Gjestebokinnlegg 2006


Nora
31.12.06

Hei Jane
Nå er jula over og da kommer nyttår! Kanskje på tide å sende en nyttårshilsen til deg da? På nyttårsaften skal vi opp til Råholt og feire med noen venner. Jeg lurer på hvordan det vil gå med Chill, i fjor feiret vi på hytta så det bråkte ikke sånn. Lurer på hvordan vil gå i år. I går kom Flammedans boka i postkassa. Jeg ble så glad når jeg så boka! Nå er boka lest ut alt. Det var en fantastisk bok Jane! Hvordan klarer du å skrive så fantastisk? Det er helt utrolig! utrolig spennende, gleder meg utrolig mye til neste bok og lese videre. Slutten var utrolig spennende, gleder meg til å lese resten! Anna finner nok ut hva som skjer! Håper du hadde en fin jul og fikk mange fine gaver! Godt nyttår til deg og familien din.
Klem fra Nora

Hei hei, Nora!
Så fint med en nyttårshilsen fra akkurat deg. Og nå er det bare noen timer til rakettene skytes til værs. Det går nok fint med Chill skal du se, men det kan nok hende at han blir litt redd akkurat når det smeller. Kanskje en eller annen skulle være inne sammen med ham - er jo fint å se rakettene fra vinduet også, om man slår av alt lyset inne. Ikke så lett for dyrene våre med nyttårsaften og alt bråket. De skjønner jo ikke alt vi holder på med.
Bra at du likte denne Flammedansboken også, Nora, også så kjapp som du er! Selv er jeg litt treg når jeg leser bøker, tygger på nesten hvert eneste ord, kan du si.
Rødmer når du spør meg om hvordan jeg kan skrive så fantastisk. Vet ikke om det er så fantastisk, jeg, Nora, men jeg gjør så godt jeg kan, og jeg vet at jeg har en god historie. Og cliffhangeren er viktig - det er den som skal få leserne til å lengte etter neste bok, forhåpentligvis helt frem til siste bok i serien :) Anna finner ut av det meste, og det skal bli spennende hva hun greier å spore opp etter hvert ;) Spennende blir det i hvert fall!
Jada, hadde en kjempefin jul. Pleier ikke å få så mange gaver, men i år var det et enormt gavestyr. Fikk bl.a en bok jeg har begynt å lese på. Den heter "Løvekvinnen" og er skrevet av Erik Fosnes. Den virker veldig god hittil - gleder meg til fortsettelsen. Håper at du fikk alt du ønsket deg, Nora, og at det nye året blir godt for deg, Chill og resten av familien din. Har gledet meg over mailene du har skrevet dette året, og håper det blir flere i det som kommer.
Ha det godt, min lille solstråle!Marianne
23.12.06

Hei igjen
Jeg vil ønske deg en riktig god jul og ett godt nytt år !!!! Jeg er jo innom
sidene dine av og til.
Gleder meg masse til ett flott nytt lese år så du får kose deg masse i julen
og lade batteriene. Det skal jeg gjøre.
Nå nærmer det seg bok nr 13 og kansjke kommmer den i postkassen litt før
denne gangen også. (håper det....)
Juleklem fra Marianne :-)

Hei Marianne!
Tusen takk for hyggelig julehilsen :) Liker tanken på at du er inne på siden min en gang i blant. Jeg har vært litt dårlig til å oppdatere i det siste, men det har vært travelt her en stund nå (som hos alle andre), enda jeg begynner å kjøpe julegaver allerede i januar! Kan ikke begripe at det går an! Men nå skal jeg prøve å få ladet batteriene, som du skriver. Blir en del jobbing, men jeg har jo en kremjobb, så det gjør ikke så mye :)
Jeg gleder meg også til det nye året - samtidig tenker jeg at jeg ikke må glede meg for mye, men prøve å glede meg over hver dag, slik den er. Vanskelig! Synes jo det er viktig å glede seg til noe også! Hm ...
Krysser fingrene for at nr. 13 lander i postkassen din akkurat når du ønsker det, at du liker boken og følger med videre fremover.
Til slutt vil jeg ønske deg en GOD JUL og et GODT NYTT ÅR! Kos deg alt du kan!
Klemmer i massevis fra Jane


Siv Neha
22.12.06

Vil bare ønske deg en God Jul og Godt Nyttår.
Mvh Siv Neha (ivrig leser av Flammedans)

En riktig god jul og et godt nytt år ønskes deg også, Siv. Håper du har kommet i orden uten alt for mye mas. Har inntrykk av at folk setter alt på hodet i julen. Uansett - når romjulen kommer går luften litt ut av ballongen, og julefreden senker seg. Kos deg med gaver, mat, julekaker og konfekt. Jeg skal hente tomtebrygg hos foreldrene mine i dag :) Blir ikke ordentlig jul uten tomtebrygg nemlig!
Juletanker fra JaneHanne
19.12.06

HEISANN
Vil ønske deg og familien en herlig jul og et godt nyttår.
Vil også takke for mange fine lesestunder,du er kjempe flink Jane:-)Er straks ferdig med utvalgt av gudene en flott serie som absolutt har svart til forventningene.Gleder meg masse til å starte på barn under månen og ikke minst neste bok med Anna;-)
Masse juleklemmer fra Hanne

En deilig jul til deg også, Hanne. Jeg beundrer deg og at du greier å få lest så mye oppi alt, ja, vil nesten gå så langt som å si at jeg er litt misunnelig. Her blir det lite med tid til å lese, men skal nok få tatt det igjen en dag :) Er glad for at du likte "Utvalgt av gudene" så godt, selv om det ble litt styr for deg å få tak i et par av bøkene. Blir spennende å se hva du synes om "Barn under månen", når du kommer så langt.
Neste bok om Anna kommer i januar - det går fort dit.
Fant på at jeg måtte pusse opp kjøkkenet midt i "stria". Er det ikke typisk? Har man ikke nok å gjøre, så får man det, og man er liksom bare nødt. Er jo bare til å le av da hehe.
Hmmm - lurer på hvor snøen har gjemt seg - det er liksom bare den som mangler.
Julognyttårsklemmer fra Jane
Elisa
18.12.06

hei og hå
du har en veldig bra side og jeg ønsker deg en fantastisk jul og et fortreffelig godt nytt år fra meg.
Klemmer fra Elisa klem

Hei og hå til deg også, Elisa og takk for sist!
Hyggelig at du stakk innom gjesteboken min, og at du tok deg tid til å legge igjen en liten hilsen. Håper alt står bra til der borte i Drammen, det er en stund siden vi var sammen nå. Hils familien fra meg, jeg ønsker dere alle minst en like fantastisk jul som du ønsker meg. Glad for at du finnes, "Lillemor Theresa".
Juleklem fra Jane


Jone og Liv Johanne
16.12.06

Jeg og min forlovede, Liv Johanne vil ønske deg en riktig God Jul og et fremgangsrikt og godt nytt år. Julehilsen fra Jone Pedersen og Liv Johanne Huglen

Tusen, tusen takk, Jone og Liv - tenk at dere husket meg midt oppi julestria! Jeg handlet de siste julegavene i dag, er snart ferdig med alt, men savner noe vesentlig - SNØ! Ligger fem centimer her, og det er mer enn de fleste har, men helt unormalt for oss Hadelendinger å feire jul med synlige gresstuster på bakken.
Vel - så får man gjøre det skikkelig "julete" inne og late som om alt er som det skal være ute.
Ønsker dere en hvit og fredfull jul, kjære venner. Lurer på om det hadde kommet snø og fred på jord om alle ønsket seg det på samme tid. Hmmm - kanskje vi skal prøve?
Juleklem til dere begge!
JaneUnni
05.12.06

Takk for den flotte tilbakemeldingen jeg fikk. Har ikke lest nr. 12 ennå, da min tante fikk den først. Jeg har alltid bøker med meg på turene mine når jeg går alene. Her har det vært mye regn, ni varmegrader i dag. Liker å tenne bål, har med kaffe kjelen og bok.
Får håpe det kommer snø til jul, har film fra i fjor da det var så pent. 25 til 30 bøker er passe synes jeg. Hører bok 12 er trist, lese den når jeg får den igjen.
Har fått tur til Italia med Nytt og Nyttig, så da blir det tur med min søster til våren Så bilder fra Dolomittene på internett, de var så flotte. Der skulle jeg gjerne vært på fot tur, får håpe det blir en gang. Vi gleder oss til sommer og fjell turer, blir nok noen skiturer ved Odda og Røldal også i vinter. Jeg har også lest utvalgt av gudene, liker bøker fra Viking tiden.
Nå går det fort til jul.
Hilsen Unni fra Lommedalen

Hei igjen, Unni
Det som er så fint med bøker, er at de ikke blir ødelagte om de ligger litt. Og du er en skikkelig sporty dame altså! Ut på tur alene, tenner bål, drikker kaffe og leser bok. Herlig! Misunner deg, men det er jo bare dumt, siden jeg har skogen rett utenfor stuedøren her. Går mye jeg også, men har aldri tenkt på dette med bål og bok. Det skal jeg jammen gjøre til sommeren :)
Regner mye her også, Unni. Hadde tjue cm. med snø, også vips var den borte. Dumt, men ikke noe å gjøre med. Da er det godt å greie å nyte naturen til fots.
Ja, bok 12 er litt trist, men ikke bare trist, håper jeg. Prøver å få til litt av hvert da, skjønner du. Det er jo slik det er i livet også - oppturer og nedturer, og alt skal vi ha med oss som bagasje videre i livet.
Jeg har aldri vært i Italia, men kunne tenkt meg å reise dit en gang. Min store drøm nå for tiden, er å oppleve Island. Der må jeg ha levd i et tidligere liv, tror jeg, for øya virker som en magnet på meg. Fine fjell og turområder der også, vet jeg.
Kos deg på skitur i vinter, snøen må da være rett rundt hjørnet nå :)
God jul til deg og dine. Ha en fin tur til Italia også!
Jane


Mari-Ann
29.11.06

Flammedans er helt super! Hvor mange bøker planlegges?
Mari-Ann

Hei, Mari-Ann!
Så bra at du liker Flammedans! Slike ord gir inspirasjon og skriveglede. Vi burde alle bli flinkere til å gi hverandre ros. Husker at jeg roste en kassadame i butikk en gang. - Jeg må bare få si at du er den hyggeligste kassadamen jeg har møtt, sa jeg. Hun ble sittende og se på meg en liten stund, før hun ble sprut rød i ansiktet. Jeg kunne se at hun ble glad, og jeg hørte det på stemmen hennes da hun ekspederte neste kunde. Det skal ofte ikke så mye til. Jeg liker å tenke at jeg gjorde dagen hennes bittelitt spesiell.
Det føles godt å få ros. Det er føles godt å gi ros :) Så la oss rose flere :)
Aner ikke hvor mange bøker det blir i serien, Mari-Ann, men håper inderlig at jeg får skrive opp mot tredve. Er aldri lurt å la en serie gå for lenge heller, men jeg har så mye jeg skulle ha fortalt. Om jeg hadde fått bestemme så hadde det blitt femti - minst! Men da kommer det nok mest klagebrev her i gjesteboken, er jeg redd.
Ha en fortsatt fin vinter. Nå vil vi ha snø!
Jane


Nora
28.11.06

Hei Jane!
Jeg har ikke fått tid til å skrive til deg før, men nå er bok 12 lest ut. Det var en av de tristeste bøkene jeg noensinne har lest. Jeg gråt meg gjennom meste parten av boka. Selv tror jeg at Helena vil komme tilbake en dag, men jeg får vel bare vente og se, eller hva? Jeg håper at Anna vil bli lykkelig med Jørgen, men jeg tror hun ville bli lykkeligere med Nikolai. Men det får vi vel se på? Vel, nå har tentamenstiden startet, igjen. Vel det er jo ikke bare tentamenstid da, vi får jo adventskalender i klasserommet også! Det er ganske morsomt. Nå håper jeg det kommer snø igjen, en snø som faktisk ikke smelter med en gang. Nå har jeg vært inne å svart på leser undersøkelsen, håper det hjelper dere=)
En stoooor klem til deg Jane, fra Nora

Hei Nora!
Det er mange som har felt tårer mens de leste denne boken, skjønner jeg. Også halve boken da, Nora! Hmmm - det er jo egentlig en litt trist bok, i hvert fall deler av den. Det kan være sunt å gråte i blant, og du gråt fordi to mennesker som var veldig glad i hverandre skilte lag. Tenk hvor sterkt du kan føle for andre, Nora! Synes det er fantastisk, jeg! Jeg vet at det er mye følelser i bøkene mine, det er en stor bit av meg det, skjønner du. Tristhet eller glede, det er godt å vite at bøkene gjør inntrykk :) Selv om Helena og alle de andre menneskene i bøkene er spunnet ut av min fantasi, er dette hendelser som med stor sansynlighet har skjedd en gang, med en eller annen, et eller annet sted.
Du greier ikke å få meg til å "forsnakke" meg når det gjelder Anna, Jørgen og Nikolai altså. Ikke om Helena heller. Smiler litt her nå, for du er ikke den eneste som lurer på hvordan det går. Min munn er lukket med syv segl - noen hemmeligheter må man ha, vet du :)
Skal krysse fingrer og tær for at det går bra for deg på tentamen, og for at du får noe riktig fint i kalenderen også. Det er morsomt både med kalender og snø - jeg håper som deg at det snart blir hvitt igjen, slik at kveldene blir lysere. I mellomtiden får vi tenne lys og glede oss over hver ny dag som kommer - plutselig har dagen gått, og da kommer den aldri mer igjen.
En enda større klem fra meg til deg


Marianne
24.11.06

Hei igjen  
Jeg er titt og ofte innom siden din, den er så spennende. Spesielt er det kjekt med den nye forsiden til den nye boken som kommer. Gleder meg alltid masse til å lese det som står om neste bok for da blir det ekstra kjekt å vente på boken. Gleder meg masse til 8 januar. Jeg syntes  boken Avskjed var utrolig god og det ble felt mer enn en tåre da Helena ble igjen i Lillehammer.  Kan du gi oss lesere noen tips om hvordan det går ? Jeg har begynt å håpe på at Anna får et godt liv med Jørgen. Og at Helena dukker opp igjen om en stund. Det er så godt å ha en annen verden å krype inn i av og til og jeg anbefaller både vennner og kjente at om de har en ledig stund er flammedans vært å bruke tiden på. Håper du skriver mangen bøker til og ønsker deg faktisk God Jul. Det nærmer seg nå, men her i Bergen regner det som vanlig. Er litt misunnelig på deg som har snø, for det hadde nok ungene i vertfall satt pris på.
Marianne

God morgen, Marianne
Takk for trivelig innlegg!
Snøen som kom i går er blitt til vann i dag, så er det ikke så veldig mye snø igjen her heller. Nå håper jeg på kaldere vær og godt med nedbør. Ønsker både dine og mine unger en snørik høytid - husker min egen barndom - ble liksom ikke ordentlig jul uten snø.
Det gleder meg at du fremdeles henger med i "Flammedans" og at du kan felle en tåre over avskjeden mellom Anna og Helenas, men vet ikke helt om jeg har lyst til å røpe hva som skjer videre ;) Kan vel si så mye som at Helena ikke er borte for godt - vi får høre mer om henne i senere bøker. Mennesker kommer og går, slik er det i det virkelige livet også, og nå må Annas liv gå videre, uten sankedatteren. Forholdet mellom Anna og Jørgen må også gå sin gang, om jeg forteller hvordan går med dem utover blir jo litt av spenningen borte. Må le litt her nå altså. Vitebegjærlighet er en positiv ting, og jeg håper at du er nysgjerrig nok til å følge med i videre bøker hihi ...  
Det varmer mitt hjerte og lese at du anbefaler bøkene til venner og kjente. En leser som snakker varmt om serien, er den beste reklame bøkene kan ha.
Og det er godt å drømme seg bort i blant, gjerne med en bok! Jeg vil gå så langt som å si at livet blir fattig uten akkurat denne evnen - jeg hadde ikke overlevd uten.
Det blir forhåpentligvis mange bøker om Anna og vennene hennes - har ingen planer om å avslutte med det første :)
Den første luken i julekalenderen skal snart åpnes, det er nesten ikke til å fatte. Tiden løper jo fra en!
God jul til deg og dine også, Marianne. Nyt livet!
Vinterklem fra Jane


Unni
22.11.06

Jeg leser mye.Holder på med flammedans, og skal lese bok nr. 12 snart. Har en kusine og tante som også leser bøkene. Jeg har lest de andre seriene også. Jeg er fra Lommedalen i Bærum. Er mye ute på reiser og går turer i skog og fjell, har hytte på Ringkollen. Da blir det mye lesing om kveldene. Barn under månen synes jeg var fin. Her er det mye regn og tåke om dagen, blir fint med snø så jeg kan gå skiturer. Leser også Lassjenta som jeg liker godt, får den av søstra mi på Bømlo. Artig å lese fra Tynset der er vi innom en del på vei til Berkåk der mannen min er fra. På hytta der er det flott med kulper og fossestryk å bade i.
Håper det kommer mange i serien om Anna og de andre.
Med hilsen Unni Engen

Hei på deg, Unni
Utifra "brevet" ditt forstår jeg at du er et friluftsmenneske. Liker naturen, jeg også, og kan vel gå så langt som å si at jeg elsker fjellet! Du er heldig som har hytte - det er min store drøm å få en egen liten plass i fjellheimen. Kanskje en gang - en må aldri gi opp å drømme, vet du :)
Jeg er glad i Tynset. Har vært der noen ganger nå i forbindelse med serien. Fint å rusle langs den gamle gjennomfartsveien og tenke på alle de som har gått der før meg. Det er nesten så jeg kan føle nærværet deres. Tenk om vi bare kunne fått et bittelite glimt inn i fortiden. Det ville ha vært litt av en opplevelse.
Jeg er oppvokst med fossestryk og kulper - man trenger ikke ha såpe for å føle seg ren når man bader i en elv! Å lytte til, og se på rennende vann er i seg selv helbredende.
Det passer godt å lese når man er på tur, enten det er i telt, hytte eller om man finner seg en liten knaus hvor stillheten råder. Det beste er kanskje å kroe seg foran peisvarme og levende lys med lesestoff :)
Synes det er morsomt å lese at både kusinen og tanten din leser "Flammedans", og at du likte "Barn under månen".
Nå dukket en tanke plutselig opp - om hvor rart det er at så mange leser bøkene min. Jeg er så takknemlig for at jeg kan dele fantasien min med deg og de andre leserne. Dere lærer meg mye - mest om hvilken innlevelsesevne vi mennesker har, og hvor viktig det er å kunne drømme. En liten flukt fra hverdagen har vi alle godt av.
Jeg kan love deg med sikkerhet at det kommer mange bøker i "Flammedans". Så bare gled deg! Og utenfor vinduene mine snør det store, våte filler.
Vinteren er her - den bare erter oss litt :)
Ha det godt, Unni!
Klem fra Jane


Anonym
20.11.06

Hei jane du er super til å skrive har til no lest alle dine seriar gler meg til kvar dag dei kjem ut TUSEN TAKK

Hei!
Tusen takk til deg også! For at du leser bøkene mine, og for at du stakk innom hjemmesiden min. Det er så koselig å få mail fra entusiastiske lesere, og du har leste ALLE bøkene mine! Det kaller jeg en trofast leser! Burde hatt medalje, du :)
Jeg håper at du henger med videre fremover også, og at de neste bøkene oppfyller forventningene. Selv er jeg så inne i "Flammedansstoffet" nå at jeg snart kjører ut på veien med hest og vogn, tror jeg :)
Ha det fint i vinter - en perfekt tid for å sette seg med en bok!
Glade tanker fra Jane


Helen
20.11.06

Tror aldri før at puten har vært så fullstendig våt av tårer! (Den forrige gangen må være da jeg var 15 år og knust av kjærlighetssorg!) Trodde hjertet mitt hadde bristet da Anna og Helena tok farvel med hverandre. Det var en skikkelig overraskende vending i serien - innbilte meg vel at det skulle være Anna som ble moren hennes, men kanskje det ikke er for sent enda? Ja, har sagt det tusenvis av ganger, men kan med glede si det igjen. Du skriver som en Gud! Når boken kommer i hus (abonnerer på serien!) - ja da er jeg ikke tilsnakkende før boka er ferdig. Den følger meg overalt i huset... ja - til og med på do, thjihi.
Gleder meg til neste bok kommer, og håper at du vil skrive mange til! Sender deg litervis med gode klemmer og koser.
Helen

Så koselig at du tok deg tid til å stikke innom gjesteboken også, Helen :) Synes det er så fint at du fortsatt leser "Flammedans", og at du greier å engasjere deg slik. Tenker dypt inni meg at det må være brukbart skrevet når jeg kan få noen til å gråte underveis. Håper at du smiler i blant også da. Har et pent smil, du, og jeg tror at du er et menneske som ler mye. :)
Kan ikke røpe om Helena dukker opp igjen, men jeg vet at mange har blitt glad i den vesle jenta fra Lillehammer, og jeg er glad i henne selv, så kanskje ... Vi får vel se ;)
Bøker kan leses overalt, det er jo du et godt eksempel på. Ler litt her nå altså. Har hørt om lesere som lager mat med boken i hånden også. Da er det godt at de ikke er slepphendte. Fort gjort med "flammer" i suppen (eller i do, for den saks skyld).
Ønsker deg en fortsatt fin vinter, Helen. Her har all snøen regnet bort, sukk.
En varm hilsen fra Jane


Hanne
18.11.06

HEI JANE!
Ble ferdig med flammedans i går.Som alltid falt den i smak:-)Herlig;-)
Stor klem fra Hanne

Hyggelig å høre fra deg igjen, Hanne. Elsker smileansikter og ros.
Du er flink med begge deler. Ære være deg for det!
Ikke rart at jeg liker å skrive, sier jeg bare :)
Ergladforatduertilklem fra Jane


Monica
16.11.06

Hei Jane.
Begynner å bli en stund siden jeg har vært innom her nå. Først må jeg bare beklage at det tok så lang tid før du fikk boken din tilbake. Håper i alle fall at den kom tilbake til deg, og i god stand. Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk låne den boka. Hadde vært fælt å måtte gå å lure på hvordan historien om Gyda endte. Nå skal jeg selge bøkene mine slik at andre kan få lese denne fantastiske historien også. Så om noen av dine andre lesere savner bøker i serien, så henvend dem til meg. Jeg har alle bøkene utenom 28 da så klart.
Klem fra Monica

Hei, Monica
Boken kom til meg, i like god stand som da jeg sendte den. Tusen takk skal du ha for det. Godt å vite at du likte historien om Gyda. "Utvalgt av gudene" var mitt første "barn" og betyr noe helt spesielt for meg. Savner Gyda og personene hun omga seg med helt vanvittig noen ganger. Rart å avslutte siste bok og vite at du aldri skal skrive mer til historien. Samtidig er det jo på tide å avslutte etter tredve bøker liksom :)
Så flott at du vil selge bøkene. Legger ut en "annonse" på forsiden, jeg, så får vi se om du får napp!
Ønsker deg en riktig god vinter, Monica. Ha en koselig jul også! (litt tidlig, men ... )
Klem og gode tanker fra Jane


Nora
03.11.05

Hei!
Nå er det en evighet siden jeg har skrevet til deg her i gjesteboka di! Sist gang var i september så det er kanskje på tide igjen. Nå har det begynt å snø her hos oss Jane! Det er så koselig. Det har også blitt mye is på veiene noe som er ganske dumt, jeg holdt på å tryne på veien til skolen i dag. November må være en av de beste månedene i året eller hva? Men det er kanskje fordi jeg har bursdag da, da... Vet du hva? Bok 12 kommer ut samme dag som vi skal skrives inn til konfirmasjon (jeg skal konfirmeres neste sommer/høst) det gleder jeg meg til. Gleder meg også til å se hvordan det går med Anna og Helena og resten i Flammedans. Jeg kommer til å savne Helena utrolig mye, men jeg kan tenke meg at vi vil få se henne igjen en gang! Når jeg var ute med Chill (hunden min) i går ble han veldig overrasket over snøen. Han så den i fjor også da og da elsket han den. Han ville stå ute hele dagen og leke seg. Men det tok nok en liten stund før han husket hvor morsomt han syntes snøen var. Han prøvde og hoppe unna alle snøflakene og så utrolig morsom ut. Men i dag tok han og borra snuta ned i den første snøhaugen og kom opp med den svære snø barten. Jeg har veldig mye lekser nå for tiden så jeg må nok avslutte mailen her. Skal lese mer av flammedans etter hvert som det kommer ut og prøve å få lest litt mer om Gyda. Ha en god kveld Jane stoooor høst/vinter klem fra meg!

Der var du jo!
Det var godt å høre fra deg igjen nå. Har tenkt mye på deg, skjønner du. I "brevet" ditt følger det med en god porsjon vinterstemning. Koselig med snø, selv om veiene blir glatte og det må måkes tak og veier. Jeg synes særlig at tiden frem mot jul er fin. Da blir jeg proppfull av energi! Det å ha bursdag hjelper jo også litt på. Håper du får skikkelig med presanger, Nora :) At du fortjener det, er jeg sikker på! Jeg skal ikke røpe noe når det gjelder Helena, Men Annas sankebarn har ikke forsvunnet helt fra serien. Følg med, les videre så vil du se hvordan det går :)
Det er en evighet siden jeg ble konfirmert, men husker alt som det det skulle vært i går. Det var en fin tid, ble til og med forelsket hihi.
Jeg lo godt da jeg leste om Chill. Han skulle vært her og lekt med Connie, han. Hun er også veldig glad i snøen. Det er nok deilig for hundene å avkjøle seg litt - tenk på all pelsen de har! Det er godt at vi har klær og ikke pels - på den annen side hadde det ikke vært så nøye med fyringen. Fordeler og bakdeler er det med alt :)
Jeg synes det er så godt å lese at du har så mye å glede deg til. Det er noe av det som gjør livet så fantastisk! Så må man ikke glemme å kose seg skikkelig når øyeblikket er der - det er kjempeviktig.
Ha det fint i vinter, Noramor. Gratulerer med dagen som kommer! Kos deg!
Kjempeklem fra Jane


Bea
23.10.06

Hei Jane!
Synes Flammedans og Utvalgt av gudene er kjempeserier, og det er det tydligvis flere som synes. Det som forundrer meg er at det ikke er fler som nevner serien Barn under månen for den likte JEG veldig godt, og vil gjerne benytte anledning til å skryte av den
Hilsen Bea

Hei Bea!
Det er akkurat som du skriver, ingen har nevnt "Barn under månen" i gjesteboken. Det gleder meg mer enn du aner at du tar den opp her, og at du likte den så godt! Serien er spesiell for meg fordi jeg lenge trodde at hovedpersonen Günther var mine oldefar. Senere fikk jeg vite at det ikke stemte helt, men det er greit - jeg hadde tenkt meg historien hans slik fra jeg var liten.
Jeg elsker skikkelsene i denne serien, og at hovedpersonen er en mann, er spesielt. Günther må være alle kvinners drømmemann :) Det var interessant å skrive om krig og sterke skjebner, er i det hele tatt veldig fornøyd med det jeg fikk til. I motsetning til "Utvalgt av gudene" er det lett å få tak i bøkene i "Barn under månen" - det går faktisk an å abonnere på serien også!
Vil avslutte med å takke for innlegget og ønske deg en fortsatt fin høst. Første snøfallet har allerede vært her hos meg, så det er nok ikke lenge før vinteren kommer. Da er det bare å fyre opp i ovnene og tenne lys - i kveld  tenner jeg et for deg også :)
Vennlige tanker fra Jane


Hanne
17.10.06

Heisann Jane
Må en tur innom siden din av og til.
Har fått lest litt mindre enn vanlig den siste tiden, litt hektisk om dagen.Men så fort jeg har tid reiser jeg til vikingtiden,det er så god avslastning.Du har nok forstått at jeg er glad i seriene dine, men får ikke gitt deg nok skryt.
Ja nå er høsten her for fullt,herlige farger også så deilig å kose seg litt ekstra inne.
Du hører snart fra meg igjen.
Høstklem fra Hanne

Kjære Hanne,
Jeg synes det er hyggelig å vite at du stikker innom siden min en gang i blant. At det er hektisk for deg, skjønner jeg jo, etter som du har fått deg "ny jobb" og greier. Når man har det travelt, er det ekstra godt å kunne gjemme seg bort i blant, og å reise helt tilbake til vikingtiden er det ikke alle som gjør. Du får hilse Gyda fra meg!
Jeg for min del har koblet av med hest i det siste. Som du ser på forsiden, har vi fått et nytt familiemedlem. Herlig! Men tidkrevende. Selv om det ikke er jeg som rir hesten, føler jeg for å være med litt :)
Her hos meg har alle bladene falt av trærne nå, og en morgen måtte jeg skrape is av bilvinduene! Håper at det kommer snø snart, jeg - da blir det lysere ute. Dessuten kommer jeg i julestemning ved første snøfall, og det går ikke over før godt etter nyttår hihi. Mange som uffer seg når jeg nevner det, men flere burde prøve å gå i julerus i et par måneder - det gir energi!
Fortsett å nyte livet, Hanne!
God høst fra meg


Tone Bjørnerås
05.10.06


Hei Jane!
Her er en gladnyhet!! Jeg har fått tak i bok 26 og 28:)
De blir sendt i posten til meg i morgen.
Jeg er så glad. Nå slipper du å låne meg bøkene
De dukket opp til slutt på Finn.no.
Mvh. Tone Bjørnerås

Hei igjen, Tone
Jeg tror at jeg må være minst like glad som deg nå. Så flott at du til slutt fikk tak i bøkene! Det beviser hvor viktig det er å ikke gi opp, og på Finn.no kan man finne både det ene og det andre, vet jeg :) Da er det bare å lese videre, Tone, og så får vi håpe bøkene stiller til forventningene. Lykke til med høsten og med livet!
En varm klem fra Jane


Tone Bjørnerås
04.10.06

Hei Jane:)
Ja, nå har jeg kommet til bok 21 i Utvalgt av gudene. Men jeg nermer meg bok 26 og 28 som jeg mangler. Har leita over alt på nettet, men det er vanskelig å finne de 2 bøkene. Om ingen kan selge meg bøkene, er jeg jo veldig interessert i å få låne dem av noen mot betaling. Liker ikke tanken på å hoppe over bøkene heller!! Ellers gleder jeg meg til neste Flammedans som jeg abonnerer på. Kjekt å få dem i postkassa.
Klem til Jane som er så flink:)
Mvh. Tone Bjørnerås

Hei på deg, Tone
Det er synd at du fremdeles ikke har fått tak i alle bøkene i "Utvalgt av gudene". Har du forsøkt å kontakte bruktbokhandelen "Reveenka" i Lillestrøm? Jeg var der for en stund tilbake, og de hadde mange bøker i serien (bare ikke de du mangler). Det kan hende at de har fått inn de du mangler nå. Ellers håper jeg inderlig at det er en eller annen som kan låne deg boken. Det ER dumt å hoppe over bøker! Vet det fordi jeg var nødt til å gjøre det selv en gang (Hulebjørnens klan).
Supert at du abonnerer på "Flammedans". Som du skriver er det kjekt å få bøkene i postkassen. Håper du henger med fremover, Tone - fint å ha deg som leser! Hyggelig å høre fra deg er det også!
Klem fra Jane


Hanne
25.09.06

heisann!
Stikker innom siden din innimellom den er så koslig;-)
Ellers ville jeg bare ønske deg en god skrivehøst.Å gleder meg stort til neste flammedans!
Også må jeg si at jeg er helt bergtatt av Gyda.
kjempeklem fra Hanne

Hei på du, Hannemor
Koselig at du stikker innom også ;-) Føler at jeg kjenner deg litt - såpass mye at jeg tenker på deg en gang i blant faktisk. Midt innimellom scener i "Flammedans" kan jeg tenke: Hvordan står det til med Hanne tro?
Jeg skriver så blekket spruter om dagen. Er ivrig og full av ideer. Det er høsten som gjør meg slik. Når det er sommer kan jeg føle meg litt som i vakuum nemlig. Men når løvet faller av trærne og regnet dundrer i bakken, da er jeg i mitt ess.
Gyda er en flott hovedperson, og jeg er skikkelig stolt av henne. En gang skal jeg lese "Utvalgt av gudene", men foreløpig sitter serien for godt i hodet, og jeg er redd for å miste konsentrasjonen på det jeg holder på med.
Nå skal jeg på Peppes. Det er vel ikke noe for deg, tenker jeg.
Høstklem fra JaneAnonym
25.09.06

hei.
driver å leser flammedans nå. veldig fin. jeg er selv tater. å kjenner igjen mye på denne serien. hva jeg har blitt fortalt... er du tater? siden det traff så nært alt du har skrevet...

Hei,
Det gjør mitt hjerte godt å lese at du kjenner deg igjen som tater i "Flammedans". Takk for det!
Du spør om jeg er tater selv.
Slektsforskere i familien kan ikke finne noen bevis på at vi har slektskap til tatere, så sjansen er nok liten.
Før følte folk det som en skam om de hadde det minste taterblod i seg - det har endret seg. Jeg har inntrykk av at folk gjerne VIL være tatere. Stadig møter jeg mennesker som sier at de har en tater til slektning. Jeg synes at det er bra at det har utviklet seg denne veien, og vi kan ikke vite, noen av oss - et sted i blodslinjene kan det har stukket innom en reisende. Leste forresten for en tid tilbake at det i hver skoleklasse finnes en ganske stor prosentandel som har en annen far enn de tror. Da spør jeg meg selv: Var det noe bedre før? Neppe. Så en skal aldri si aldri.
Ha en riktig fin høst!
Jane


Nora
21.09.06

Hei Jane!
Nå er det lenge siden jeg har skrevet til deg altså, så nå bestemte jeg meg for å gjøre det igjen. Nå har jeg lest bok 11. jeg skjønner fortsatt ikke, hvordan du klarer å skrive så fantastisk? Jeg ble helt trollbundet av boka jeg, mamma måtte snakke til meg flere ganger før jeg hørte henne... boka kom førstes i går, det hadde skjedd en feil hos de som sender ut bøkene. Regningen hadde blitt pakket med noen annens bok og regning, så hun dama som fikk vår regning sendte den i posten til oss, så da fikk vi ringt til kundeservices og ordna på det. Så nå har jeg lest ferdig om Anna og nå holder mamma på. Jeg gleder meg til neste bok, har du tenkt til å legge ut om den på siden din? Nå må jeg fortsette å pakke, klassen skal nemlig på gymtur til uka.
Klem fra Nora

Hei Nora!
Jeg har tenkt på deg i blant, og synes det var kjempehyggelig å finne et "brev" fra deg i gjesteboken nå. Synd at kundeservice surret med bok og regning, men heldigvis ble det en orden på det. De har fryktelig mye å gjøre, disse menneskene som skal holde orden på abonnentene, så jeg håper dere unnskylder dem. Tror du skal være glad for at det ikke er jeg som har den jobben. Da hadde det nok blitt mye surr, er jeg redd for. Vi får håpe at det ikke skjer igjen - om det skjer, får vi vel snakke litt pent med dem kanskje.
Jeg er glad for at moren din også liker "Flammendans", for da forstår hun hvorfor du blir litt fjern mens du leser. Kanskje hun drømmer seg litt bort selv også, mens hun leser om Anna og alle de andre :)
Har lagt ut illustrasjon og baksidetekst på neste bok. Du får ta en titt og se hva du synes.
Ha det fint på gymtur - regner med at du får beveget deg mye etter å sittet med nesen i nr. 11.
Vi "snakkes", Nora.
Klem til deg!


Hanne
13.09.06

HEISANN JANE!
Har lest bok 11 av flammedans, den svarte nok en gang til mine forventninger.Ja hva kan jeg si? Du er god som gull Jane.Skulle gjerne vært en flue på veggen hos deg i håp om å kunne tjuvlese litt på neste bok.
Vi snakkes nok snart igjen.
Høstklem fra Hanne

Hei på deg, Hanne.
Takker for et, som alltid, sprudlende innlegg. Du kan få sagt det, du. Også flue på veggen :) Synes jeg ser deg hehe.
Setter pris på at du leser bøkene mine fremdeles, og for at du stikker innom gjesteboken en gang i blant. Det betyr jo at du kikker på hjemmesiden min innimellom også!
Høsten er den tiden av året da det er godt å krølle seg sammen i godstolen med en bok, og du har mye å lese på, vet jeg. Kos deg med både bøker og høst - så snakkes igjen, om litt :)
Varme tanker fra Jane


Marianne
07.09.06

Hei
I går kom bok nr 11 i flammedans i posten (jeg har nemlig begynt å abonnere
på bokserien). Jeg ble så glad, også bar det rett hjem og opp i sofakroken.
Jeg tenkte at nå må jeg ikke lese så altfor fort, men heller nyte flammedans
i lange drag. Men du skriver så bra at jeg ikke klarer å legge boken i fra meg. Så nå
sitter jeg her med noen sider igjen og håper på mange, mangen flere bøker om
Anna, Helena, Linnea og Jørgen og alle de andre.  Så tusen takk for bøkene,
jeg kommer ivertfall til å lese alle sammem.
Ønsker deg en god skrive høst:-)
Hilsen Marianne

Hallo på deg, Marianne
Det er flere og flere som abonnerer på serien, kjempesmart, om man vil ha bøkene litt før de kommer i butikken. Smilte litt for meg selv da jeg leste at du ikke greide å lese deg sakte gjennom "Mørkets hemmeligheter". Det er sånn det skal være, Marianne! Du klager ikke, men det som er dumt med å bli så fort ferdig, er at du må vente en god stund på neste bok selvfølgelig. Mange synes at bøkene kommer ut for sjelden, og jeg skulle så gjerne ha levert oftere, men greier ikke å skrive fortere.
Du takker meg for bøkene. Da må jeg takke deg for at du leser dem. For om jeg ikke hadde hatt deg og de andre leserne min, kunne jeg like godt ha lagt opp.
Leseglede er fine greier. Godt å kunne drømme seg bort i noen timer. For meg var bøker en herlig virkelighetsflukt da jeg hadde tid til det. Husker at jeg noen ganger følte meg som hovedpersonen etterpå hehe. Innlevelsesevne er en viktig egenskap, og det er det tydeligvis ikke mangel på hos deg - ellers hadde du ikke kommet deg gjennom en bok så fort.
Ha en riktig fin høst du også, Marianne - bøker i "Flammedans" skal du få mange flere av.
Jane


May Kristin
04.09.06

hei jane!
er veldig glad i flammedans. er tater sjøl,veldig detaljert skrevet av deg!!!kjenner igjen oss!! du må skrive mer av serien.
klem may kristin johansen

Hei May Kristin!
Så bra at du liker serien så godt! Det gleder meg alltid å høre, og når det kommer fra en som selv er tater, blir det jo litt spesielt da, vet du.
Jeg har lest mange bøker om folket ditt og snakket med flere. Stoffet blir så presist som jeg kan makte å få til, derfor er det godt å lese at du kjenner deg igjen i det jeg skriver.
Var veldig spent da serien ble lansert, og jeg har fått mange tilbakemeldinger fra andre tatere, noen negative, men nesten alle har vært positivt innstilt. Ydmyk tar jeg imot både ros og dårlig kritikk. Det er viktig at folk får si sin mening - det gjør godt for oss alle.
Ønsker deg en deilig dag og mange gode lesestunder med "Flammedans". Det blir forhåpentligvis en stor bunke bøker til slutt - har så mye jeg skulle ha fortalt, skjønner du.
Klem fra Jane


Hanne
30.08.06

HEISANN
Er så glad skriver slike herlige serier!
Gleder meg til ny flammedans bok.
Utvalgt av gudene leser jeg litt av hver dag, spennende!
Å Jane en annen ting,du er god du!
klem fra Hanne

Hei på deg, kjære Hanne
Ja, nå er det rett før det kommer en ny bok i "Flammedans", igjen, får jeg vel si. Synes at det har gått fryktelig fort - ut med en bok, og så er vi plutselig kommet til bok nr.11. Du har hengt med hele veien. I tillegg leser du "Utvalgt av gudene" så det suser! Hmmm - det gjør deg til en superleser, vil jeg tro. Det finnes mange gode mennesker, Hanne, og om du ikke vet det, hører du til kategorien selv!
Ha en nydelig dag, min venn. Det regner her, men hva gjør vel det - elsker regnvær nemlig!
Klem  


Tone
18.08.06

Hei Jane!
Må bare takke deg igjen for hjelpen. Har bare ennå kommet til bok 5 i Utvalgt av gudene så jeg har god tid til å vente å se om noen kan selge/låne meg bøkene jeg mangler. Vet jo at det ordner seg uansett nå takket være deg :)
Du er en engel!
Kontakter deg senere når det nermer seg om hvordan det går.
Tusen tusen takk Jane:)
Ha en fin kveld og god helg!
Mvh. Tone

Klart det ordner seg, Tone. Nå krysser vi fingrene for at du blir kontaktet av en, eller flere vennlige sjeler som har bøker å tilby deg. Blir spennende å se om siden med etterlysninger har noe for seg. I mellomtiden får du kose deg med bøkene du til nå har greid å samle. Har mange timer med lesing foran deg, du. Ha det godt så lenge - vi mailes igjen, om en stund.
Klem fra JaneTone
15.08.06

Hei!
Vil takke Hanne så mye om tips til å få tak i bøkene Utvalgt av gudene. Vil også takke deg Jane for all hjelp og engasjement med å legge ut etterlysning. Jeg manglet bøkene fra og med 16-30. Har nå fått tak i alle (jippi) utenom bok nr.20,26 og 28 i Utvalgt av gudene. Håper noen kan hjelpe meg med det. Vil med det samme nevne at jeg nesten har fått alle på jobb til å lese Flammedans. Gjett hva vi snakker om i pausene da :)
Klem fra Tone!

Heisann Tone!
Ja, her er jentene som ordner opp. Så fint at du har fått tak i så mange av bøkene! Hanne er en engel altså. Skal endre etterlysningen, Tone, så krysser vi fingrene for at du får tak i de tre siste også.
Også du da, som engasjerer arbeidskollegaene dine i "Flammedans". Tenk om alle hadde gjort det, du! Tusen takk skal du ha! Er en engel du også. Så håper jeg at "Utvalgt av gudene" fenger deg utover. Er glad for å ha deg som leser!
Gode tanker fra Jane


Monica
12.08.06

Hei Jane.
I dag kom bøkene i posten. Må bare få si tusen hjertelig takk en gang til. Gleder meg til å lese ferdig Utvalgt av gudene. Så får vi se hva det blir med Flammedans etter hvert. Som samboeren min sa; Du er ei god dame du.
Stok klem fra Monica

Hei igjen, Monica
Godt å vite at du får lest slutten på "Utvalgt av gudene". Fryktelig trist å begynne på en serie, og så måtte avsluttet når en har igjen tre bøker.
Har ikke lett for å rødme, men kjente jeg ble litt varm i kinnene her nå. Tror ikke jeg skal kommentere det siste, men heller sende deg og samboeren din en sommerklem over nettet. Ha det fortsatt fint og kos deg med lesingen! :)


Anne Berit
12.08.06

Hei.
Fikk lyst til å fortelle deg hvor utrolig godt og enkelt du skriver. Har lest alle bøkene til nå, og jeg klarer nesten ikke å legge boka fra meg.
Jeg er selv 46 år og har begynt å lese pocketbøker de siste 3 årene. Har likt å lese om tatere og deres liv, det fenger virkelig.
Har en del erfaring fra taterne, da jeg har ei mor som vokste opp midt blant dem. De er helt spesielle, særlig for mange år tilbake. De hadde sin egen sjarm midt oppi all fattigdom og motgang. Hvor mange bøker blir det av Flammedans? Blir det flere serier fra deg? Ønsker deg lykke til videre.
Mvh. Anne Berit

Takk for hyggelig innlegg, Anne Berit, og for at du er så positiv til "Flammedans". Så du har akkurat begynt å lese pocketbøker? Regner med at det er serieromaner du mener. Vet ikke hvordan det var med deg når du tok i din første seriebok, men jeg har hørt fra andre at de ble gledelig overrasket.  Det har vært skrevet mye negativt om denne formen for litteratur, men sjangeren har en stor og mektig lesergruppe. Folk må selv velge det de vil lese, det er for galt at enkelte krefter forsøker å fordumme denne formen for lesestoff. Dessuten er det vel slik at de fleste av oss har et vidt spekter av bøker vi liker å lese. Sigrid Undset den ene dagen og en seriebok den neste. Viktig med litt forandring, kan ikke se noe galt i det :)
Så morsomt at moren din har vokst opp blant tatere, Anne Berit. Da har hun nok hatt mye å fortelle, og det er klart at du da har fått et spesielt forhold til dem. Det er synd at denne eksotiske folkegruppen, forsvant fra veiene våre - eller forsvant - de er der fremdeles, men mer anonyme nå som de har campingvogner. Tiden da de reiste rundt med hest og vogn er nok over, men reisetrangen kan ingen ta fra dem, og takk for det, sier jeg.
Jeg vet ikke hvor mange bøker det blir i "Flammedans", men håper på 20-30. Vi får se hvordan leserne forholder seg til serien etter hvert. Håper uansett at du vil like hver av bøkene som kommer.
Flere serier fra meg? Ja. Klart det. Har planene i orden, og jeg gir meg ikke så lett :)
Ha en nydelig dag, og kos deg med det som er igjen av sommeren.
Jane


Siv
12.08.06

Hei Jane  
Jeg vet at jeg har skrivet til deg to ganger før. Men jeg karer ikke og la være og skrive til deg en gang til!!  Flammedans er en utolig bra serien, som jeg med spenning gleder meg til og lese når den kommer ut . Det er bare noe med serien som gjør til at jeg liker den, så utrolig godt. Lurer også på hvordan klarer du og skrive så godt i nesten alle bøken som har kommet ut av i serien? Hva er det som driver deg til og skrive en bokserie?
Mvh Siv Neha
Hei Siv!

Det er bare hyggelig å høre fra deg, selv om du har skrevet til meg før, kan du skjønne. En blir på en måte litt kjent da. Er kjempeglad for at du fortsatt henger med i "Flammedans"! Hvordan jeg klare å skrive så godt i nesten alle bøkene? Litt vanskelig å svare på det, men jeg gjør så godt jeg kan, og så kommer det an på hvor godt leseren greier å leve seg inn i stoffet. Skal matche litt mellom leser og skribent, skjønner du. Det er nok de som har lest bøkene mine og synes at de er "bånn i bøtta" også, som det så festlig heter. Men jeg kan si såpass som at jeg har lett for å starte en serie i et rolig tempo, så øker farten etter hvert, spenningen også. Selve historien kommer flytende på en fjøl, den blir til mens jeg skriver.
Hva som driver meg til å skrive en bokserie er ikke godt å si, men en annen forfatter sa til meg en gang: - Du må ha en voldsom fortellertrang. Han har nok rett i det. Jeg elsker å fortelle. Jeg elsker å skrive. Det er bare nødt til å bli bøker ut av det.
Fortsett å lese, Siv - kanskje hører jeg fra deg igjen, etter hvert.
Klem fra Jane


Tone
11.08.06

Hei Jane!
Har begynt å lese Utvalgt av gudene. Kjempebra bøker. Har til og med bok 15. Hvor kan jeg få tak i resten? Leser også Flammedans. Det er noe av det beste jeg har lest. Klarer ikke å legge fra meg boka selv om det er langt på natt. Gleder meg til neste bok. Du er kjempeflink.
Vennlig hilsen Tone M.B.

Kjære Tone,
Så fint at du har begynt på "Utvalgt av gudene", og at du liker serien, men du og du så lei jeg blir meg for at du ikke får tak i resten av bøkene. Jeg er usikker på hvor du skal begynne å lete, enkelte av dem er vanskelig å oppdrive. Det gjelder nr.20 og 28. Du kan kikke på denne linken, hvor du finner Cappelens telefonnummer. Det kan hende at de har noen av bøkene liggende på lager. Ellers kan jeg anbefale qxl.no, hvor det stadig blir lagt ut brukte bøker for salg. Vanlige bruktbokhandler kan også ha dem. I tillegg vil jeg legge ut en etterlysning her på hjemmesiden, slik at andre lesere kan kontakte deg om de har bøker liggende. Vær vennlig å si ifra til meg om du får respons. Dette skal vi fikse, selv om det kan ta litt tid, det lover jeg deg!
Flammedanbøkene er det heldigvis ikke vanskelig å få tak i, og det gleder meg at du liker dem også! Nyter å lese at du ikke greier å legge fra deg bøkene, selv om jeg heller burde bekymre meg over at du ikke får nok søvn de nettene du holder på å lese. Det gjør godt å få slike tilbakemeldinger, tusen takk skal du ha, Tone. Ønsker deg lykke til med å samle "Utvalgt av gudene" bøker, og en fortsatt god lesesommer!
Jane


Hanne
10.08.06

HEI HEI
Det har blitt mange søvnløse netter i det siste takket være Gyda.Klarer rett og slett ikke legge bøkene fra meg.
All ære til deg!
klem Hanne

Jeg kan ikke få sagt hvor morsomt det er å få tilbakemeldinger på "Utvalgt av gudene", nå så lenge etter at serien ble avsluttet. Takk skal du ha, Hanne! Synd at du ikke får sove som du skal om nettene da, men på den annen side tar jeg det som et positivt tegn når det angår bøkene. Jeg hadde mange trofaste lesere på denne serien, nå har det jo dabbet litt av, men det er slik det blir, og jeg gråter ikke for det. Hver serie har sin glanstid - samtidig er det ingenting som sier at den ikke kan blomstre opp på ny! Gyda er spennende, jeg liker personligheten hennes godt - hun er ikke den verste du kunne hatt selskap av i søvnløse nattetimer :)
Tvi tvi videre, Hanne, og pass på så du ikke mister bøkene oppi grytene hihi ...


Ellinor
08.08.06 elli_h_12@hotmail.com
Hei Jane! E ferdig me Flammedans før leng og leng siden! ;) Gleder meg til neste bok!!Hadde du en fin ferie? :) Var det Frankrike? Vi glemte kortskrivingen ;) Klem fra Ellinor
Der var Ellinor igjen jo! Så fint å høre fra deg! :) Tenkte nok at du var ferdig med nummer ti i "Flammedans". Vet jo at du er en racer!

Joda, jeg hadde det fint på ferie, og vet du hva? Jeg glemte deg ikke, skrev kortet og alt mulig, men det kom seg aldri til noe postkontor i Frankrike! Litt flaut, men jeg ruslet inn på postkontoret på Grua med kortet i går. Hehe - bedre sent enn aldri, tenkte jeg ;) Og du var den eneste jeg rakk å skrive til, for maken til travel ferie har jeg sjelden hatt.
Ha en riktig god natt, Ellinor - håper du får gode drømmer!
Klem fra meg også


Grete
07.08.06

Hei.
Jeg vil bare takke deg for at du skriver så bra bøker. Det eneste negative er at det er langt mellom hver gang en ny bok blir utgitt. Klarer ikke å legge fra meg Flammedansbøkene, må lese alt samme kvelden den kommer i handel.
Kjempe godt arbeid!
Hilsen Grete Liheim
Hei på deg :)

Det er jeg som skal takke, Grete. Både for at du leser bøkene mine, og for at du tok deg tid til å skrive så positivt i gjesteboken. Når du skriver at du ikke greier å legge fra deg Flammedansbøkene, kiler det av glede i magen, for da vet jeg at jeg har oppnådd noe med skrivingen min. Jeg håper inderlig at du liker de neste bøkene også. Jeg lover deg at det skal skje mye, både på godt og vondt, spenning blir det mye av - så heng med!
Jeg ønsker deg en herlig sommer!
En varm klem til deg


Hanne
25.07.06

HEISANN JANE!
Er i gang med "utvalgt av gudene!Å er hekta allerede.Du skriver som en gud rett og slett.Det som er positivt for meg er at det er bare å kjøre på med lesing siden jeg har de fleste bøkene.Men i dag fikk jeg bok nr 10 i flammedans,så nå bærer det rett ut i solen for å lese om kjære Anna.
Å en ting er sikkert!at jeg aldri blir skuffet over skrivingen din.
Stor klem fra Hanne

Hei igjen, Hanne
Så nå er du endelig i gang med "Utvalgt av gudene" :) Så bra at du falt for den serien også. Som jeg skrev et sted tidligere i gjesteboken, er UAG mitt førstefødte "barn" og min store stolthet. Vikingtiden er den tidsepoken jeg interesserer meg aller mest for. Særlig mytologien. Hovedpersonen Gyda ble jeg veldig glad i, og etter noen år med andre serier, hender det fremdeles at jeg savner henne.
"Flammedans" er bøkene jeg brenner for nå. Akkurat som du skriver, tenker jeg også på Anna som kjære Anna. Jeg liker mennesket jeg har skapt, og det skal bli spennende å utforske henne i tiden fremover.
Det gjør godt langt inn i sjelen å lese at du liker måten jeg skriver på. Tenk om alle kunne si det samme thihi ...
Ha en fortsatt god sommer, Hanne - det er alltid hyggelig å høre fra deg.
En like stor klem fra meg


Nora
23.07.06

Hei Jane!
Nå er det lenge siden jeg har skrevet til deg så jeg bestemte meg får å gjøre det nå  .
Jeg og mamma bestilte opp alle bøkene som hadde kommet ut fra 4 til 9. jeg leste de ut på noen dager... så var det bare å vente på neste bok  i dag kom bok ti og jeg begynte å lese med en gang… nå er det ikke lenge til jeg er ferdig med den også!!! Det var litt dumt av meg å lese ut alle de andre bøkene på en gang for da hadde jeg ikke noe å lese på i syden. Nå er det nesten syden temperatur her, det er over tretti grader her ute. Jeg gleder meg til å dra på rideleir, det er ikke lenge til jeg drar… nå skal jeg kose meg med resten av boka.
Sommerklem fra Nora

Hei igjen, Nora!
Så morsomt å høre fra deg igjen. Du er jo bare helt rå til å lese!
Det er ikke bare bare å kutte ut å lese når man synes det er spennende, og for min del er det et veldig godt tegn . Du har jo sommerferie og alt mulig - skulle bare mangle om du ikke skulle pløye gjennom "Flammedansbøkene". Finner helt sikkert noe annet å lese på mens du venter på neste bok, håper jeg da. Forresten, er du ferdig med "Engler og Demoner"?
Det er varmt her også, men har satt opp til gjennomtrekk, veldig deilig! Det fine med solen er at det er så innmari godt å sitte i skyggen, pleier jeg å si - særlig med en bok i hendene hihi ...
Ha en fortsatt god sommer, Noramor! Kos deg på rideleir!  


Monica
16.07.06

Hei.
Takk for mange flotte timer i fantasiens rike. Liker bøkene du skriver kjempegodt. Min mor og jeg var ivrige lesere av Utvalgt av gudene, men fikk dessverre ikke tak i bok nr 28 Jordild... Finner den ikke noe sted her i Molde eller på nettet. Det er så kjedelig å ikke få lest de tre siste bøkene i denne flotte serien. Håper du el noen andre kan hjelpe oss.
Monica Vetvik

Kjære Monica,
Takk for rosen for bøkene i "Utvalgt av Gudene"! Det er mitt første "barn", og min store stolthet. Blir så glad når jeg skjønner at noen fremdeles leser serien, men synes det er utrolig synd at dere ikke får tak i alle bøkene. Jeg har noen av bøkene liggende her hjemme, og jeg var spent da jeg kikket etter bok nr.28 for litt siden. Akk og akk - den var ikke der! :( "Jordild" ble også fort borte fra hyllene - jeg har ikke tall på hvor mange som har kontaktet meg angående enkelte av bøkene. Jeg lover deg, med hånden på hjertet, at jeg skal sørge for at du får lest de siste bøkene, Monica. Et eller annet sted ligger akkurat denne boken, og vi skal nok greie å snuse den opp. I første omgang legger jeg ut en etterlysning på forsiden. Så kontakter jeg en venninne som bor et sted hvor de har mange av bøkene fra denne serien i en bruktbokhandel. Hva jeg gjør deretter, finner jeg ut etter hvert. Håper dette virker greit. Du hører fra meg igjen!
I mellomtiden håper jeg at du og moren din har andre bøker å lese - fint å lese om sommeren :)
Vennlig hilsen Jane


Elin
13.07.06

Hei,
Jeg leser utvalgt av gudene og har kommet til bok nr. 17. Selvsagt finner jeg ikke resten av serien på Gjøvik. Har også tittet inne her på hvor jeg kan få kjøpt dem, men finner ikke bok nr. 20.
Vet du hvor jeg får tak i disse??
Masse ros til hvor flink du er!!!
Kjempefine bøker.
Hilsen Elin

Hei på deg Elin,
Hyggelig å høre fra deg, men fy så fortvilet jeg blir over at du ikke får tak i bok nr. 20. Denne boken ble borte fra markedet etter noen få uker, og jeg kan ikke annet enn å beklage. Jeg har kikket gjennom bøkene jeg har liggende her, men nr. 20 har jeg ingen igjen av. Om det er noen av de andre bøkene du mangler, kan det hende at jeg kan hjelpe deg.
Ellers vet jeg at det finnes en bruktbokhandel på Gjøvik som visstnok skal ha mange av bøkene, men den har du kanskje oppsøkt allerede.
Legger ut en liten etterlysning på nr. 20 på "Forsiden" - kanskje vi er heldige der!
God lesesommer, Elin og lykke til!


Gisle
07.07.06

Heihei Jane:)
Deg har jeg ikke skrevet til før, du er faktisk den eneste serie-forfatteren
jeg leser en serie av som jeg ikke har skrevet til før, så det var vel på
tide;)
Syns du er knall god skriver:D Serien din skiller seg ut med sin spesielle
særpreg og innhold om tarere gjennom hverdag og fest. Stå på! Jeg og min mor
leser en 5-6 serier, og din er blant de beste nå! Leser utenom din
Storgårdsfolk av Eva J. Stensrud, Havets Datter av Trine Angelsen, Thea av
Trine Angelsen, Hannah- en slektssaga av Laila Brenden, Sønnavind av Frid
Ingulstad. Din skiller seg spesielt ut fordi handlingen din foregår ikke
bare på en storgård, selv om Anna for tiden bor hos Jørgen Garmo. Spennende*
Planlagt hvor mange bøker det blir?
God skrivesommer:)
Klem fra Gisle på 18 år

Hei på deg også Gisle!
Neier, bukker og takker :) Hyggelig å få en hilsen fra en ung mann i gjesteboken. Morsomt at du og moren din leser "Flammedans". Føles underlig, men godt å bli nevnt sammen med Stensrud, Brenden, Angelsen og Frid Ingulstad - dette er flinke forfattere, nemlig. Flink du også, som følger med på så mange serier samtidig. Noen klager over store persongallerier i en serie, mens du greier å holde orden på et enormt antall "personer". All honnør til deg for det!
Hvor mange bøker det blir i serien, vet jeg ennå ikke, men jeg håper at det blir riktig mange. Skulle så gjerne fulgt Anna, hennes venner og fiender, frem til i dag, men det kommer jo an på så mye om jeg får muligheten til det eller ikke.
Som du skriver bor Anna hos Jørgen Garmo akkurat nå, men kjenner jeg henne rett, blir det mer reising ;) Det er krevende, men spennende å bevege seg omkring i landet på 1880-tallet. Ekstra interessant er det jo å sette seg inn i taterkulturen - den vil du få vite enda mer om senere. Men først og fremst er det Anna det handler om.
Du ønsker meg en god skriversommer. Jeg ønsker det en god lesesommer!
Og sender med en klem i varmen!


K
22.06.06

Flott serie, som gir en lyst til å lese!!
Du er et hestehode foran de andre seriene, fordi du engasjerer med dine historier, og ikke minst at du utgir dine bøker oftere enn de andre.
Med dine utgivelser har man mulighet til å huske forrige bok.
En flott serie, og spennende fortalt!!
Virkelig en serie som fenger. Meget dyktig, spør du meg!!!!
K

Noen ganger når jeg får brev fra dere lesere, rødmer jeg, og det gjorde jeg nå. Tusen takk for rosende ord. Jeg kan ikke skrive om mine egen dyktighet, vet ikke om jeg våger å ha en mening om den heller. Det er så mange flinke forfattere som er ute med serier. Men noe jeg vet, er at jeg er glad for at jeg KAN skrive, og for at det er så mange som leser bøkene mine. Jeg er også glad for at du er en av dem, og for at du skriver så entusiastisk i gjesteboken.
Jeg håper at jeg fortsatt kan gi deg noen spennende lesetimer fremover, og at du følger med Anna og hennes kjente inn i fremtiden. Jeg ønsker deg en deilig sommer - må solen skinne mye der du oppholder deg.
Vennlige tanker fra Jane


Nora
17.06.06

Hei igjen Jane
Kanskje du ikke husker meg men jeg har sendt deg et brev før. Jeg skrev at jeg fikk den første boken i hjemmet og hadde begynt å abonnere på serien. Jeg skrev også at jeg bare hadde de tre første bøkene. Jeg lurte på hvor lang tid du trodde det ville ta før de neste bøkene kom og du svarte at de ville komme ca hver 6. uke. Jeg fikk bok 4 ganske raskt, men jeg og mamma syntes det ble for lang vente tid, så vi bestilte opp alle de bøkene som har kommet ut foreløpig. Det gjorde vi noen dager etter at du hadde avart på brevet. Hvor lang tid tror du det tar før de kommer? Jeg venter i spenning hver dag her nå og blir så skuffet når det ikke ligger en hentelapp i post kassa… Tror du de vil komme før sommer ferien? Håper det for jeg har ikke NOE å lese… Det er så kjedelig. Mens jeg venter har mamma overtalt meg til å lese Engler & Demoner. Har du lest den? Jeg synes den er ganske kjedelig men mamma sier det tar en stund før den blir morsom så jeg har noe å lese en liten stund. Så mens jeg venter har jeg gått løs på alle Donald bøkene i hylla så det tar lang tid… En ny sommer hilsen fra Nora

Heisann, Nora
Jovisst husker jeg deg. Du? Jeg skal ringe abonnementsavdelingen allerede i morgen og høre når bøkene kommer til deg. Kan jo hende at de har sendt også, men jeg sjekker det opp for sikkerhets skyld. Du begynner vel ferien til uken, det gjør mine jenter i hvert fall. Kan ikke love at bøkene kommer til da, men i løpet av neste uke burde du ha dem. Jeg skal sende deg en mail så snart jeg får svar fra dem. Ok?
Jeg har ikke lest "Engler og Demoner", men jeg har veldig lyst. Blir så liten tid til å lese for meg, skriver så mye, vet du. Det blir mest historiebøker jeg sitter og blar i, bør jo ha noe å fare med når jeg skriver fra 1800-tallet :) Om moren din har lest "Engler og Demoner", og sier at den blir finere når du kommer litt lengre, er det helt sikkert sant. Det er ofte slik at man må smøre seg med litt tålmodighet når man begynner på en bok. Tar gjerne litt tid å bygge opp handlingen, men så braker det løs ...
Så du liker å lese Donald? Jeg elsker Donald & Co! Har tjueto årganger satt inn i permer, og har lest de fleste av dem. Om man er trist, leser man Donald, så enkelt er det egentlig :) Da MÅ man nemlig smile!
Da hører du fra meg, Nora - i morgen den dag!
Klem på begge kinn til deg, fra meg.


Hanne
12.06.06

HEISANN JANE!
Da er jeg ferdig med en ny vår,herlig!
Blir faktisk mer og mer hekta jeg.Hadde litt problemer med å få tak i boka i dag,mange butikker hadde ikke levering før i morgen.Gud fikk helt panikk jeg.
Så nå er det bare å smøre seg med tålmodighet igjen til neste bok.Du kommer aldri til å miste meg som leser flammedans er helt suveren!
Tenkte jeg skulle starte på utvalgt av gudene i sommerferien.Er avhengig av å ha noe å lese på.
Du får ha en fantastisk sommer Jane.
Klem fra Hanne

Ferdig? Allerede? Du er bare helt rå altså! Boken kom jo ut i dag! Makan!
Skjønner at du er hekta, og liker det, liker det, liker det :) Men det blir jo som du sier fryktelig lenge å vente på neste bok. Du skriver at du er avhengig av å ha noe å lese på. Skulle ønske at jeg hadde tid til å lese mer også, men her går det mest i skriving. Tenker at når jeg blir pensjonist - DA får jeg bedre tid til å lese! Fint å skrive også. Morsomt å skape en egen verden som jeg kan dele med andre. Blir spennende å høre hva du synes om "Utvalgt av gudene", Hanne. Hadde mange trofaste lesere på den serien også.
Ha en fantastisk sommer selv!
En megaklem fra meg til deg.


Marianne
11.06.06

Hei Jane
I morgen er det 12 juni. Endelig !!!
Har sett frem til denne datoen siden forrige bok altså siden 2 mai. Men det er jo en hel arbeidsdag i morgen før enn at jeg kan gå i butikken og kjøpe boken. Men men får håpe at timen på jobben går fort. Du skriver så bra at det er "Julaften" her hos meg hver gang det kommer en ny bok.
Har faktisk begynt å glede meg til 24 Juli og forbudte følelser.
Jeg ønsker deg en god sommer og håper du fortsetter med skrivingen lenge enda.
PS. Solen stråler i Bergen i dag:-)
Sommerhilsen fra Marianne

Hei på deg Marianne!
Solen skinner her også :) Har satt opp terrassedøren, kan høre fuglene synge og striper av lys har lagt seg langt innover stuegulvet. Det er rett og slett herlig! Det er meldt kaldere utover, så vi får nyte hvert minutt av sommer, enten det er med en bok i solveggen eller ved en pc med åpen terrassedør. Det blir mange julaftener for deg, Marianne, for jeg skal skrive og skrive, så lenge leserne vil ha bøkene mine.
Ha en god sommer der borte i Bergen - Elsker byen din! Håper det blir mye sol for deg og alle andre bergensere :)
Gode tanker fra Jane


Stine Merethe
06.06.06

Nå sitter jeg og tripper her. Er jo en stund siden jeg
leste ut siste boka, men nå kjenner jeg at det jammen
meg er på tide at neste kommer! De blir jo bare bedre
og bedre og den siste var helt av en annen verden!
Tårene trilla flere ganger. *snufs*
Christine sa at du skulle sende siste boka oppover. Så
nå er hver dag julaften når jeg går i postkassa!

Boken ligger her på skrivebordet mitt. Sender den om noen få strakser :)
Så snart kan du kose deg med Anna og hennes venner i noen timer igjen.
Morsomt at du leser bøkene mine, synes jeg. Du har faktisk lest alle seriene mine!
Om det føles som julaften for deg å få en bok av Flammedans, blir jeg like høytidsstemt ved tanken på at du snart kommer hjem! Og du kommer snart nå :) Bare du blir ferdig med eksamen.
Knuseklem fra mamma`n din


Anonym
31.05.06

Hei Jane!
Disse bøkene er noen av de beste jeg har lest... jeg fikk den første boken i `hjemmet`og jeg måtte bare kjøpe bok to hehe... så var jeg borte en stund og fant ikke bøkene i noen av butikkene jeg så i.. men nå begynte jeg å abonnere på serien så nå kommer bøkene hjem til meg! Det er veldig fint at det er uten porto da for da blir det ikke så dyrt. Jeg har bare fått en bok siden jeg begynte å abonnere hvor ofte skal de komme? Det er så fine bøker og man får så mange mange gode følelser. Boka varer aldri mer enn en dag av gangen (men så leser jeg raskt da..) Det er mye trist som skjer (jeg har bare bok1-3) så jeg gråter ganske mye... men jeg ler og smiler også da hehe.
Nå vil jeg ønske deg en fin sommer.. Sommer hilsen fra meg.


Hei hei,
Det er gjerne slik at man enten får den første boken i en serie vedlagt et ukeblad eller noe lignende. Da er det bare å håpe at den som får boken i hånden faller for det som står skrevet, og slik ble det med deg. Tusen takk for det! Koser meg når jeg leser at du liker bøkene, og om det er vanskelig å få tak i bøkene i butikkene, er det jo, som du skriver, veldig greit å abonnere - særlig når det er portofritt i tillegg. Når du abonnerer, skal du jo også få boken en stund før den kommer i butikken, men siden ditt abonnement nettopp har begynt å løpe, tipper jeg at bøkene kommer med ca. seks ukers mellomrom. Om du synes at det går for tregt, og ønsker flere bøker sendt på en gang, kan du ringe eller maile kundeservice i Damm. Dette gjelder til og med bok nr. 9, som kommer ut nå i juni.
At bøkene setter følelsene dine i sving, synes jeg er helt vidunderlig. Samtidig er det godt å vite at du ikke bare gråter, men at enkelte episoder kan få deg til å le også :) Det er jo ikke meningen at leserne mine skal gråte altfor mye heller thihi ...
Jeg ønsker deg en fin sommer også - deilig å se at det spirer og gror!
Sommerklem fra Jane


Hanne
29.05.06

HEISANN!
12JUNI kort tid igjen nå!Heldigvis!
Har blitt trollbundet av Anna og resten av følget.håper at serien fortsetter og fortsetter! Du er så flink kjære Jane.
Klem fra Hanne

Hei igjen Hanne!
Ja den 12. juni braker det løs igjen, og jeg gleder meg like som deg :) Håper at "En ny vår" trollbinder deg like mye som de foregående bøkene. Og jeg skal fortsette - det lover jeg deg! Driver med innspurten på bok nr.12 nå. Så heng med. Er sååå glad for å ha deg som leser, og for at du er så fornøyd.
Ha en finfin sommer, Hannemor.
Klem fra Jane


Kari
28.05.06

Hei Jane!
Jeg må bare si at dette er noe av det beste jeg noen gang har lest.Blir så bergtatt at det føles som jeg er med i historien og ser alt som skjer.Bøkene leser jeg fort ut,for jeg klarer nesten ikke å legge dem ifra meg.Nedtellingen til neste bok kommer ut ,er i gang.Det er ikke mange dagene igjen.Håper du fortsetter å skrive på Flammedans lenge enda.
Hilsen Kari:)

Hei til deg også, Kari.
Om en evner å leve seg inn i en bok, slik du tydeligvis gjør, har man fått en unik gave som man skal verne godt om. Lever meg inn i bøkene mens jeg skriver, jeg også. Noen ganger blir jeg skikkelig sliten av det, og må ta meg litt fri. En gang jeg skrev om en hovedperson som døde i barsel, gråt jeg, så jeg nesten ikke greide å se det jeg skrev. Så gikk jeg og var smådeppa i noen dager etterpå. Håper ikke at du reagerer like ille da, Kari. Uansett - den beste måten å bevare sin innlevelsesevne på, må være å bruke den, og da er lesing en fin måte å gjøre det på. Hehe, sier jeg, som er forfatter.
Skrive på Flammedans gjør jeg gjerne i lang tid fremover, og foreløpig ser det ut til at det skal bli en god del bøker :) Håper at du liker bøkene som kommer også. Jeg holder på med nummer tolv nå, og Anna er på vei over Ringebufjellet, hvor hun skal levere Helena til hennes kjødelige mor. Så får vi vel se hva som møter dem i Lillehammer :)
Ha en riktig god sommer, Kari!


Ellinor
26.05.06

Hei hei, Jane!
Nå er det virkelig lenge siden jeg har snakket med deg! :) Men jeg er ofte på hjemmesiden din og ser når neste bok er i salg, og noe av det som vil skje i neste bok! :)
Jeg leser faktisk mange serier, men Flammedans tror jeg er den aller, aller beste! :) Jeg venter spent på neste bok. Mens jeg venter på at neste bok skal komme ut, har jeg lite å lese, for jeg har lest det meste som er her i huset. ;) Jeg bruker mye av tiden på skole, lekser, håndball og venner, også da. Håper du har det bra! Nå er jo finværet også kommet! :-D
Klem fra Ellinor

Hei på deg, jenta mi!
Ja, nå var det lenge siden jeg hadde hørt fra deg. Desto hyggeligere er det å få en mail - en liten overraskelse liksom. Skjønner jo at du har minst like mye å gjøre som meg, og sånn skal det være. Hadde vært kjedelig å bare tvinne tommeltotter, ikke sant? Du er flink til å lese, du, og det er kjempefint. Har faktisk blitt litt flinkere til å lese igjen, jeg også. Da jeg var på din aldre leste jeg hele tiden. En gang jeg var hos bestemor, kjedet jeg meg skikkelig - hadde akkurat lest ferdig siste "Det beste" og visste ikke helt hva jeg skulle finne på. Det var før jeg fikk øye på telefonkatalogen hehe. Så satt jeg der da, og saumfarte telefonkatalogen på kryss og tvers. Så ille kan leselysten bli! Fint å holde på med idrett også, og lekser må man jo gjøre. Venner er også et must, og jeg blir glad for å lese at du tar vare på dine. Visst har jeg det bra! Skriver og leser, leser og skriver - så rusler jeg lange turer i skogen med Connie. Det er noe av det beste jeg kan gjøre!
Nå er det snart sommerferie, og du har sikkert tusen ting på tapetet. Siden du liker Flammedans så godt, så skal du vel lese boken som kommer ut 12. juni. Lover deg både spenning og noen trivelige hendelser, en og annen tråd blir nøstet opp også, så bare gled deg!
Ha en riktig god sommer - måtte solen skinne ekstra mye akkurat på deg!
Klem fra Jane


Tone
10.05.06

Utrolig bra serie!
Jeg (28år) og min kjære bestemor (75år) er begge like "hektet"!Har akkurat lest ferdig skjebnenatten, og kan knapt vente til neste bok kommer!Gleder meg virkelig.
Håper det blir mange bøker til om anna og resten av følget, for dette er virkelig bra lesing!
Stå på!

God morgen :)
Og jeg merker energiene dine helt hit!
Tenk at to mennesker, med en såpass stor aldersforskjell som mellom deg og bestemoren din, kan lese det samme og være "hektet" som du skriver. Det er helt fantastisk! Vet at jeg har lesere helt ned i 12 år - den eldste jeg vet om er faren min (som også er 75) og nå moren din :) Herlig! Og jeg blir så fornøyd når du ber om flere bøker - for flere bøker blir det! Elsker å skrive om Anna, og jeg har så mange planer med henne, ungene hennes og resten av følget. Håper jeg kan gi deg noen overraskelser etter hvert, og ikke minst spenning!
Hils bestemoren din. Ha en nydelig dag og en herlig vår, begge to - været i dag lover godt!
Vårklem fra meg


Elisabeth
04.05.06

Kjempebra serie!
Hei, jeg ville bare si hvor utrolig godt jeg liker serien din!! Har fått et helt annet syn på tatere og deres liv etter at jeg startet å lese bøkene 
Vet du hvor mange bøker det blir i serien??
Mvh Elisabeth

Så glad jeg ble nå, Elisabeth! Jeg vil så gjerne være med å gjenspeile livet til taterne, slik det kunne ha vært på 1880-tallet. Da er det godt å lese om folk som har endret syn når det gjelder dette folket - for jeg regner med at det er til det positive :)
Jeg vet ikke hvor mange bøker det blir i serien, men håper på over tjue i hvert fall. Er avhengig av deg da, vet du - og alle de andre leserne. Hadde vært fint om jeg kunne ha skrevet opp mot i dag - det er så fryktelig mye jeg vil ha ned på papiret. Ideene skorter det ikke på, skjønner du.
Håper du henger med videre utover, Elisabeth. Så ønsker jeg deg en deilig vår!


Hanne
04.05.06

HEI HEI!
Kjøpte skjebnenatten i går, så jeg tenkte å være litt smart denne gangen å lese litt hver dag så jeg kunne drømme meg til eldhuset og Anna. Men den gang ei leste ut boka i går kveld! Du er farlig god Jane!
Klem fra Hanne

Heisann Hanne,
Det er en fryd å lese innleggene dine, og at du ikke greide å legge fra deg boken er jo bare helt topp! Håper det blir slik med de neste også, hihi :)
En varm hilsen fra Jane


Per-Tore
18.04.06

Hei Jane.
Er du av taterslekt selv eller, dessuten har jeg noen spørsmål?
Er alt i flammedans fri diktning eller er det noe som stemmer.
På forhånd takk
Hei hei,

Takker så mye for innlegg :)
Det er et par slektsforskere i familien min. De har ikke funnet noen tegn på at det finnes folk av taterslekt i min familie, men kan vi egentlig vite sikre, noen av oss? Har tenkt litt på den saken. Taterne har streifet omkring i landet i flere hundre år. Mange falt nok for dette ukjente og spennende folket - mange flere enn vi kanskje kan tenke oss.
Taterne har vært et forfulgt folk - helt siden den gang de flyktet fra India (det er i hvert fall enkelte forskeres teori) Til dags dato finnes det mennesker med taterblod i Norge, som ikke våger å stå frem. Så er det alle tilfellene der en "burokvinne" har født et barn med taterblod i seg, eller en taterkvinne har født en halvt "buro". Mange av disse har nok vært tause, i hvertfall "buroene".
Jeg har ingen bevis for at jeg har taterblod i meg - kanskje har jeg det, kanskje ikke - det viktigste er at jeg/vi er et menneske, på det området er vi alle like.
Ikke alt er diktning i Flammedans. Jeg har lest og hørt mange sanne historier, som på et eller annet vis er vevd inn i historien. Når det gjelder det historiske, prøver jeg å være så nøyaktig som mulig. Taterne var et reisende folk. Hver gruppe hadde nok sin måte å leve på. Anna og Kallefølget har sin måte ...
Håper dette var svar godt nok på spørsmålene dine :)
Ha en riktig god etterpåske - deilig å komme i gjenge igjen!
Gode tanker fra Jane


Hanne
13.04.06

HEI JANE!
God påske.
Gud å jeg lengter etter å sveve inn i flammedans igjen!
Hardt å vente.
Klem Hanne

Hei Hanne!
Du må nok fortsette å lengte til 2. mai - da har du boka di. Synes det er godt at du lengter, og jeg håper at jeg kan få det til å sveve skikkelig høyt i neste bok :)
Håper at du har en fin påske også. I dag har det vært et aldeles nydelig vær her. Da skulle man vært ute i skisporet, men denne damen har stort sett sittet foran pc`n for å snekre sammen litt mer på historien om Anna og jentene hennes. Spiller ingen rolle egentlig - er jo liksom på ferie i Tønset og opplever litt godt og litt vondt, slik er jo livet også :)
GOD PÅSKE!


Torunn
27.03.06

Hei "søstra" mi ...
Er så fryktelig stolt av deg, og alt du har fått til. Ønsker deg all lykke i fremtiden. "Alt ordner seg for snille jenter!"
Klem fra Torunn

Tusen takk, Torunnmor! Er stolt av deg, jeg også. Og du er minst like snill jente som meg ;) så da blir det lykke på reisen til deg også!
Takknemlige tanker fra meg.


Helen
27.03.06

En søvnløs natt.
Jane! I natt holdt Anna, Nikolai, Helena, Siri og resten av gjengen meg oppe. Mens spenningen steg, kom det innimellom noen tårer på puten (hikstet litt og!) Snakke deg om at du skriver fantastisk, følte at jeg var på reise i hele natt jeg, var både i høyet, under vogna og fikk lensmann og bygdevekter etter meg.
Så i natt leste jeg ferdig bok nr.1 i  "Flammedans serien", så i dag blir det full rulle til bokhandelen på jakt etter både nr. 2 og 3.
Ellers blir det i hvert fall en søvnløs natt til!
Klem fra Helen

Jeg burde vel ikke si at det gleder meg at du har hatt en søvnløs natt, men akkurat nå lyder det som musikk for mine ører! Er så glad for at bøkene mine kan fenge noen på den måten. Å ha innlevelsesevne er et must, og det har du tydeligvis til gagns :) Men du må sove godt til natten da, Helen. Så håper jeg at det neste bøkene fenger like mye :)
Godnattklem fra Jane


Hanne
24.03.06 

HEI!
Sender en liten hilsen til deg Jane,håper du koser deg med skrivingen.Jeg er frem til 2mai.
klem fra Hanne

Hei igjen, Hanne!
Koser meg alltid, jeg :) Nå holder jeg på med bok nr. 11, og det går så det suser etter. Nøster sammen noen tråder - trengs innimellom det også. Dere lesere vil gjerne ha svar på enkelte ting, tenker jeg. Og ja, den 2.mai kommer neste bok, og innimellom kommer påsken. Da skal vi kose oss! Gleder meg aller mest til påskeegget!
GOD HELG!
Stor klem fra Jane


Karin
15.03.06

Hei Jane
Jeg er akkurat ferdig med å lese Linnea, og er helfrelst! Har lest mange serier før, og som regel blir bøkene tammere, men dine blir bare mer og mer spennende. Hvordan greier du å holde på spenningen? Har du planlagt det lang tid i forveien? Nå er jeg så spent på hvordan det går med Anna, Helena og Linnea, og Garmo har jeg blitt forelsket i:) Håper Anna får Nikolai, det fortjener hun etter all motgangen hun har hatt. Jeg liker å følge Anna dag fra dag, det er bare helt utrolig hvordan du mestrer å beskrive stemninger og følelser. Fortsett som du har begynt. Jeg kommer til å følge deg til siste bok!
Karin

Hei Karin,
Og takk for et hyggelig innlegg. Joda, spenningen er forhåpentligvis der, og jeg har planlagt det, selv om det innimellom dukker opp hendelser som ikke var med i planen. Som jeg svarer på et innlegg under her, så ser jeg handlingen for meg som en film i hodet - mye kan skje som jeg ikke har kontroll over. Blir helt overrasket noen ganger, faktisk. Uansett håper jeg at du henger med videre, Karin.
Gode tanker til deg - ha en fin vår!


Hanne
14.03.06

HEISANN!
Ferdig med Linnea, å jeg blir så revet med det er så bra!
Jane du er fantastisk til å skrive!
Ser som alltid frem til neste bok.
Takk Jane 

Takk selv, kjære Hanne!
Du er bare såååå raus - det er nær ved så jeg rødmer her jeg sitter. Er så glad for at du fortsatt henger med i svingene, og håper du følger med videre også. Om du rusler ut på forsiden finner du illustrasjon og baksidetekst på neste bok. Litt tidlig, men siden du er ferdig med å lese allerede, er det sikkert andre som er det også, derfor.
En hjertelig klem fra meg til deg!


Pooja
09.03.06
Hei Jane!
Først vil jeg si at du har gjort en suuuper jobb med bøkene! Takk for det;)
Men det jeg lurer på om er: Er det noen mulighet for at Anna blir sammen med
Nikolai? Jeg har sååå lyst til det, og håper det veldig. Kan du bare si litt
om det?
Klem Pooja

Takker, bukker og neier, Pooja.
Hmmmm - hva skal jeg svare på spørsmålet ditt da tro?
Om det er en mulighet for at Anna og Nikolai kommer sammen? Jeg tenker alltid slik, Pooja - alt er mulig, helt til det motsatte er bevist. Ble ikke særlig klokere av det kanskje :)
La meg si det på en annen måte: Muligheten er der, men mye kan gå galt også, kanskje blir slutten annerledes enn jeg hadde tenkt meg den. Når jeg skriver, er det etter en film jeg ser i hodet mitt. Veldig ofte aner jeg ikke hva som kommer til å skje, tro det eller ei, men det hender at jeg blir skikkelig overrasket over hendelser i mitt eget manus. Husker at jeg tok livet av en fyr i en av seriene - fikk ikke sove, lurte på hvorfor i all verden jeg hadde gjort akkurat det og jeg savnet ham! Det var så fælt! Neste morgen skrev jeg om hele scenen, og så vidt jeg vet lever han ennå.
Kunne nok ha røpet et og annet når det gjelder Anna og Nikolai, men da blir jo mye av spenningen borte. Så kjære, Pooja - du må nok bare lese videre.
Trøsteklem fra Jane


Siv
28.02.06

Hei Jane.
Først vill jeg si at jeg blir kjempe glad vær gang det kommer en ny bok av Flammedans, ned i postkassen min. Klarer nesten ikke å vet med å begynne å lese den. Serien er så spennenede og innteresant at jeg bare må lese den ferdig. Synes også du er kjempe flink til å skildre steder, folk og ting på en sånn måte at det er lett får folk og skjønne.  
DU FÅR STÅ PÅ VIDERE OG SKRIVE MYE BRA I FREMTIDEN..
HILSEN SIV NEHA

Det skal jeg gjøre, Siv. Du gir meg mange komplimenter, og jeg bøyer meg i støvet for all rosen din. Samtidig vet jeg at jeg ikke er like flink på alt. Dette innlegget får meg til å tenke at jeg vil bli enda bedre i fremtiden, slik at du og andre fortsetter å lese bøkene. Selvutvikling er viktig, det er i hvert fall noe som er bombesikkert. Takk for at du leser bøkene mine - takk for at du engasjerer deg og for at du er du.
klem til deg fra meg, med ønsker om mange gode lesestunder fremover.


Hanne
08.02.06

HEI HEI JANE!
Jeg kan ikke få sagt det mange nok ganger FANTASTISK!
Nå teller jeg dager til linnea kommer .Er det noen mulighet for at den kommer litt før?
Ha en herlig februar måned.kos deg!
klem fra Hanne

Hei igjen Hanne,
Du er så entusiastisk. Herlig!
Jeg kan nok ikke love deg at boken kommer før fastsatt tid, hehe. Bladsentralen har sitt program å kjøre etter, så der har jeg ikke så mye å si. Du får holde deg fast, og bite tennene sammen - den 13. mars kommer "Linnea" i hyllene. Er så glad for at du henger med fortsatt, og det er kjempehyggelig at du stikker innom her, fortsett med det, er du snill ;o)
Ha en fin februarmåned du også, nå er vi jammen snart midt i! Tiden flyr fort, noen ganger for fort.
En go`klem til deg


Marianne
27.01.06

Hei Jane
Jeg vil bare takke deg for den spennede bokserien Flammedans.
Jeg har fulgt den siden første bok og er nettopp ferdig med brutte løfter.
Jeg klarer ikke å legge fra meg boken før den er ferdig lest. Og leser
gjerne siste kapitelet enda en gang før jeg legger den helt fra meg.
Kan nesten ikke vente på neste bok Linnea som kommer ut 13 mars.
Håper det blir mange flere bøker i serien. Du skriver kjempe bra og det blir
spennende å se om historien kommer så langt som til vår tid.
Hilsen Marianne

Hei hei, Marianne! Så fint at du liker bøkene, og det er et pluss til meg at du ikke greier å legge dem fra deg før de er ferdig lest :) Akkurat som deg, håper jeg at det blir mange bøker i serien. Det ville være interessant å skrive helt frem til i dag, særlig fordi det nok ikke er mange som vet hvilken urett taterne har lidd helt frem til vår tid. Også har jeg blitt så glad i Anna, Helena, Nikolai og alle sammen. Da er det tungt å slutte - sukk. Men, så lenge dere lesere vil ha det jeg skriver, blir det bøker :)
Ønsker deg en riktig fin lesevår, Marianne - det er ikke lenge før den er her nå!
Glade tanker fra Jane


Ellinor
19.01.06

Hei Jane! Lenge siden jeg har snakket med deg. Vil bare si at jeg gleder meg til neste Flammedans kommer ut. Hvordan har du det?
Hilsen Ellinor :)

Næmmen, der er du jo :) Har tenkt på deg, men så har tiden løpt fra meg. Blir alltid så travelt når jeg holder på med innspurten av en bok, og nå er det nummer 9 som skal avsluttes. Blir ikke lenge å vente på neste bok i Flammedans, Ellinor, den kommer jo allerede på mandag! Kos deg!
Ellers har jeg det helt strålende takk - håper du har hatt en like fin start på året som meg. Du nyter vel skolen og vinteren ;) Tipper du har pløyd gjennom mange bøker! Godt for oss forfattere at det finnes lesehester som deg - kjempehyggelig å maile litt også, forresten. Takk for at du finnes, Ellinor!
Klem


Tone
12.01.06

Hei!
Jeg har akkurat lest ferdig den første boken i Flammedans og her fullstendig hekta allerede. Begynner på bok nummer 2 i kveld, og tipper den er ferdiglest i morgen. Hvor i all verden har du funnet all informasjonen om taterne? Er historien noe som har skjedd i virkeligheten? Minoritetsgrupper og måten de lever på har alltid fengslet meg, men jeg synes det kan være tungt å lese historie. Det er noe helt annet å lese om det på denne måten. Lenge leve underholdningslitteraturen!
Tone

Hei hei, Tone
Jeg nyter å lese at folk blir hektet på bøkene mine. Det gir meg en skikkelig vitamininnsprøytning, så takk for den :)
Informasjonen om taterne har jeg funnet i forskjellige romaner og historiebøker. Jeg har også vært en del på nett, og snakker i blant med Lasse Johansen, som jo er historisk konsulent på bøkene. Minoritetsgruppene har lidd mye urett, og jeg håper at denne serien kan være med å opplyse om dette på en underholdende måte. Samtidig må en jo være klar over at det er fiction - menneskene her har ikke levd i virkeligheten - det de opplever er også bygget på min fantasi.
Håper du henger med videre, Tone - ha et riktig godt, nytt leseår!
Jane


Kjersti
10.01.2006

Hei Jane !
Det var hyggelig å få mail fra deg etter at vi møttes sist. Tenkte jeg ville være med på å skrive i din gjestebok. Ikke dårlig at jeg har en kusine som får det til. Jeg får jo selvfølgelig ikke tak i den nye serien her hjemme. Tror de boycotter meg helt. Jeg får vel ta tak i dem å si at de bare har å skaffe
disse bøkene. Jeg gikk jo glipp av Utvalgt av Gudene etter bare noen få bøker. Sender de
jeg har, så kan du gjøre hva du vil med dem. Får vel be om å få en innbundet bok av
deg en gang.
Klem fra meg
Kjersti

Så morsomt at du dukket opp her, Kjersti :)
Fått det til og fått det til ... Slik jeg ser det, har vi alle vår hylle her i livet. Jeg hørte at du hadde tatt motorsykkellappen - det har ikke jeg! Ikke driver jeg med slektsforskning - sitter her i min fantasiverden og spinner drømmer på en måte. Men heldig er jeg, og glad er jeg, for at jeg kan være forfatter på heltid.
Og som du ser på forsiden, er det ikke bare du som ikke får tak i bøkene i "Utvalgt av gudene" - det har vært et problem helt siden serien kom på markedet, i hvert fall når det gjelder noen av bøkene. Tusen takk for at du bidrar med å gi meg noen - da har jeg til ivrige lesere som sliter med å få tak i akkurat disse numrene.
Om jeg noen gang får tykke permer på en bok, skal du være den første til å få :)
Klem til deg og, kusina mi, og takk igjen!


Hanne
05.01.2006

HEI!
Godt nyttår!
Nå er jeg så spent på bok nr 6.Klarer nesten ikke vente!
Er du i rute med boka?
Hilsen Hanne

Hei på deg, Hanne, og velkommen som førstemann i gjesteboken i 2006 :)
Jada, er helt i rute med bøkene, går så det suser om dagen, og glad er jeg for det. Du må tro meg når jeg skriver at jeg er minst like spent som deg - skjer mye i hodet mitt mens jeg skriver, ikke godt å si hvordan dette vil ende ;)
Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år også - håper du får alle dine drømmer oppfylt,
og at "Flammedans" fortsatt vil stille til forventningene. Er ikke lenge før neste bok blir å finne i hyllene nå! Lykke til!
Klem fra Jane2005 I 2006 I 2007 I 2008 I 2009 I 2010 I 2011 I 2012