men men, e det sånn så e det sånn.
Ja det va någen få ord herifra, bare så du vett at eg e her...
Einskamgoeklemtedenbestaduåiverden fra litla meg!

Hei på deg, Helen!
Ja, nå er det lenge siden sist, og jeg tror at jeg skjønner hvorfor når jeg leser det du har skrevet her :) Koselig lesning forresten - føler jo at jeg kjenner både deg, ungene og kattene dine nå, enda vi ikke har møtt hverandre annet enn på nett. Så lurer jeg litt på mormor da (lurer alltid på mormor), men regner med at hun har det bra :)
Kan tenke meg at Renate ble fin på håret, ja, mammaen også. Også Werner da, som har holdt ut med samme kjæreste i et helt år! Her hos meg går det også i kjærester - har vært litt utbytting nå, og jeg blir deprimert hver eneste gang. Blir så glad i disse guttene som kommer inn i huset, sukk. Men men, dette er jo litt av livet, dette da.
Ikke snø, sier du? Håper at du greier å komme i julestemning likevel, Helen - det virker jo omtrent som en forelskelse det! Så er det godt at du ikke bruker Flammedans til å fyre opp i ovnen med, håper den varmer deg litt innvendig i stedet :)
Kikker i nettbutikkene dine stadig vekk, har lyst på alt, men holder på å rydde plass. Har gått gjennom alt fra loft til kjeller, kjører ned haugevis av ting til gjenbruk på Roa. Jammen samler man på mye rart opp gjennom årene. Det står noen esker her fremdeles da, med tingene jeg ikke greier å kaste. På eskene har jeg skrevet "Hytta" - har ingen hytte, men drømmer om en - å samle hytteting er jo et skritt på veien liksom.
I dag har jeg tenkt meg på julebord :) Har ikke kjøpt meg ny kjole, nå skal en av de gamle til pers! Merkelig med oss damer, vet du, som er NØDT til å kjøpe en ny kjole hvert år.
Ha en nydelig førjulstid, kjære Helen. Vil anbefale alle som leser dette innlegget å kikke i nettbutikkene dine kalimera.no - kan hende finder de julegaven de har lett etter siden i november :)
Go`klem fra Jane


Bea
08.12.08

Så koselig at du legger ut små julefortellinger hver dag! Mange som har lett for å glemme de små gledelige tingene nå om dagen, for alt skal helst være så dyrt og prangende som mulig. Derfor er det så fint med sånne minner som ikke nødvendigvis koster så mye. Et juleminne jeg husker spesielt godt er at farmoren min pleide å legge mandarinskall oppå vedovnen, dette ga en helt spesiell lukt, og den lukta var ordentlig jul for meg. Håper du ikke sliter deg ut i julestria, husk det blir jul likevel ;-)
Hilsen Bea

Hei Bea!
Så fint at du tok deg tid til å skrive noen ord i gjesteboken. Hyggelig å få en tilbakemelding på juleminnene mine. Jeg koser meg faktisk veldig med disse små snuttene, og finner hele tiden nye hendelser som jeg ønsker å dele med de som stikker innom.
Det er, som du skriver, blitt et veldig fokus på penger og dyre gaver i julen. Noen ganger tenker jeg: Hva tar ungene våre med seg videre? Hvilket press henger over dem når de en gang skal handle gaver til alle i familien? Og hvilket syn har de på det de selv får? Papiret blir gjerne revet av i full fart og gavene lagt i en haug. Slik er det blitt med oss voksne også. Stort sett har både voksne og barn mer enn de trenger, da blir ikke gleden over å få en gave den samme.
Sitter og lytter til radio nå. Barn blir spurt hva de synes er koseligst med julen. Overraskende mange svarer at det er maten, kakebakingen og kosen med familien. Det får meg til å tenke, at om ungene fikk velge mellom gaver og jul ville de nok valgt julen.
Det du skriver om farmoren din og mandarinskall på ovnen får meg til å smile. Om vi spør ungene våre om noen år: - Hva er dine beste minner fra julen? Da vil vi garantert få noen overraskende svar. For det er ikke gavene de husker - ikke om de så får et helt hus i julepresang :)
Litt godt å tenke på, ikke sant?
Og jeg sliter meg aldri ut i julen, har aldri gjort det. Bare koser meg, jeg :) Det er en prioriteringssak egentlig. Tørker støv og vasker mine gulv - tak og vegger tar jeg en annen gang.
Jeg håper at du også koser deg med julen, Beate.
Juleklem fra meg.


Nora
11.11.08

Hei Jane
Siste boka kom for noen dager siden og ble lest ut på bare noen timer. Veldig spennende! Synes det er bra gjort av deg å holde spenningen oppe så lenge
Nå er jeg ikke ekspert på urter, så nå lurer jeg fryktelig på hva det er barlind kan gjøre! Men jeg skjønte jo såpass at det ikke var dødelig da ...
Nå har det vært operasjon dagsverk J I år gikk pengene til et utdanningsprogram som heter "Shonglap" og skal ta for seg jenter i Bangledesh. Jeg jobbet i barnehage i år (noe jeg aldri skal gjøre igjen!) og tjente de 300,- alle skulle tjene J
Natt til onsdag begynte det å snø, så om morningen når jeg våknet var det hvitt over alt J Det var koselig. Det var internasjonal dag på skolen den dagen, show med dans, syning, rap og moteshow. Det var også foredrag og filmvisning. Det eneste dumme var at det ble masse forsinkelser på veiene (kom 20 min for sent, sammen med en mange andre). Heldigvis hadde skolen tenkt på det og hadde bedt alle møte en halvtime før det hele startet, så vi gikk ikke glipp av noe J
Håper dere har det fint J
Mange snart-vinter-klemmer fra Nora

Hei Norajenta!
Så du henger med fremdeles? Morsomt det! Og at du synes det er spennende, er jo bare megabra!
Barlind kan så absolutt være dødelig, men Oline mikser med minidoser - så får vi se hvordan det går ;o)
Hmmm - så du likte ikke å jobbe i barnehage. Hehe, det kan nok være rimelig hektisk, og skal jeg være ærlig, så er jeg ikke fristet til å ha en sånn jobb, jeg heller. Godt at du tjente det du skulle, operasjon dagsverk har absolutt noe for seg.
Her er snøen snart borte. Vil ikke det, jeg *sukk*, men kan jeg velge? Not :( Får håpe det kommer et skikkelig lass til jul :)
Spennende med andre kulturer, og godt at du fikk med deg alt på den internasjonale dagen :)
Og vi har det bare bra. Har fått en hest til her nå - kaldblodshoppe som heter Frøkna. Hun er fenomenalt snill, så jeg tenkte at jeg skulle ta meg en ridetur etter hvert, jeg også. Mange år siden sist og blir litt svett når jeg tenker på det, men den som intet våger osv.  
Nå skal jeg hente maling, holder på å pusse opp stuen, skjønner du. Blir så fint!
Ha en nydelig dag, jenta mi!
Tøværsklem fra Jane


Hanne
04.11.08

Heisann!
Lenge siden jeg har fått skrevet til deg nå.
Fikk nr 25 av flammedans i postkassa her om dagen, har ikke fått lest den enda men gleder meg stort. Hvordan står det til med den damen om dagen?
Her er det mye nytt. Ble mamma til verdens søsteste jente 7 okt ;-) vi er så stolte atte!
Koser meg masse med lille Nora om dagen.
Her har det kommet litt snø, syntes det er så fint ;-)
Fått litt julestemning alt jeg da.
Vi snakkes Jane ;-) Ha en fin dag.
Klemmer fra Hanne

Hei på du, Hanne!
Ja, det er en stund siden sist, men når jeg leser om underet som har skjedd hos deg, skjønner jeg jo hvorfor :) Gratulerer, gratulerer - også Nora da gitt, det navnet er jeg så glad i. Det er jo slik at man forbinder navn med mennesker man kjenner, og du har sikkert sett Noras innlegg her på hjemmesiden. Er jo bare nødt til å bli glad i den jenta - derfor måtte en av Annas døtre hete akkurat det :)
Tenk at du er mamma nå. Kan få frem følelsen av å sitte med et spedbarn i armene når det skal være, jeg. Elsket den tiden! Men det er jo forbundet med litt usikkerhet også - husker i hvert fall at jeg til tider følte meg rimelig urolig for det lille nurket. Og det er kjekt med jenter altså, bare så det er sagt hihi.
Skjønner at det ikke bare er Jorunn og jeg som ser frem mot julen (se innlegg under) . Koselig det - er så synd når folk ikke greier å glede seg til årets beste høytid, synes jeg. Det blir ikke mer stress og mas enn det man lager selv. Derfor er det viktig å begynne tidlig. Ta meg f.eks - har vært ferdig med julegavene lenge. He he - litt ekstrem kanskje. Skjønner at ikke alle orker det da - men dumt å begynne lille julaften liksom :)
Snø her også - mer enn på bildet under, og det er akkurat som om det blir mer for hver dag, enda det ikke snør!
Kos deg alt du kan i tiden fremover, kjære Hannemor. Nora kommer til å vokse fort, plutselig krabber hun, plutselig går hun. Ta hver dag som en gave.
Kos til deg og veslejenta di


Jorunn
28.10.08

Jeg har lest anmeldelsene av Flammedans på Tones bokside. Det er morsomt for deg - tenk at nr. 13 fikk en femmer. Fint :)
Jeg snakket med svigermor i går og hun fortalte at hun hadde fått Flammedans nr. 22 - 23 i posten på lydcd. Så nå i helgen skulle hun kose seg skikkelig og lese begge. (Kjenner jeg henne rett, så er hun snart ferdig med dem) Ler. Ønsker deg en fiin tid fremover, venninna mi. Kanskje vi får snø snart, da blir det komplett idyll hos deg. Du som har så mange dyr, og bor på landet blant grantrær og vill natur.
Kos deg i høstmørket - nå går det sakte med sikkert mot Jul :)
Klemmerogklemmer fra venninna di Jorunn

Hei Jorunn,
Ja, gjett om jeg er glad for at Tone har begynt å anmelde bøkene mine. Det er så morsomt å se hva hun skriver, selv om jeg blir flau noen ganger også - som når hun irriterer seg over skrivefeil osv. Det er egentlig ganske utrolig, for vi er mange som går gjennom manuset. Men, men det er bare nok et bevis på at det er menneskelig å feile.
I anmeldelsene hennes ser jeg hvordan jeg "klarer" meg i forhold til de andre serieforfatterne. Smiler litt nå altså, for dette er jo ut fra en lesers syn. Likevel - det er morsomt og interessant, for Tone har lest mange bøker! Så er hun en god anmelder, synes jeg, enda så ung hun er. En anmelder som leser bøkene slik de bør leses, og vurderes.
Smiler når jeg leser om svigermoren din også. Tenk at hun er så ivrig på å høre Flammedans. Helt fantastisk! Lydbøkene er kommet for å bli, heldigvis. Dette gir svaksynte en unik mulighet til å følge med på noe av det som skjer i bokverdenen. Du må hilse svigermoren din fra meg - håper at hun koser seg skikkelig.
Ingen andre jeg kjenner ville ha nevnt jul i oktober hehe. Vi er like julegale, vi to, Jorunn. Og jeg gleder meg veldig! Nissejenta skal stå på kontoret mitt i år også, og nå har jeg fått en ny plass i huset - må se å få lagt ut bilder av det. Ble så innmari fint!
Kos deg med høsten, du også. Den første snøen kom hit i dag (se bildet) Ingen store mengder, men litt ble det da.
Sender deg en masse klemmer tilbake - glad for at du er venninna mi :)


Unni Punni
11.09.08

Hei på deg.
Lenge siden jeg har skrevet til deg nå, men det betyr jo ikke at jeg har glemt deg. Bøkene dine leses fremdeles med en gang de kommer. De er bare kjempespennende ;) Og hele boka er like ens. Skjer jo noe hele tida jo. Du er topp. Men ikke la det skjer mer vondt nå da. Anna må jo snart få igjen Liv også, du ikan bare ikke la hun være borte for lenge  J Venter spent på neste bok. Og lykke til med ny serie. Klem fra Unni Punni

Heisann Unni Punni!
Dette var hilsen med futt i, må jeg si. Morsomt! Og jeg er så takknemlig, for at du henger med fremdeles, og for det du skriver om at hele boka er spennende. Det skjer mye rundt Anna og familien hennes, det kommer det til å gjøre videre fremover også. Om det blir like mye vondt kan jeg ikke si noe om, vet jo gjerne ikke hva som skjer før jeg setter meg ned for å skrive. Det er gjerne slik med meg, skjønner du. Veien blir til mens jeg går :)
Takker for lykketilhilsen når det gjelder ny serie - jeg har en plan, som Egon Olsen pleier å si hehe.
Høst er her nå, jammen kom den fort, men så godt! Luften er deilig frisk, går lang tur hver eneste dag. Merker det vel, du også, tenker jeg. Synes høsten er så fin, sikkert mange som kommer til å skrike når jeg sier at det er den beste årstiden. Litt kjerringa mot strømmen der, tror jeg. Men det er noe eget med høsten, sauene er tatt inn (Connie elsker sau, noe armene mine får merke), luften er friskere og jeg fylles med inspirasjon. Ah, livet er deilig - og så er det godt å ha så mange trofaste lesere, som deg.
Ha en nydelig høst, og hils dine!
Høstklem fra Jane


Nora
09.09.08

Hallo igjen Jane
På onsdag kom den nyeste flammedansboka i posten og ble som vanlig lest ut samme dag Kjempespennede! Nå har det skjedd mye, med mange personer! Utrolig trist at de ikke fant Liv, og jeg håper at hun kommer til rette igjen.
Hvordan har du og Iselin det? Lenge siden jeg har snakket med henne nå, tror faktisk at det bare er en liten samtale på MSN etter rideleir ... Har sett på dyrene deres, kjempe søte kaniner  Jeg hadde to marsvin før, men de døde dessverre tidlig.
Jeg har det kjempefint på ny skole, en kjempe hyggelig klasse og mange flinke lærere. Vi er 32 stykker i klassen, noe som kan bli litt mye til tider. Det er veldig dårlig luftanlegg så får mye vondt i hodet, og det er bare ett vindu i klasserommet som kan åpnes. Men ellers er jeg veldig fornøyd, og det er bare hyggelige folk i klassen. Alle har blitt venner fort, og det er ingen som er utenfor. Det er veldig koselig 
Vel, nå må jeg gjøre litt mer lekser, så får nok avslutte mailen. Håper du har det bra. Gleder meg til neste bok så jeg kan finne ut hva som skjer på klokkegården.
Mange klemmer fra Nora

Heisann Noramor :)
Takk for koselig innlegg - er alltid hyggelig å høre fra deg, vettu! Tenk at du holder på å lese Flammedans enda! Flink er du!
Ja, det er trist med Liv, og jeg håper som deg at hun snart kommer til rette igjen. Fælt å tenke på at det faktisk var slik når det gjaldt taterbarn i en periode. Etter som jeg har pløyd meg gjennom historien får jeg det ene sjokket etter det andre. Det er nok mye jeg ikke vet om urettferdigheten taterne ble utsatt for ennå. Barn ble borte, noen kom til rette igjen, men slett ikke alle.
Iselin har det veldig bra. Hun har bestemt seg for å jobbe skikkelig med skolen dette året. Skal jo på videregående neste år, og om en ikke anstrenger seg litt, kan det hende man ikke kommer inn på den skolen man har lyst til.
Det er sjelden hun er på MSN om dagen, vet jeg, for hun har så mye annet å gjøre. Fullt opp med dyr, lekser osv. Ja, du ser jo selv hvordan vi fyller opp omkring oss hehe ... Trist med marsvinene dine, Nora. Er alltid sørgelig å miste et dyr man er glad i :(
Godt å lese at du trives på skolen. Klassen din er svær! Skjønner godt at det kan bli mye i blant. Var tredve stykker i min klasse også, husker jeg. Vet ikke hva læreren gjorde som fikk oss til å være den roligste klassen på skolen - vi var jo den største! Vet du - jeg gråt da jeg sluttet på skolen, jeg. Var så glad i alle klassekameratene mine, og fikk ikke lyst til å gå mer på skole når jeg ikke fikk være sammen med dem. Så bare sluttet jeg da - så enkelt er det ikke i dag.
Synes at det er synd at det er så dårlig luft i klasserommet deres. Tror det er et utbredt problem dessverre. Det var ikke slik det en gang var, sier jeg bare. Godt at alle er venner i hvert fall :) Slik skal det være!
Får vel jobbe litt, jeg også - eller kanskje jeg tar en tur i skogen først. Er et lite opphold i pøseværet og det bør jeg vel benytte meg av :)
Ha en nydelig høst, Noramor!
Hundre klemmer fra Jane


Merete
02.09.08

Hei på dere!
Håper alt er bra med lille kanin og at den har fått et flott navn. Hvis dere har lyst til å lese litt om slektningene hennes kan dere gå inn på www.stumne.no
Klemmer fra alle to og firbeinte på Stumne
Kjempefin side forresten. Lille kanin gleder seg til å komme på dyresiden :-)

Hei Merete!
Så morsomt at du stakk innom. Har hatt meg en lang og veldig interessant "reise" på hjemmesiden deres nå, og må si jeg er imponert. Du er en dame med mange jern i ilden! Merket jo at du var energisk også - også så blid! Liker blide folk, jeg :)
Lille kanin har fått navnet Nanna, oppkalt etter Balders kone i den norrøne mytologien. Nanna trives kjempegodt sammen med Tyr, som også har navnet sitt fra det norrøne gudebildet. Hun trives best under halsen/manken hans, er skikkelig kontaktsøkende. Og han er så snill, så snill med den nye vennen sin.  
Skal purre litt på Iselin, slik at hun legger ut et fint bilde av Nanna, som er utrolig rolig til å være bare syv uker gammel. Om ikke lenge skal hun og Tyr få et koselig hjem i stallen - tror helt sikkert at de vil like seg sammen med hestene, og når hestene er ute skal de få hoppe omkring i stallboksene. Da blir det noen skikkelige sprett, tenker jeg :)
Tror nesten at vi må ta oss en tur opp til dere og se på hestene deres, ikke det samme å bare kikke på bilder, og det ble jo litt travelt da vi var innom.
Ønsker alle to og firbeinte en finfin høst. Heldige vi, Merete, som har anledning til å ha så mange flotte dyr :)
Gode tanker fra Jane


Bea
01.09.08

Hei.
Begynner å bli en stund siden sist, men følger fortsatt med på hva som skjer med Anna og alle de andre. Lurer på en ting, hvor gamle er alle barna hennes nå omtrent, har jo fulgt handlingen over noen år, og ble litt forundra når Lisbeth faktisk var 4 år eldre enn Helena. Trodde de var mye nærmere i alder ut ifra handlinga tildiger. Du kunne jo hatt med alder på dem i persongalleriet foran i boka? Bare et forslag altså ;-). Ser også at du er i gang med en ny serie, kan du røpe noe om når den kommer ut og hvilken tidsepoke den er lagt til? Gleder meg stort til å begynne på den, for jeg har lest de to andre seriene av deg også, og vil nok si at du er min favoritt forfatter på serieromaner :-) Tusen takk for en kjempebra serie, og ha fortsatt en god høst. Er så kos med stearinlys, en kopp te og ei Flammedans bok.
Hilsen Bea

Hei Bea :) Og god morgen!
Du har jammen vært trofast! Det er nesten ikke til å tro, men når nr. 25 i "Flammedans" kommer i butikken, er det gitt ut 70 bøker av meg! Så du har lest mange bøker, kjære Bea. I tillegg leser du nok andre bøker også. Akk, den som kunne fulgt deg der. Er egentlig veldig glad i å lese, men etter at jeg begynte å skrive selv, greier jeg ikke å nyte en bok på samme måten lenger. Ser etter feil, logiske brister, dårlig sammensatte setninger osv. osv. Da mister man lett fokus, og bøkene blir ikke like spennende som de kunne ha vært. Får aldri tid til å lese før sent på kvelden heller, og da sovner jeg gjerne med brillene på nesen hehe. Det eneste jeg virkelig pløyer gjennom er historiske faktabøker som omhandler emnet jeg skriver om.
Du skriver at du gjerne skulle visst alderen på Annas barn og foreslår at det nevnes i persongalleriet. Dette skal jeg ta opp med redaktøren min med en gang. Det var ikke noe dårlig forslag, skjønner du. Spesielt greit når det er så mange barn med. Lisbeth er 16 år - Helena er 12  i bok nr. 27. Handlingen går ikke raskt fremover, men eldre blir de da :)
Jeg kan ikke røpe noe når det gjelder den nye serien, Bea, men jeg lover deg at jeg skal begynne å informere på hjemmesiden så snart det begynner å nærme seg. Foreløpig ser det ut til at Flammedans kanskje vil være å finne i butikkene neste år også. Drømmen min er at jeg skal greie å skrive flere bøker i den nye serien før Flammedans avsluttes.
Ti slutt vil jeg takke deg, Bea, for at du er så trofast og for at du engasjerer deg, slik som i dette med alderen på folk i serien. Om forlaget synes det er ok, vil du få en oversikt over dette fra bok Ha en nydelig høst! Regner her i dag, men deilig er det lell :)
Varm høstklem fra Jane


Jorunn
21.08.08
Ja, nå er det lenge siden jeg skrev i gjesteboken din. Håper du har det bra med dine og koser deg med å skrive Flammedans. Jeg hadde lånt bort nr.1-10 til svigerinnen min i Trondheim, nå har jeg endelig fått de tilbake, og nå står alle komplett til nr.19 i bokhyllen.
Jeg har hatt liten tid til å lese i det siste, men tar fatt på Flammedans igjen når tiden strekker til. Nå blir det mørkere kvelder, og da blir det godt å legge seg i sofaen, (med brillene på snei) å lese Flammedans, og tenne røkelse og lage stemning med lys i stuen. Ser frem til litt roligere kvelder nå, med gode lesestunder:)
Håper du har det fiiint.
Gladidegklem fra Jorunn (venninna di) :)

Kjære Jorunn,
Det er både morsomt og hyggelig å få meldinger fra deg her i gjesteboken. Ser deg for meg da, vet du, med brillene på snei og sånn :) Fint at du har fått igjen bøkene av svigerinnen din, ikke alle som leverer det de låner :)
Nyter å skrive om dagen, og blir ikke lei personene i "Flammedans". Blir alltid inspirert av høsten, og sannelig er det høst allerede. Har begynt å falle gule blader av trærne her hos meg - ligger jo høyt, men det er jo bare august! Jaja, synes det er deilig når temperaturen synker litt - hodet blir klarere, kjennes det ut som. Kanskje er det nettopp det som skjer, siden alt går så mye lettere, mener jeg.
Jeg trives med mørke kvelder. Da gjør jeg som deg, tenner røkelse og brenner levende lys, i blant spiller jeg rolig musikk også. Det gir fred i sjelen.
Ikke rart at du ikke har særlig tid til å lese om dagen, så mye som du har å henge fingrene i. Vet at du vil lykkes med "drømmen" din - jeg ønsker deg av hjertet lykke til.
Nattinattiklem fra en venninne til en annen


Helen
14.08.08

Det gikk plutselig opp for meg her i dag at Flammedans en gang vil ta slutt, at serien kommer til å endes en eller annen gang. Rar følelse! (liker ikke den følelsen i det hele tatt!) Har blitt skikkelig godt kjent med Anna og gjengen hennes, og det kommer til å føles tomt når det en gang tar slutt!Kjenner lengselen etter en ny bok kommer krypende når det nærmer seg utgivelsesdato og gleden og forventningen er på topp. Boken blir som alltid utlest på et par timer, du kjenner jo meg - klarer ikke å legge den vekk før den er ferdig.
Og som lyn i fra klar himmel, så vet hele familien (inkludert alle kattepusene mine) at de bare "må" holde seg vekk i de timene jeg er "oppslukt og borte"
Alle er inneforstått med det, at da er jeg i "Anna`s verden" Ferdig med det!
Som jeg har fortalt deg før så er følelsene mine innom mange stadier i den stunden, ler, smiler, er betenkt, grubler, og ikke minst så gråter jeg, og det rare med det er at det skjer hver gang en ny bok leses. Det betyr jo min skjønne at du skriver som en Gudinne! Selv om jeg er lei meg, så vet jeg jo at serien varer en stund til, og at den absolutt kan leses om igjen og om igjen. Blir heller ikke overraket om det skulle dukke opp en ny serie etterpå... gleder meg i så fall til den og!
Ha en nydelig august måned, full av kjærlighet og varme.
Millionerklemmertileijegermegagladi!

Gode Helen,
Gjett om jeg liker å "høre" fra deg?! Så sprudlende og positiv, spruter formelig gode energier fra mailene dine :)
Når det gjelder Anna og familien hennes, skal du ikke bekymre deg. De blir ikke borte sånn med en gang, skjønner du. Holder på med nr.27 nå, og jeg skal i hvert fall skrive tredve. Skulle ikke forundre meg om det blir flere også, men det er det forlaget som bestemmer - kan skrive massemyemassemer, jeg.
Det varmer å lese hvordan du lever deg inn i bøkene, og at du har respekt i heimen :) Liker ikke å bli forstyrret når jeg leser, jeg heller, noe som for tiden skjer alt for sjelden. Før  kunne jeg sitte i timesvis å lese. Nå har jeg ikke tid før jeg går til sengs om kvelden, og da sovner jeg gjerne etter fem minutter, med briller på nesen og boken på dynen. Ser ut som en skikkelig bestemor da, er jeg redd hehe.
Når jeg på hyttetur med et par livlige jenter. De har akkurat vært ute og fisket - jeg kom nettopp tilbake etter en times tur i øsende pøsende regnvær. Herlig! Noen sier at jeg ikke trenger hytte, for jeg bor så landlig til. Men det blir ikke det samme. Er så mye å gjøre hjemme. Her kan jeg slappe av med skrivingen og alt :) Så er det godt at et par av jentene er voksne med kjærester og sånn - da ser de etter alt der hjemme :) Tenker ofte på hvor heldig jeg er, som blant annet har fått en fantastisk venninne i Stavanger :) Heldig som får så koselige meldinger i gjesteboken min. Heldig, heldig, heldig :)
Og ny serie kommer det - er allerede "godt i gang" med den. Du får slenge deg på år den kommer på markedet *blinke blunk*.
Nå skal Jane slå av pc og se en film sammen med fiskerne - blir en film med Brad Pitt, denne gangen. Ha det fint i august, du også - og alle påfølgende måneder.
TakkforatdufinnesklemfraJane


Nora
03.08.08

Heihei Jane
Nå er det lenge siden jeg har sendt deg en mail!
Håper alt er bra med deg og at du har hatt det koselig i sommer. Jeg hadde det veldig morsomt på rideleir med Iselin, og hadde en veldig fin ponni nesten hele uka. Jeg har vært på hytta hele ferien etter rideleir, og skal være hjemme en uke før jeg drar til Frankrike, sammen med Berit (en venninne fra stallen) og moren hennes. Det tror jeg kan bli veldig morsomt! :)
Selv om jeg er glad i ferie så blir det ganske spennende å starte på skolen igjen. Jeg starter på videregående til høsten nå og da vil jeg (forhåpentligvis) møte en masse nye og hyggelige folk. Det blir en slags ny start Jeg var faktisk veldig heldig når det gjaldt skole. Jeg kom inn på første valget mitt (Lamberseter) som bare er 20 min unna med buss. I tillegg har bstevennen min Katrine og kusina mi Betina også kommer inn der, noe som er veldig bra. Nå har det skjedd mye med Anna og de andre siden jeg "snakket" med deg sist. Anna og Nikolai ble jo gift - endelig får man vel kanskje si. Lurer fryktelig på hva som kommer til å skje med Liv, og om Gudmund er død eller ikke.
Jeg håper du har det fint Jane, og kanskje du kunne hilse Iselin fra meg? Har dessverre ikke fått snakket med henne siden rideleiren. Og om du husker det kan du jo fortelle henne at jeg har ganske mange fine bilder av henne og Angeya, skal sende henne de som fort som mulig.
Mange sommerklemmer fa Nora

Endelig er jeg på plass, Norajenta :) Har tatt meg noen dager ferie igjen, skjønner du - da går alt litt tregt, ja, du vet hvordan det er. Som du skriver er det en stund siden jeg har hørt fra deg, og jeg ble så glad da jeg så mail fra deg i mailboksen min. Du er spesiell for meg, vet du - har fått oppkalt en av personene i "Flammedans" etter deg og alt mulig :)
Iselin trivdes også på reideleir. Angeya hadde visst vært litt vrang innimellom, men det er jo litt slik det pleier å være hehe.
Husker at jeg gledet meg til å begynne på skolen igjen etter sommerferien, jeg også. En stund før den startet opp igjen, pleide jeg å sykle til skolen og kikke inn gjennom vinduene, mens jeg kjente på den gode, kilende følelsen jeg hadde i magen. Ekstra spennende blir det for deg, nå som du skal begynne på videregående. Og at du møter mange hyggelige ungdommer er jeg sikker på. Kjekt å gå i lag med noen en kjenner fra tidligere også :)
Anna og Nikolai ble gift. Syntes de fortjente det etter alle vanskelighetene de hadde hatt nemlig :)
Jeg skal fortelle Iselin om bildene du har. Kommer nok til å glede seg til å se dem!
Ha en fortsatt god sommer, Nora. Vi mailes sikkert igjen - om en stund :)
Sommerklemmer tilbake


Hanne
27.07.08

HEI JANE!
Ting tar litt tid om dagen gitt......
Men vil gjerne takke deg for nok en flott bok i Flammedans;-)Du skriver så utrolig bra, er så levende!
Står alt bra til med deg?
Her er det ekstremt varmt om dagen,29 grader i skyggen.
Å vannet er helt herlig;-)
Ellers står alt bra til her,og magen vokser og vokser;-)
Håper du har en fin sommer!Snakkes snart;-)
Klemmer fra Hanne

Hei Hanne!
Har hatt og har det kjempefint denne sommeren. Om det er noen trøst, så går det ikke fort i svingene her om dagen heller. Denne varmen tar jo helt rotta på en! Holder meg inne og i skyggen, peser så fort jeg kommer ut i solen. Enda jeg IKKE er gravid! Hehe ...
Har våget meg ut i vannet en gang hittil i sommer, og jeg brukte laaaang tid på å "hæle" meg! De andre var på land igjen da jeg tok mitt første svømmetak, og da jeg kom meg opp, sto de der ferdig påkledd, klare til å gå hjem igjen. Ler litt nå altså. Da jeg var yngre kastet jeg meg uti nemlig. Har blitt pinglete med alderen rett og slett.
Tenk at du skal bli mamma, Hanne. En herlig tanke, er det ikke? Og du har vel kjent liv en stund nå? Misunner deg akkurat den biten, selv om jeg ikke ønsker meg flere barn. En merkelig følelse å kjenne et liv inni seg - bevegelsene til et annet menneske. Det er et under.
Nå kommer folket hjem med kinamat. Nam nam - elsker kinamat :)
Ha en fortsatt god sommer, Hanne. Var kjempekoselig å høre fra deg igjen, og setter veldig pris på at du fremdeles leser bøkene mine! Takk, kjære du :)
Klemmer tilbake


Yvonne
26.07.08
Hei Jane,

Etter jeg flyttet fra Nederland, begynte jeg å lese Flammendans. Jeg kan ikke vente til neste bok og å lese Flammendans hjalp meg mye å beherske det norske språket. Vil takke deg og ser frem til september, til del 24.
Ha en fin sommers.
Med vennlig hilsen Yvonne

Hei Yvonne!
Beklager at jeg er så sen med å svare, men her har det vært ferie og nå er det fullt hus. Alt har stanset litt opp - til og med skrivingen!
Blir alltid frustrert når ikke manuset mitt vokser. Er blitt en livsstil å skrive, et behov og en lidenskap.
Jeg elsker å høre fra leserne mine, og det er en spesiell historie du kommer med. Tenk at "Flammedans" har vært med på å hjelpe deg til å beherske det norske språket. Det er jo helt fantastisk! Og det er ikke du som skal takke meg, men jeg deg, for at du gir meg litt av æren. At du kan godt norsk ser jeg jo på mailen din :)
Jeg håper at du henger med videre også, Yvonne. Og at du får en fortsatt god sommer. Været kan vi i allfall ikke klage på!
Klem til deg og kvelden din fra Jane


Kristin
15.06.08

HEI, JANE MYSEN!
JEG VIL BARE FÅ TAKKE DEG FOR FLAMMEDANS SERIEN.I TILLEGG TIL DEN ER SPENNENDE,LÆRER JEG OGSÅ MYE OM ROMANI FOLKET FØLER JEG. PGA MS KLARER JEG IKKE LESE LENGER,SÅ ER KJEMPEGLAD FOR AT JEG KAN FÅ LÅNT BØKENE PÅ NLB.DET ER LANG VENTELISTE PÅ LYDBØKENE,MANGE LIKER FLAMMEDANS. JEG KOSER MEG MED BØKENE.DET BLIR MYE "LESING" DA JEG NÅ ER I RULLESTOL OG IKKE SÅ "SPREK" SOM FØR.FLAMMEDANS GLEDER JEG MEG ALLTID TIL, SLAPPER AV OG KOSER MEG MED BØKENE.DU HAR EN MÅTE Å SKRIVE PÅ SÅ JEG FØLER JEG KAN VIRKELIG SER PERSONENE FOR MEG.SOM SAGT, TUSEN TAKK FOR DE FLOTTE BØKENE.ER SNART FERDIG MED NR.21 NÅ OG VENTER I SPENNING PÅ NESTE.
HJERTELIG HILSEN FRA KRISTIN

HEI, KRISTIN!
TUSEN TAKK FOR ET SÆRDELES HYGGELIG INNLEGG. DU GJØR MEG VARM OM HJERTET. DET ER MORSOMT Å FÅ TILBAKEMELDINGER SOM DETTE, SKAL JEG SI DEG!
NLB GJØR EN GOD JOBB. HAR IKKE HØRT NOEN AV LYDBØKENE SELV, MEN SNAKKET MED EN VENNINNE SOM FORTALTE MEG AT HUN SOM LESER, ER GOD.
SELV OM DET ER BRA AT DET ER SÅ STOR RIFT OM LYDBØKENE, SYNES JEG DET ER SYND AT DU MÅ VENTE SÅ LENGE PÅ HVER BOK.
SYNES DERIMOT AT DET ER FINT AT DU LEVER DEG INN I BØKENE - SE ALT FOR DEG. DET ER VIKTIG Å SKRIVE LEVENDE, SLIK AT LESEREN BLIR ENGASJERT :) DEILIG Å VITE AT JEG FÅR DET TIL :)
EN BEKJENT SA TIL MEG: - DET MÅ DA VÆRE KJEDELIG Å SITTE INNE Å SKRIVE. TENK PÅ ALT DU GÅR GLIPP AV.
- DET KOMMER VEL AN PÅ HVORDAN MAN SER PÅ DET, SVARTE JEG. - I DET ENE ØYEBLIKKET ER JEG PÅ VANDRING MED ET TATERFØLGE, I DET NESTE ER JEG PÅ VIKINGTOKT I FRANKERRIKET. KAN DET BLIR MER SPENNENDE ENN DET?
KANSKJE DET ER SLIK DU FØLER DET NÅR DU SITTER I RULLESTOLEN DIN OG LESER OGSÅ? EN REISE I TID MÅ DA VÆRE NOE AV DET MEST SPENNENDE MAN KAN OPPLEVE :)
HA EN RIKTIG GOD SOMMER, KRISTIN. OG TAKK IGJEN, FOR ET FLOTT OG INSPIRERENDE INNLEGG.
KLEM OG GODE TANKER FRA JANE


Helen
05.05.08

Som du skjønner min lille due, så har jeg endelig tatt meg tid og funnet rette anledningen til å lese Flammedans nr. 21. Sola skinner i Stavanger, og jeg har rett og slett sittet ute i noen timer og lest. Er kommet til kapittel 15 - side 199. "Borte fra omverden" har jeg vært, innrømmer rett og slett det! I disse timene har jeg følgt Anna og barna, hylt, vært skikkelig forbanna, trist og lei, ledd - ja har vel vært gjennom alle emosjonelle følelser i løpet av noen få timer! *Herlig* Synes jeg var flink jeg som klarte å holde tårene unna helt til lille Peder kom med sine ønsker *sukk* .Tenk å være så liten å ha så sterke meninger allikevel! Skjønn gutt dette. Jane, som jeg har sagt til deg tusenvis av ganger, du skriver så utrolig bra, tenk det å kunne lese slik at en glemmer både tid og sted, lar seg rive med og "føler" seg (virkelig!) tilstede blant Anna og alle! Kjente til og med lukten av død hest og redsel! Nå skal jeg på badet å hente frem øyensminken min igjen - fordi den forrige rant vekk i sola!
Ha en fin lørdagskveld min kjære.
*gladforatduertilklemfraHelen*
P.S. Resten av boken blir lest grinende på senga tenker jeg

Kjære Helenmi :)
Finnes ikke noe bedre enn å sitte i solskinn å lese, vel og merke om ikke solen skinner rett ned i boka hehe. Har vært sol her også i dag - grillet for første gang i år! Ligger mye snø her fremdeles, men det gjør liksom ikke så mye når kan sitte i t-skjorte og spise!
Synes jeg ser deg der du sitter, hylende og sint, for så i neste øyeblikk å le. Et bilde av en levende kvinne :) Og når det gjelder Peder, så er jeg også blitt glad i ham. Det er alltid en og annen i bøkene som jeg legger min elsk på. Kloke kan de være, både smågutter og småjenter - sælig når de har opplevd mye i livet sitt, og Peder har modnet tidlig etter en ikke altfor god start, en smart gutt med sterke meninger.
Får tårer i øynene når jeg leser at du lever deg slik inn i bøkene, Helen. Det gjør meg så utrolig glad. Føler meg priviligert som kan få skrive for mennesker som deg. Samtidig tenker jeg at jeg etter over tjue bøker med snørr og tårer kanskje bør spandere en ny mascara på deg hihi.
Ha en nydelig kveld i Stavanger, min kjære. Vet at du har en spennende tid foran deg og ønsker deg lykke til, med nettbutikk og alt!
GladforatduertilogsåklemfraJane :)


Marianne
22.04.08

Hei igjen Jane!
Så koselig det var med svar fra deg, og fint å lese de andre innleggene i gjesteboka di!
Tenk at dere har snø ennå der du bor, her er det vår, men ikke noe særlig varmt ennå. Skal på hytta som ligger ved sjøen til helga, der kan du tro det er deilig nå strandkanten. Og spesielt hvis vi får sol! I dag har jeg hatt en aktiv dag i vårværet. Hunden vår og jeg har gått langt, gjennom hele byen, til en vevstue hvor jeg vever en lin duk som jeg skal ha på hytta mi. Og like lang vei tilbake, mye mosjon i dag. På kveldsturen opplevde vi litt dramatikk. Møtte 5,6 småjenter bærende på en skadet måke. Og hva ble det til? Joda, som vanlig, Marianne måtte ta seg av det stakkars dyret. Ut til veterinær for alvlivning. Jeg klarer det bare ikke når dyr lider. Og jentene har masse å fortelle på skolen i morgen.
Veldig smigrende at du ser for deg en Annajente. Men vet du, jeg ser veldig nordisk ut, med blå øyne. Det er nok all bondeslekta fra morssida, bl.a. fra Dalarna i Sverige. Jeg liker så godt ordet sankebarn, for et nydelig ord! Mannen min og jeg er så heldige at vi har et sankebarn i tillegg til våre tre egne. Vi har vært fosterforeldre. Nå er vi besøkshjem, og det er en flott oppgave. Faktisk er det slik at man elsker sitt sankebarn like høyt som sine egenfødte. Jeg også minnes tida da barna var små med glede, og vi var masse på tur. Ønsker navnesøster Marianne en fin vår med det nyfødte barnet, er kjempekoselg å gå tur med barnevogn.
Det er virkelig flott at du skriver om taterne, de fortjener positiv oppmerksomhet. Jeg har lest bøkene til Britt Karin Larsen, om taterne. Det var innimellom rystende lesning. Måtte bare legge de fra meg av og til, og gråte. Men alt er ikke elendighet, og det er der jeg synes du virkelig har noe å bidra med i dine bøker. For det er mye glede og hjertevarme i Flammedans. Så stå på og skriv, Jane. Men bøkene til Britt Karin Larsen er gode, alle burde lese dem.
Jeg misunner dere som skriver bøker. Det kunne jeg drømme om å få til. Er i allefall en stor lesehest, det har jeg vært bestandig. Leser også litt filosofi og psykologi, det er så masse interessant å fordype seg i.
Nei, nå er det kveld, og i morgen en ny dag.
Ønsker en deilig vår til deg og familien din og alle som leser gjesteboka

Kjære Marianne!
Jeg er stolt av hjemmesiden min, jeg. Har arbeidet med den i noen år nå, og synes at jeg har fått det til. Morsomt å sitte og pusle her inne, når jeg ikke er altfor opptatt.
Ja, masse snø her, men nå har solen begynt å ta tak. Det betyr nok at det blir gress å se til 17. mai, slik det pleier. Greit å ha den datoen :) Det er bare en eneste gang, så langt tilbake jeg kan huske, at snøen ikke ble borte til nasjonaldagen.
Jeg har ønsket meg hytte i alle år jeg, Marianne. Men jeg vil helst ha den på fjellet, selv om jeg vet at det kan være kos på hytte ved sjøen om sommeren. Har opplevd et par somrer ved sjøkanten, kan du si.
Så du er glad i dyr, du også. Det at du tok deg av en måke på den måten, sier mye om deg som menneske. Mange ville nok bare ha latt den være, vet du. Snill du vel :)
Kan ikke veve, jeg. Men kanskje jeg kan lære en gang :) Er ganske flink med hendene, så det kan hende at jeg får det til. Men så var det tiden da - får vente litt :)
Så flott at dere har tatt til dere et sankebarn, og besøkshjem er et flott tiltak! Tenker at det er mange barnehjerter som banker for deg og mannen din. Dere er tydeligvis gode mennesker, og jeg tillater meg å tenke på deg som Anna, enda du har blå øyne. Ser for meg en Annajente med blått blikk, i stedet, jeg da :)
Jeg har lest bøkene til Britt Karin Larsen, og likte dem godt. Mange sterke skjebner der også, og jeg er enig i at alle som har mulighet og lyst, bør lese dem.
Blir veldig glad når du skriver at du synes at det er mye glede og hjertevarme i "Flammedans" - meldingene jeg får fra andre er ofte fylt fylt med tårer. For ikke lenge siden ble jeg spurt av et ukeblad om hvorfor novellene mine alltid er så melankolske? Kanskje jeg skulle prøve å skrive inn enda mer glede - det er jo mye av det i livet også. Prøver å flette inn litt her og der, men vet ikke hvor flink jeg egentlig er til akkurat det. Brevet ditt får meg til å tenke at jeg skal prøve å skjerpe meg litt. Er jo egentlig en veldig glad person :) Men så liker jeg drama da ...
Solen skinner her hos meg i dag. Jeg skal snart ut med Connie. Eldstedatteren min flyttet hjem for en stund siden, hun hadde med seg Fia. Så kanskje det blir to turer på mor dag :) Egentlig kunne jeg tenkt meg å gå hele dagen når det er så nydelig vær som nå, men da går det dårlig med skrivingen. Jeg har det faktisk ganske travelt om dagen.
Ha en nydelig dag, "Annajenta" og kos deg med hund, mann,barn og alt!
Soklem fra Jane


Sylvi
14.04.08

Hei Jane!
Takk for de fine ord i min gjestebok.
Jeg lurer på, hvorfor skriver du om Romanifolket? Har det vært noe som har interessert deg, eller er det bare tilfeldig?
Jeg hadde ei venninne en gang som var tater, datter til Tater Pelle (med krykka) fra Kongsvinger. Det var ei utrolig fin dame. Det hun fortalte meg kunne jeg nok skrevet ei bok om (men jeg lager troll, du får skrive bok). Det verste var at hun ikke kunne bo fast noen sted, toppen to år på hvert sted. Hun giftet seg med en "buro". Det var da hun "betlet" at hun traff ham. De har vært gift i mange år nå. Det er vel fordi jeg var så godt kjent med Jenny, at jeg kjøpte din første bok. Dette har jeg ikke angret på. Blir det mange bøker? Eller er dette en hemmelighet det kanskje?
Klem.
Mvh. Sylvi M.Reierstad -> Hjemmesiden

Hei Sylvi!
Og takk for sist :) Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for minoritetsgrupper, som tatere, sigøynere, indianere, samer osv. Ikke minst har måten de har blitt behandlet på grepet meg, og i "Flammendans" ønsker jeg å formidle hvilken overlast taterne har lidd.
En gang satt jeg i en gruppe med tatere - en av disse sa at jeg var litt for snill når jeg skrev. Skjønner du? Dette er et folk som har kjent mer på kroppen enn vi "vanlige" begriper. Jeg skriver fra 1888 akkurat nå, og håper at jeg kan få fortsette frem til over 1900-tallet, for da er overgrepene bedre nedtegnet. Jeg håper da å kunne belyse taternes liv frem til i dag, på en underholdende måte, slik sjangeren krever.
Og jeg tror deg når du skriver at tatervenninnen din er ei utrolig fin dame. Det er jo slik det gjerne er - de fleste mennesker er gode, som oftest er det noen få som ødelegger - slik er det i alle samfunnslag.
Jeg setter pris på at du har begynt å lese bøkene mine, og jeg håper at jeg kan underholde deg videre fremover. Kanskje kommer jeg med et og annet underveis, som du ikke visste fra før. For du vet nok en god del, som har fått høre så mange historier fra Jenny.
Hvor mange bøker det blir, vet jeg ikke, men foreløpig har forlaget sagt at de vil ha flere. Jeg skriver på, da vet du, og håper det varer en god stund til.
Kos deg med trollene og nissene dine, Sylvi. Så må du ha en riktig god vår :)
SentpåkveldenklemfraJane


Hanne
14.04.08

Tusen takk for nok en flott bok i flammedans, blir like mye revet med hver gang. Er så flink du :)
Her er det herlig vær om dagen, plupper opp blomster her og der :) Linnerla har kommet så det er et sikkert vårtegn. Håper ellers at alt står bra til med deg Jane.
Snakkes snart :)
Klemmer fra Hanne

Hei på du Hanne!
Når gjorde det godt å høre fra deg igjen. En god stund siden sist, men jeg har trøstet meg med at du er nyforelsket og nygift - det er ikke greit å rekke alt liksom :) Så det plupper opp blomster hos deg? Hmmm, her ligger blomstene under en drøy meter med snø, og jammen snør det i dag også! Pleier å være glad i snøen, jeg, men nå må jeg bare innrømme at jeg er litt lei. Om vi får blåveis uti juni skal jeg være fornøyd. Snøen pleier å være borte til 17 mai da - håper det blir slik i år også. Linnerla kan jeg nok se langt etter. Det er sjelden jeg har sett den fuglen her hos meg. Kanskje det er fordi det blir så sent vår? Hmmm - det kan hende. Ellers har jeg et skjærepar her, som begynte å bygge rede i mars. Vet ikke når de legger egg, men håper inderlig at det drøyer. Om ikke fryser ungene deres ihjel, tror jeg.
Ellers står alt bra til her hos meg. Jentene holder på med sitt, og jeg med mitt. Pusser opp stue innimellom skriveøktene, og synes begge deler går rimelig bra. Skjer ingen store ting, og det er greit liksom - da greier jeg å holde fokus på bøkene. Og jeg er glad for at du henger med fremdeles, Hanne :) Begynner jo å bli en del bøker nå.
Ha en deilig dag med blomstene og linnerlen din - alt er deg vel unt!
Hjerteklem fra Jane


Marianne
12.04.08
Hei Jane
Å det er så kjekt å lese om neste bok når du legger ut på hjemmesiden din. Gleder meg masse til den kommer. Du skriver kjempe bra. Er blitt veldig glad i Anna og ungene så jeg håper på mangen bøker enda i serien. Helt utrolig at det allerede er skrevet eller lest 21 bøker i serien. Blir trist når den er ferdig. Jeg lever meg så mye inn i livene til Anna og ungene og det var ganske spesielt å lese om når hun fikk sitt siste jentebarn, for jeg fikk selv en datter nå rett etter påsken. Tenk å føde ute og leve på landeveien med en nyfødt baby og med alle de andre barna.
Du må ha en fantastisk vår, deilig at vi går mot den fine tiden. Og jeg skal gå masse tur med barnevogna.
Hilsen Marianne

Hei på deg Marianne!
Tusen takk for koselig innlegg. Jeg skjønner at det var en god ide å begynne og legge ut forsiden og baksideteksten på kommende bok, for når den er ventet, tyter det på med nysgjerrige hihi. Viktig for meg at hjemmesiden min brukes da, jeg skulle faktisk ønske at enda flere brukte den. Men det er nå slik at ikke alle bruker internett. Ikke alle som gidder å lese mer enn bøkene heller kanskje hehe.
Ja, det er rart å tenke på at nr.21 er i salg. Det har gått så himla fort! Tiden går i det hele tatt fort, synes jeg - er nesten så en ikke greier å henge med. Når jeg tenker etter, begynte det da jeg fikk barn. Så du har litt å se frem til, nybakt mamma som du er :) Gratulerer forresten! Er en spennende tid du går i møte. Gled deg over hver minste ting som skjer - alt blir til minner for livet :) Og det er ikke det minste merkelig at du levde deg litt ekstra inn i Annas fødsel når du nettopp har nedkommet selv. Det var nok generelt hardere bud på 1800-tallet, men det sier seg selv at reisende hadde det vanskeligere enn oss andre.
Jeg ser med glede tilbake på tiden da jentene mine satt i barnevogn. Da gikk jeg enda mer enn i dag, trillet og trillet til gummien på hjulene nesten falt av. Så kos deg alt du kan, Marianne, og gi den vesle jenta di en klem fra meg.
Glade tanker fra Jane


Sylvi
12.04.08

hei jane!
Kjempeside du har her!
Vil bare si som mange andre har sagt. Utrolig fin roman "Flammedans" du har skrevet.
Jeg er en mystikker av meg, og er veldig opptatt av naturen. Jeg leser ut boka di samme dag som den kommer ut, og sitter deretter i andre tanker.
Jeg har skrevet selv, eventyrbok. Så lager jeg troll og nisser.
Det hadde vært fint om du signerte i min gjestebok Jane. Og hvis du tar deg tid til det, så hils fra forfatteren i Flammedans. Da ville jeg bli stolt.
Mvh
Sylvi M. Reierstad -> Hjemmesiden

Hei Sylvi!
Og tusen takk for kjempefint og positivt innlegg i gjesteboken min. Blir så glad når jeg hører fra dere lesere - hyggelig med tilbakemeldinger, og når dere skriver litt om dere selv, føler jeg at jeg får et innblikk i livet deres også. Å være forfatter ER et ensomt yrke - dette er en måte å "snakke" med andre på.
Det er sunt for både kropp og sjel å være opptatt av naturen. Jeg for min del gleder meg til snøen blir borte nå. Kjøpte meg truger i vinter, tenkte jeg skulle gå mange turer i skogen SELV om det var snø. Men neida, ikke så enkelt det hehe. Litt mer tiltak, kan du si.
Så du har skrevet en eventyrbok? Spennende :) Tipper at jeg får lese litt om boken på hjemmesiden din, og rusler ut dit om litt. Håper at andre som kikker innom her tar en titt også, siden jeg har lagt ut linken.
Du høres ut om en aktiv dame, lager troll og nisser og greier. Skulle så gjerne vært flinkere på den fronten, jeg også, men har det så travelt hele tiden. Da er man nødt til å sortere ut ting, og for mitt vedkommende er håndarbeid blitt noe jeg holdt å med for femten år siden.
Men men, man skaper jo når man skriver bøker også, og som et lite pluss kan jeg underholde andre mennesker, som deg :)
Ha en fortsatt fin lørdagskveld, Sylvi - nå skal jeg ut på hjemmesiden din :)
Kjempeklem fra Jane


Jorunn
11.04.08

Hei Jane :)
Jeg besøker jo jevnlig hjemmesiden din. Må få lov til å skryte av hvor fiiin den er. Og da jeg så at du hadde lagt ut informasjon om Bussi og musikken hans, ble jeg nysgjerrig. Lyttet på "snuttene" og ble jo bergtatt da. Så det endte med at jeg kjøpte cd`n og spiller den ofte. Liker spesielt "Hør nå min pike med det gulbrune hår" og "Farende fant".
Jeg oppfordrer andre som også leser Flammedans (i likhet med meg selv) å kjøpe cd`n, det litt av opplevelse. Så kan vi "Flammedans" fans lese bøkene og høre musikken samtidig. Jeg for min del blir helt hensatt til den tiden. HELT TOPP :)
Gode tanker og klemmer til deg Jane :)
Jorunn

Hei Jorunn!
Fint å vite at jeg har noen faste tilhengere på siden min. Takk for det!
Og når det gjelder Bussi, er jeg så enig, så enig. Bussi er spesiell på mange måter, og når en f.eks snakker med ham, er en bare nødt til å bli glad. Musikken hans bærer også preg av glede, selv om han er sjangeren tro og har med seg både vemod og sorg. Jeg skal prøve å følge litt opp med datoer og slikt når han er ute og spiller. Kanskje en og annen kunne tenke seg å høre ham "live" også :)
Jeg pleier å høre på cd`n hans mens jeg skriver. Sammen med en liten dæsj røkelse får fantasien vinger. Kanskje den godeste Bussi har blandet litt magi inn i musikken sin? Aldri godt å vite med tatere, vet du :)
Ellers er det 1 1/2 meter med snø her hos meg fremdeles. Hvor blir våren av? Lurer på om jeg ikke skal ta meg en tur til Holmlia i dag - der er den kommet, vet jeg :) Ja, også har jeg jo en god venninne der :)
Kos deg med dagen din!
Klemmer masse


Marianne
08.04.08

Hei Jane.
Jeg er en dame, jente, på samme alder som deg fra Moss. Har akkurat startet på bokserien Flammedans, leser bok nr.6. Du skriver så bra! Jeg lever meg inn i handlingen, og mye av det treffer gjenkjennings-strenger i meg selv. Naturen, barn, dyr og det å drive med håndverk er livet mitt.
Fikk interesse for bøkene fordi jeg er av taterslekt på farssiden, og jeg tørster virkelig etter kunnskap om hvordan taterne levde. Min nærmeste familie levde som bofaste nordmenn, men oldermors oppvekst og hennes familie vet jeg lite om. Så jeg leser og drømmer meg bort. Elsker det nære livet, et enkelt levesett med familien min og hunden, og er nok ei kjerring mot strømmen i vår trendy, hektiske tidsalder. Hører mye på musikk, også tatermusikk og viser. Akkurat nå kverner den siste cd-en til Laila Yvrum, den er nydelig. med bl.annet visa Se min ild i mørket brenner. Jeg vever og spinner garn av ull fra hunden min, og synger med av full hals!
Taterhistorien har mye sårhet i seg, og det har jeg også. Jeg slapper så av når jeg leser Flammedans, og føler meg hjemme i handlingen og blant menneskene du skriver om. Takk for fine bøker, gleder meg til alle bøkene jeg har i ventet.
Klem, Marianne

Hei Marianne!
Så fint at du liker "Flammedans"! Og du har mange bøker igjen :) Holder på med nr. 25 nå, og slutter ikke med det.
Synes det er så godt at du skriver at du er av taterslekt. Tenk hvordan det var før - da var det en skam å ha taterblod i årene. Forferdelig! Nå er det blitt slik at en med stolhet kan fortelle om forfedrene sine - selv om de var reisende. Herlig! Fantastisk! Vidundelig! Det finnes ikke det ord som er stort nok, til å kunne beskrive hvor flott det er. Synes det høres deilig ut å leve enkelt, jeg, Marianne. Jeg tror at det er alle de som maser omkring som mister noe. Nå leter mange etter fred - særlig i sinnet. Det er nok flere av de som leser dette innlegget som misunner deg - vet det, bare vet det. Smiler og ser deg for meg, der du sitter ved veven og synger. En skikkelig "Annajente". Blod er tykkerer enn vann, er det noe som heter. Du skriver at du har mye sårhet i deg. Kanskje vi arver litt av forfedrenes følelser. Kanskje kjenner vi smerten deres, ikke så sterk som de som virkelig opplevde den, men litt. Om vi gjør det, kjenner vi gleden også :) Leste et sted om hvorfor kuer er sinte på hunder. Svaret var at det er nedarvet. Deres "forfedre" ble ofte bitt i knehasene av hunder (før båndtvangen kom). En litt merkelig sammenligning kanskje, men dog et bevis på at f.eks frykt kan gå i arv. Og det finnes hundrevis av lignende eksempler - i hvert fall når det gjelder dyr. Hvorfor skal det være annerledes med oss? Enkelte sykdommer f.eks går jo i arv.
Jeg synes det er fint å kunne skrive for deg, Marianne, og jeg blir utrolig glad når du skriver at du gleder deg til de neste bøkene. Tusen, tusen takk for god omtale, og ha en nydelig vår.
Kveldsklem fra Jane


Unni Punni
31.03.08

Hei igjen.;)
Ja nå må jeg bare skrive noen ord til deg igjen. Siste bok i Flammedans er jo lest. Og fy fillern, kjempe spennende. Og den møkk kjeller saken, huff, da ønsket jeg at jeg hadde hatt noen å prate med som visste hva jeg pratet om he he .For  det gjorde ikke de jeg var sammen med, da jeg sa,, nei, nei ikke gå inn der da; Ja jeg lever meg inn, kan man si;) ,Vær så snill å la Kristian få slippe mer dritt nå da J Og etter slutten på boka, så må jeg si at jeg nå stoler mer på den mystiske spåkona enn på deg. J Jeg leser også Barn under månen. Den er å helt utrolig fin. Driver med nr 11 nå. Veldig greit å ha alle bøkene. men det går utover ting som sku vært gjort i huset, he he  . Pytt pytt. Men du kunne godt gjort så Maren fikk leve da.:(. Kjempetrist. Snufs. Trodde kanskje Gunther hentet mora hennes jeg, så hun fikk nye krefter. Men de var vel for ”happy” til at det kunne vare. Sukk. Vel, du får ha ei flott helg, og skynd deg å skriv mer Flammedans da. Og Du, orker ikke mer triste ting jeg nå.;)
Hilsen Unni Punni (som på en måte bor tvert over åsen for deg he he) Du bor på Hadeland og jeg i Land JJKLem

Hei igjen Unni Punni!
Så du holder til på den andre siden av åsen, du? Det er ikke langt, kjenner en del folk "over there", jeg :) Har til og med slektninger på dine kanter :)
Det er så herlig å lese at du syntes siste boken i Flammedans var spennende! Vi er jo et godt stykke ute i serien nå, og da blir det fort litt mer anstrengende å holde leserne fanget. Tilbakemeldingen beroliger meg veldig - tusen takk!
Og spåkona har rett i det meste, hun. Om ikke lenge vil du treffe henne igjen. Så får du vel se hva slags overraskelser hun har for Anna - hihi.
Morsomt at du leser "Barn under månen". En veldig følelsesladet serie, føler jeg, og var veldig glad den. Tragedier skjer det alt i ett, men litt godt kommer da også frem :) Veldig spesiell for meg, den serien, for handlingen er jo lagt til Hadeland. Syntes det var interessant å sette meg inn i krigen her i distriktet, særlig slaget på Bjørgeseter. Jeg var så heldig å ha en "hjelper" som hadde opplevd krigen på kroppen, og det var jo rett ut sagt en deilig følelse å kunne skrive inn riktig vær til og med! I hvert fall i dagene rundt begynnelsen av krigen.
Triste ting vil nok alltid skje, Unni - om ikke blir det kjedelig kanskje. Litt drama må vi ha, vettu :) Samtidig skal handlingen helst ikke være forutsigbar heller. Håper du ikke blir altfor trist da - at du greier å legge det unna i dagen din.
Ha det fint, Unni! Nå er det vår!
Vårklem fra Jane


Nora
28.03.08

Hallo^^
Nå ville jeg bare fortelle deg at jeg har lest ferdig bok 21. Så utrolig spennende! Jeg regner egentlig med at det går bra med Anna, for ellers hadde det vell ikke kommet en ny bok, hehe. Ble så glad når det ordnet som for Anna og Nikolai. Det kommer til å bli morsomt å lese videre om ”Annafølget”. Gleder meg til neste bok, kan du si hva den heter? Så må jeg jo si at det var utrolig morsomt og hyggelig å møte både Iselin og deg. Nå gleder jeg meg noe utrolig til rideleiren! Dere har det så fint oppe hos dere, ikke sånn som oss som bor i ”byen”. Synes egentlig ikke jeg kan si at jeg bor i byen selv om jeg bor i Oslo.  Det er så langt unna sentrum og ligner ikke det minste på sentrum.  Så mange fine dyr dere har! Connie hadde en utrolig fin farge. Jeg var borte hele påskeferien og savnet Blidur (fòrhesten min) noe enormt! Jeg har blitt så utrolig knyttet til han av en grunn jeg ikke kan helt forstå. Jeg er jo hos han bare to ganger i uka, men det er ukas høydepunkt! Jeg blir så glad når jeg ser han, og det er så søtt å se at han kjenner meg igjen.  Men nå starter skolen igjen i morra :/ utrolig kjipt! MenMen.. Overlever sikkert hehe… Håper du har bra Jane! Du må hilse Iselin fra meg, lenge siden jeg har hatt en sjanse til å snakke med henne.
Mange store påskeklemmer fra Nora J

Halloen, Noramor :)
Er alltid spennende når noen i serien blir "ført sammen". Om leserne vil følge med videre er jo det største spørsmålet. Fint at du velger å gjøre det, Nora :) Neste bok har tittelen: "Sannhetens øyeblikk" - så kan du jo lure på hva som kommer frem i dagen der hihi.
Det var koselig å ha deg på besøk også, Nora, og Iselin trivdes veldig godt sammen med deg. Fint da - med tanke på at dere skal på rideleir sammen :) Og hun gleder seg, hun også. Iselin var jo på samme leiren i fjor, så hun vet hva hun går til. Spennende blir det uansett kanskje - ny mennesker å bli kjent med osv .
Og ja, jeg er så stolt av dyrene våre :) Connie er jo liksom engelen min, hun. Verdens herligste hund! Hmmm og det sier jeg til jenta som elsker hunden sin Chill *blush*.
Jeg vet inderlig godt at det kan være landlig i Oslo også. Oslo spenner seg ganske så vidt utover. Det er sikkert kjempefint der du bor. Jeg har nesten alltid bodd på Hadeland, først på Harestua, og så på Roa. Da jeg var ca. 17 år, bodde jeg noen måneder i Oslo sentrum. Jeg likte meg der også, jeg, men visste liksom inni meg at det ikke var der jeg skulle bo. Heldigvis fikk jeg rotet meg hjem igjen.
Noen dyr blir man spesielt glad i, Nora, som du i Bildur. Utifra navnet skjønner jeg at han er en islandshest, og han er sikkert like glad i deg.
Må ikke grue deg til å begynne på skolen igjen da, jenta. Blir så fint attere, og snart er det ferie igjen! Tiden flyr jo så fort!
Klem til deg - skal hilse så mye fra Iselin også :)


Mirnesa
23.03.08

Heisan Jane!;)
Nå er det suuuperlenge siden jeg skrev til deg sist. Har faktisk begynt å engste meg litt for at du har glemt meg. :)
Jeg vil bare si at jeg fortsatt har fulgt med på "Flammedans" Jeg blir så imponert at jeg vet ikke vet hva jeg skal si!;) Jeg trenger sikkert ikke å si så mye, for du skjønner kanskje hva jeg mener.
Jeg leste fra bok 15-20 nå i påskeferien. Jeg har sittet oppe noen netter for å få lest dem ferdig! Klarer visst ikke å legge dem fra meg. Jeg synes det er så spennende at jeg nok regner med at jeg kommer til å felle en tåre den dagen serien tar slutt. Men som du sa i en kommentar i gjesteboken, er det nok ikke bra at en serie trekker ut i langdrag. Jeg føler på meg at du kommer til å greie å få orden på skjebnen til personene i boken. Synes i allefall at det ser ut til at Christian har fått det bra! Ble så redd for at han skulle dø! Han er jo sååå SNIIILL!;) Syns også det var så trist med Jørgen. Tenk å bli blind i det ene øyeblikket, også får han slag etterpå, til sist blir han liggende. Det førstnevnte høres nok ille nok ut for mange, men for meg er det litt vanskelig å si i og med at jeg vet hvordan han hadde det. Jeg innerømmer gjerne at jeg gråt en skvett da han døde!
Vel! Tror ikke jeg skal si så mye mer, bortsett fra at dette er en av de beste seriene jeg har lest, og du er en av mine favorittforfattere!
En ENORM klem fra Mirnesa!

Hei Mirnesa!
Glemme deg? Nei, det går ikke an - har tenkt på deg mange ganger, jeg. Gode venninner glemmer en ikke så lett, vet du.
Så fint at du følger med på "Flammedans" fremdeles! Og du har lest ut fem bøker i påskeferien! Det er ikke dårlig altså! Jeg har nesten ikke rukket å lese i påsken - rekker det nesten aldri :( Det ligger en haug med bøker rundt nattbordet mitt, jeg har lest litt i alle, tenker stadig vekk at jeg skal skjerpe meg, men jeg sovner så fort jeg åpner en av dem. Det er ikke fordi de er kjedelige altså. Jeg er bare så himla trøtt når kvelden kommer.
Nei, det er ikke bra å tøye en serie for lenge - en bør i hvert fall ta inn årene om en ikke greier å fornye seg. Forlaget har sagt at de ønsker seg flere bøker, så det kan nok hende at det blir tredve bøker i "Flammedans". Noen lesere har kontaktet meg med ønsker om flere bøker også. Samtidig sitter jeg jo med en ny serie i hodet - har ikke hatt tid til å skrive noe særlig på den. Det skal bli skikkelig morsomt å sette i gang. Godt å ha noe å gjøre - alltid! :)
Jeg har vært litt "småforelsket" i Christian helt siden han ble "skapt". Den munter, ubekymrede gutten som møter motstand, og fikser det! Kanskje aller mest fordi han er så positiv. Han har en herlig personlighet, synes jeg og fortjener absolutt sin Turid. Samtidig skal en ikke være for sikker - lurer alltid en skurk i kulissene hehe.
Tårene du gråt da Jørgen døde er nok borte for lengst. Livet går videre, både i bøkene og her i det virkelige livet.
Det var ordentlig morsomt å høre fra deg igjen, Mirnesa. Du er ei trivelig jente, og jeg håper at alt har gått bra for deg siden vi snakket sist. Virker jo slik :)
Ha en finfin kveld, Mirnesa. Jeg holder på med selvangivelsen, det er noe av det verste jeg vet, men må man, så må man.
Kjempesvær klem fra meg!


Camilla
02.03.08

hei.
Får ikke tak i bøkene i Utvalgt av gudene.Alt har stoppet opp fra bok nr 26.Hvordan får jeg tak i resten?Gleder meg slik til å lese resten.
Det er flotte bøker.
Vennligst hilsen Camilla

Hei på deg Camilla,
Jeg blir alltid litt trist når jeg blir kontaktet av lesere som ikke får tak i bøker i "Utvalgt av Gudene". For det har vært et stort problem, nesten i det øyeblikket da serien kom på markedet. Håpløst er det likevel ikke :) Jeg var nettopp funnet serien til salgs på Finn.no! Der er det en dame som selger hele serien. Om hun selger den samlet, eller enkeltbøker, vet jeg ikke, men det går jo an å prøve. Du finner annonsen HER. Håper du får klaff, om ikke håper jeg at en eller annen som kikker innom her, og som har akkurat disse bøkene liggende, vil kontakte deg. Om du ikke hører noe i løpet av en ukes tid, vil jeg setter pris på om du kontakter meg på
post@jane-mysen.no
Er så glad for at du liker serien, og vi skal få til dette, Camilla. Jeg lover - med hånden på hjertet. Takknemlig klem fra Jane


Jorunn
02.03.08

Hei Jane:)
Jeg kikket på hjemmesiden din nå - og ble mektig imponert på dine vegne da jeg gikk inn og kikket på hvordan det polske forlaget har fått til serien din. Så flotte bilder da gitt:)
Gratulerer Jane - dette er morsomt for deg.
Håper du har det fiiiiint.
Stooore klemmer fra Jorunn

Hei Jorunn!
Takker for gratulasjonen og kan ikke si annet enn at jeg er stolt selv. Det er ganske så utrolig at "Utvalgt av gudene" er solgt til Polen. Det er faktsk vanskelig å forstå! Tro det eller ei, men jeg begynte å gråte da jeg fikk se en polske tittelen på serien. Tenk at polakkene skal lese om min Gyda og Arntor, om volver, seidmenn og tapre krigere. Våre forfedre! Jeg blir nesten dårlig ved tanken, og er så spent på hvordan den blir mottatt. For det er ingen selvfølge at polske serielesere faller for vikingserien min, selv om den burde være eksotisk nok. Blir spennnde å se fremover. Jeg gleder meg!
Og jada - har det fint i Bergen. Mye nedbør her, men ikke noe snø. Rart å tenke på at jeg faktisk er i samme land hehe. Har sjekket værvarselet - skal bli kaldt å fint når jeg reiser hjem over fjellet. Er ikke lei meg for det akkurat :)
Nå skal jeg på kino. Ha en strålende kveld, venninna mi!
Stooor klem til deg fra meg også


Nora
30.01.08

HeiHei Jane
Nå har jeg lest ferdig den siste boka, begynner å bli skikkelig spennende nå J Lever meg helt inn i boka, alt annet forsvinner liksom. Nå har jeg øvd til matteprøve i hele dag, så det blir fint med en liten pause. Da tenkte jeg at jeg kunne skrive en liten mail til deg J. Fikk melding fra Iselin om at vi var meldt på på rideleir, det blir morsomt tror jeg. Islandshester er så søte og morsomme!  De har en helt annen personlighet som ingen andre hester har. Har mange innleveringer nå (merker at det er 10.ende! Lærerne sier at vi kan regne med minst 3 vurderinger i uka….), så har ikke så god tid.. Nå skal jeg snart se på Grey’s Anatomy, det er det eneste jeg bryr meg om å få med meg på tv. Har fulgt med helt siden det starta, og det er ny rekord for meg, jeg pleier ikke å være så flink til sånt, hehe. Håper du har det fint Jane og at du koser deg med skrivingen! Jeg merker at når jeg skriver går timene så utrolig fort. Vi hadde en novelle innlevering (gikk overraskende bra) og jeg skrev og skrev. Føltes ut som 20 min, men når jeg så opp hadde det gått 3 timer! Jeg hadde fått skrevet to sider faktisk. Nå må jeg gå, for nå starter Grey’s Anatomy. Om jeg er heldig rekker jeg å hente en youghurt før det starter…
Mange klemmer til deg Jane, fra lille meg

Heisann, lille, søte Nora :)
Godt å drømme seg bort litt, ikke sant? Det er deilig befriende å lese bøker. Om man har skikkelig innlevelse, blir det jo som å se en film i hodet. Med egne rollefigurer osv. Du har tydeligvis den evnen, Nora. Ta vare på den, den er nemlig SÅ verdifull at du ikke kan få kjøpt den for penger!
Det stemmer at dere er påmeldt rideleiren, og Iselin gleder seg noe helt vanvittig! Teller dager og synes selvfølgelig at det er altfor lenge til :) Gleder meg, jeg også, og synes det er utrolig morsomt at dere bestemte dere for å dra på samme leir. Det betyr jo at jeg får hilst på deg også :) Og du har rett i at det er noe spesielt med islandshestene, til og med JEG kan se og merke forskjell på den rasen og andre. Så den som sier at hest er hest, har misforstått litt ;)
Du er ingen typisk tv-titter for ungdom på din alder, skjønner jeg. Er vel sånn når man har så mye å holde på med. Iselin har heller ikke mye tid til å se på tv. Jeg ser lite på tv, jeg også. Har rett og slett ikke tid, selv om jeg elsker å se en god film osv.
Når du synes at tiden går fort når du skriver, så er vi tilbake til dette med å ha innlevelsesevne . Når jeg er "på hugget" løper dagen skremmende fort.
Men i dag er en ny dag, Noramor. Denne dagen er ny, og jeg håper at du får massemasse ut av den. Mange gode tanker til deg fra meg :)


Hanne
29.01.08

Hei Jane!
Må si at jeg blir bare mer og mer revet med i Anna`s verden! Nok en flott bok Jane,du skriver kjempe bra. Er glad det kommer flere bøker i flammedans:-) Tenker ganske ofte på Gyda  i utvalgt av gudene, lager fortsettelsen inni hode mitt;-) Jeg vil gjerne også anbefale andre å lese barn under månen!Det er en serie som gjorde sterkt inntrykk på meg:-) Ser for meg både Maren og gunther...
Håper ellers at alt står bra til med deg:-)
Klemmer fra Hanne

Hei Hei, Hanne!
Jada, her står alt bra til, og jeg sitter her med vårfølelse i kroppen. Mildt og godt ute, drypper fra taket til og med! Men vinteren kan bite fra seg et par måneder til, den.
Var morsomt å høre fra deg nå, ja, det er det jo alltid, men noen ganger føles det litt ekstra godt bare. Og jeg er så glad for at du trives med "Flammedans" fremdeles. Begynner å bli mange bøker nå! Dere lesere er likevel så trofaste at jeg i blant får en klump halsen, når jeg tenker på dere. Om ingen hadde lest bøkene mine, kunne jeg jo bare slått av pc`n og funnet på noe annet liksom. "Utvalgt av gudene" gikk nettopp til Polen, så du det? Det var utrolig morsomt! Som jeg har skrevet tidligere så er det min "førstefødte", og har en helt spesiell betydning for meg. Gyda og Arntor, volver, trolldom, sverdkamp og hugreiser  - gud som jeg koste meg da jeg skrev den! Koser meg med "Flammedans" også da, og "Barn under månen" var også spesiell, fordi seriens handling utspiller seg her på Hadeland. Og Günther var min oldefar, slik jeg så ham for meg da jeg var yngre.
Oi - nå fikk jeg blod på tann gitt! :) Får roe ned og jobbe litt her - holder akkurat på å runde av nr.23.
Ha en nydelig dag, Hannemor!
Klem på begge kinn fra Jane


Unni Punni
26.01.08

Hei igjen.
Tusen takk for koselig svar. Må bare si at jeg er uenig med mor di, Kalle var det liksom ikke så farlig med. Han var ikke helt snill han, dessuten for gammel for Anna.;) Så han savner jeg ikke, du kunne godt tatt ”livet” av flere du he he. Som Rolf f eks. men, da blir jo boka kjedelig, så det må nok være med noen slike å.:). Vel du får ha ei flott helg, og skriv fort ;) Unni Punni

God kveld :)
Det var kjapp tilbakemelding! Du har rett i at det ikke var så farlig med Kalle. Det var nok heller det at mamma var redd for at spenningen skulle bli borte med ham :) For det er som du skriver om Rolf - uten fælingene blir bøkene kjedelige.
Ha en fortsatt strålende helg, du også, Unni Punni. Jeg skal skrive så fort jeg kan - for din skyld ;)
Kos deg!
Jane


Unni Punni
26.01.08

Hei. Nå er jeg akkurat ferdig med Flammedans På Fluktens vinger. Den hadde jeg ment at jeg skulle kose meg med på senga over flere kvelder, men det går jo bare ikke. Har man begynt å lese så får en ikke stoppet før boka er utlest. J Den er utrolig bra. Men så mange grusomme folk som det er der. F.eks Sivert. L Han var fæl, Huff. Flott at du lot Christian overleve. Jeg hadde blitt rasende hvis ikke, J Lett å leve seg inn som du skjønner J Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet i 2 mnd. Det er lenge det. Og tankene går til spåkonas uttalelse om en tragedie, men håper det ikke er det jeg er redd for kan skje. Skal ikke si mer om det her. J tusen takk for en flott serie, Bare en feil med den, det er for lenge mellom hver bok. ;)
Hilsen Unni Punni 

Hei Unni,
Smiler når jeg leser mailen fra deg. Her er det innlevelsesevne og dusj av energi. Blir så glad når du skriver at du ikke greier å legge fra deg boken før den er ferdiglest! En serieroman uten fæle folk, ville blitt en stusselig greie hehe. En og annen "slemming" er nødt til å være med. Slik er det jo i det virkelige livet også, noen drar det helt ut, mens andre jobber i det skjulte. Sivert er en av de som ikke ser sine begrensninger - da er det ikke greit å møte en som Christian, med et godt støtteapparat i ryggen :) Ja, det er lett å leve seg inn i bøker. På mange måter blir det mer levende enn det man f.eks ser på tv. Slik opplever jeg det i hvert fall, når jeg snakker med lesere som sier at de ikke får sove når de leser bøkene mine på sengen. Det beviser jo ganske så godt hvor virkelige våre egne bilder fra handlingen i bøkene, blir for oss. Moren min f.eks ringte her om dagen: - Jane hva har du gjort? spurte hun og var skikkelig frustrert. - Har du tatt livet av Kalle? Hvordan i all verden kunne du finne på det? Ja, hvordan kunne jeg finne på det? Har ikke noe svar, jeg. Det som skjer, det skjer, i bøkene mine, som i den virkelige verden. Ofte rår jeg ikke med det thihi ...
Skulle ønske at jeg kunne gitt deg, og alle de andre som leser Flammedans, bøker oftere. Det er bare det at de skal skrives også, sukk. Jeg setter umåtelig pris på at du er så tålmodig. Tusen, tusen takk, Unni Punni ;o) Ha en strålende helg!
En klem fra hjertet mitt, til deg


Siv
21.01.08

Hei
Jeg er en stor fan av Flammedans! Og det jeg lurte på var om hvor mange bøker du hadde tenkt det skulle komme av serien??
Fra Siv

Hei på deg, Siv :)
Det er vanskelig for meg å si hvor mange bøker som kommer av "Flammedans", men tror nok at jeg kan love deg minst tjuefem bøker. Jeg skal gi beskjed, jeg - her på siden, når det blir bestemt at serien skal avsluttes. Har en ny serie på gangen også, som jeg brenner etter å begynne på. Vet at det blir trist å forlate Anna og de andre i Flammedans, slik har det vært hver gang jeg avslutter en serie. Samtidig vet jeg at det ikke er noen fordel, for noen, at en serie trekker ut i langdrag. Men så lenge det er så mange som følger med, er det bare å fortsette - da er jo interessen der :)
Ellers håper jeg at du har fått en god start på det nye året, Siv. Det var veldig hyggelig å høre fra deg :)
Varm klem fra Jane


Annie
07.01.08

Heia Jane :)
Saa skriver vi 2008...utrolig hvor fort tiden gaar:)
Her i USA har vi naa feiret julen paa amerikansk/norsk vis, jeg liker tradisjoner saa norsk jul maa man ha :) Jeg leser fremdeles boekene on Anna, og jeg maa bare si at du skriver saa fantastisk godt, det er en fryd aa sette seg ned, og bare leve seg inn i dine historier om anna og hennes familie. Jeg bestiller 3 boeker av gangen, slik sparer jeg paa portoen, men for meg betry det ikke noe at jeg maa vente litt med aa sende inn bestilling, fordi naar jeg mottar boekene har jeg jo 3 boeker aa kose meg med :)) Saa vil vi oenske deg en forsinket julehilsen, og et fantastisk og Godt Nyttaar!!
Stor klem fra Annie

Så godt å høre fra deg, Annie!
Ja, er det noe som går, så er det tiden. Noen ganger føles det nesten ut som om den løper fra en. Da er det godt å sette seg ned, puste ut og sende en liten mail. Men akk, kjære Annie. Jeg fikk ikke sendt mail til deg - den kom tilbake hele tiden - skjønner ikke hva som er galt, og ble skikkelig lei meg. Men så sendte du hit til gjesteboken, og da kan jeg jo få gitt lyd fra meg på denne måten.
Jeg synes at det er flott at du har tatt med deg noen juletradisjoner fra Norge. Viktig å ikke glemme hvor man er fra :) Særlig når man er fra et vakkert land som vårt.
Takker for det fine bildet - dere er et nydelig par! Dere ser så lykkelige ut, og du kan hilse Hector og si at han kler skjegg kjempegodt :) Juletreet var pyntet på både norskt og amerikansk vis, så jeg. Var fint å se de norske flaggene!
Virker lurt å få tilsendt tre og tre bøker av gangen. Portoen er dyr her hjemme, tør ikke tenke på hva det må koste til USA! Like mye som bøkene kanskje! Godt vi har mail også - om en skulle sendt like mange brev, er jeg sikker på at man hadde gått konkurs :)
Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år også, skal prøve å finne ut hvorfor jeg ikke får sendt deg mail via mailboksen min. Kanskje jeg må bruke en annen adresse hmmm ...
Nyttårsklem fra Jane


Helen
05.01.08

Jane min lille due.
Fikk Flammedans nr. 19 tilsendt for lenge siden, men tenkte at denne gangen skulle jeg ikke kaste meg inn i boken, men vente til den rette anledningen til å lese denne i ro og mak. Det ble i går kveld da jeg la meg. Og aldri aldri mer skal jeg lese Flammedans når jeg skal legge meg, og stå opp neste morning for å gå på jobb!
Trodde hjertet skulle briste! Da jeg leste at Jørgen døde tror jeg at jeg fikk hjertestopp – så mye grein! Ja – Grein jeg! Harre pitter, følte meg som Anna som stod der helt hjelpesløs! Måtte legge fra meg boken og si til meg selv at dette er bare en bok, men lite hjalp det da!
Våknet på morningen rød og hoven i øyene mine, og jeg som skulle på jobb da!
Sminket meg etter alle kunstens regler, og håper ennå at ingen så noe! Så nå blir det ingen lesing i natt min due, men i helga skal jeg lese og gråte igjen…
Klem fra Helen.

Kjære Helen,
Håper tårene har tørket og at hevelsen rundt øynene dine har gått ned igjen. Kan ikke tenke annet enn at du er søt uansett, jeg da! Du trenger ikke å sminke deg for å være vakker!
Ære være deg for at du lever deg slik inn i bøkene: For en gave, sier jeg bare! Du lever, kjære Helenmor, det er det som er saken. Det er ille å lese om- eller oppleve tragedier ellers i livet, uten å kunne felle en tåre. DET er trist det! Men et varm og godt menneske som deg, feller nok tårer for mange, om ikke av de våte som kommer fra øynene, så i hjertet.
Jeg prøver alt jeg kan å skrive slik at vi skal kunne kjenne oss igjen i det som skjer, og det fikk jeg tydeligvis til i denne boken. Livet og døden går hånd i hånd, slik er det og slik vil det bli ,til evig tid - både i livet og i mange fortellinger, som "Flammedans".
Den som gråter lett, har gjerne lett å få til å smile også. Jeg håper at du i blant smiler av, eller med Anna, Nikolai og alle de andre som har fått et liv i serien min. Jeg smiler i hvert fall her jeg sitter nå. Dette smilet har jeg fått av deg i innlegget ditt. Tusen, tusen takk :)
Godt nytt år til deg og dine, min kjære sørlending!
Klem fra Jane


Ellen
02.01.08

Hei Jane.
Det er en stund siden jeg har skrevet nå. Har besøk av mamma og pappa i jula og da måtte vi inn og se på siden din og bilder av tante Rita og onkel Halvar. Vil bare sende en hilsen herfra og ønske et godt nytt år til deg og dine.
Klem fra Ellen

Hei kusina mi!
Så koselig at dere kikket innom hjemmesiden min, og at tante og onkel fikk sett de flotte bildene av mamma og pappa. Innlegget kommer kanskje inn etter at de har reist hjem igjen, men jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år!  
Når det gjelder hjemmesiden min, er jeg ganske stolt av den, og det er ikke ofte vi ser hverandre, Ellen. Egentlig burde alle ha en hjemmeside, slik at vi kunne stikke innom og finne litt ut av hva andre holder på med. Det beste er selvfølgelig å ta en telefon, skrive et brev/mail, eller kanskje til og med stikke innom! Men de fleste av oss har en hektisk hverdag - det er ikke enkelt å få til akkurat det. Vi får være flinke og arrangere en søskenbarnfest igjen dette året, den forrige var jo riktig så vellykket :)
Klem fra kusina di
2005 I 2006 I 2007 I 2008 I 2009 I 2010 I 2011 I 2012