Gjestebokinnlegg 2005De nyeste innleggene kommer først.Romaniposten v/Jone Pedersen
21.12.05  

Vi i Romani Posten ønsker deg & dine en riktig god jul og et fremgangsrikt og godt nytt år.
Julehilsen fra Romani Posten
v/Jone Pedersen

Takker for hyggelig hilsen, ønsker dere det samme.
Snart senkes julefreden over oss alle. Det er en herlig tid vi går i møte.


Caroline Hermansen
14.12.05

Oj vad många djur du har fått, vilken trevlig hemsida.
Kram Caroline (vi ses i sommar igen)
Hei Caroline!

Ja, her er det mange av både folk og dyr. Litt liv skal man ha omkring seg, vet du.
Håper inderlig at vi ses til sommeren - gleder meg allerede! Med det samme jeg har deg her i gjesteboken min, vil jeg ønske dere en GOD JUL der borte i broderlandet. Julen er en deilig tid. Om freden senker seg i de tusen hjem er jeg usikker på, men godt er det likevel.


Hanne
07.12.05

Flammedans er den beste serien jeg har lest!!!!
Gleder meg masse til bok nr 6.

Har du lest "Jul i eldhuset" allerede? Oi oi oi, du er kjapp!
Det gjør meg glad å lese at du liker serien, og jeg håper inderlig at den kan være med på å gi deg noen gode lesestunder i fremtiden også. Hyggelig å få en melding som denne. Det trengs ikke alltid mange ord for at meningen skal komme frem. Nikker, bukker og neier - tusen takk!
Ja, og mens jeg har din oppmerksomhet vil jeg benytte sjansen til å ønske deg en Herlig Jul!


Ellinor
15.11.05

Jeg er imponert over skrive måten din! Jeg er kanskje litt for liten for bøkene dine, men jeg leser fordi. 13 år om noen måneder. Syns det er alt for lenge å vente :-)! Gleder meg til "Jul i eldhuset" Det blir spennende. Håper du fortsetter å skrive. Syns det er så trist at Nikolai og Anna ikke var sammen lengre. Men jeg ELSKER bøkene dine. De er kjempe flotte. Du er virkelig flink til å skrive.
Klem Ellinor

Jeg blir rørt jeg, Ellinor. Tenk at du leser Flammedans enda du ikke er eldre! Og jeg er imponert over skrivemåten din - iveren stråler nemlig ut fra linjene, og jeg skjønner virkelig at du liker bøkene. Det er mye viktigere å lese enn mange på din alder tror, noen leser ungdoms- eller barnebøker, andre igjen leser "voksenbøker", som deg. Jeg begynte også tidlig å lese bøker som var beregnet på voksne. Vi er alle forskjellige, og det er det som gjør livet så spennende.
Uansett - syntes det var kjempehyggelig at du skrev i gjesteboken min, og det er klart jeg skal fortsette å skrive :-) Å få brev som dette, gir meg inspirasjon. Det er slikt som gjør at jeg virkelig får lyst til å dikte mer om Anna og følget hennes, og jeg håper inderlig at du kommer til å like fortsettelsen. Tusen takk skal du ha!
Klem til deg og!


Berit
04.11.05

For noen flotte og innholdsrike sider du har! Spennende å flakke litt rundt dem, selv om jeg ikke leser bøkene dine. (Ingen av de andres heller) Skriver og skriver sjøl, veit du, og er redd for å blande sammen med andre historier, men når jeg blir "gammel" og ikke skriver på "LASSJENTA" skal jeg nok se på både Flammedans og de andre!
Ha en lys skrivehøst, midt i regnmørket, Jane. Er ikke vi heldige, som får drive med det vi liker aller best, og attpåtil tjene til livets opphold med det?
Takk til DAMM som våger å satse på slike som oss, sier nå jeg!
Hilsen Berit

Hei på deg, Berit
Så koselig at du stakk innom, og enda hyggeligere at du la igjen en mail. Jeg har lest bok nr.1 i Lassjenta og synes den er både handlings- og lærerik, likte den veldig godt. Ellers har jeg aldri lest en serie i hele mitt liv, utenom indianerserien om Hjortefot av Ellis da jeg var yngre da (om det gjelder). Jeg er fullstendig enig med deg i at det er viktig å ha sine egne ideer nå man vil skape noe.
Og visst er det flott at Damm vil satse - jeg elsker dem!
Lykke til videre med serien din, jeg håper det ikke blir altfor lenge til vi ses - i mellomtiden må du ha det fint, Berit.
Vennlige tanker fra Jane


Jane
23.09.05 aage.martinsen@bluezone.no
hei jeg er heter jane martinsen og  10 år.Bøkene dine ser så spennende ut men skulle ønske du kunne skrive det i barnebøker.En Veldig skummel bok om hekser og tatere å helst en bok jeg kan forstå. har du tenkt og skrive barne bøker? det ville vert morsommt.
PS.  Jeg er oppkalt etter deg
hjertlig hilsen Jane Martinsen.

Hei, navnesøsteren min,
Så morsomt at du skriver i gjesteboken min. Du er den yngste hittil! Gøyalt at du har det samme, fine navnet som meg også ;) Heldige, du og jeg :)
Det er en som heter Anders Kvåle Rue som har tegnet utenpå bøkene mine. Han er veldig flink, og han greier å få dem til å se spennende ut. Jeg håper at de som leser dem synes at de er litt spennende inni også.
Skulle gjerne ha skrevet barnebøker jeg, Jane. Visste du at det kan være vanskeligere å skrive for barn enn for voksne? Jeg har forsøkt, skjønner du, men så var det ingen som ville trykke boken. Kanskje jeg skulle prøve igjen? Du ga meg noe å tenke på, du. Hekser er jo kjempeskumle greier - taterne er ikke så skumle. Taterne er forskjellige, akkurat som du og jeg, men kanskje det kunne være morsomt for barn å lære litt om dem også, for de har levd på en annen måte enn oss.
Jeg håper du får en fin helg, Jane. Jeg har akkurat gått tur med Connie og Fia. Vi gikk gjennom en skog som jeg kaller "Trollskogen". Det er ikke ordentlige troll der altså, men trærne er krokete og rare og det er mørkt der. Litt skummelt når det er blitt kveld.
Om jeg bestemmer meg for å skrive en barnebok, så er du den første som skal få vite det!
Klem fra Jane


Stine S.
09.09.05

Jeg leser bokserien din, "flammedans". Jeg er, og har alltid vært ganske fascinert av forskjellige etniske minoritetsgrupper, særlig sigøynere og tatere. Sannsynligvis skyldes det den fargerike kulturen, mystikken og det vakre språket. Jeg har veldig lyst til å lære meg mer om taterne, særlig språket. De setningene du har med i bøkene dine, er de riktige? Vet du et sted jeg kan lære mer om det? For eksempel utaleregler? Det ville være veldig snilt ...
Fortsett å skriv, jeg gleder meg til å fortsette å lese.
Stine S.

Kjære Stine S.
Det gjør meg godt å lese at du er interessert i minoritetsgruppene, og at "Flammedans" har vært med på å vekke lysten til å lære romani, synes jeg er storslagent! Jeg har vært i kontakt med redaktøren i Romaniposten og fått følgende tilbakemelding:

Det er viktig å huske at romani er et muntlig overlevert språk, fra far til sønn osv. Det er også viktig å huske at romanifolket også har sine egne dialekter. Når det gjelder steder hvor språket kan læres, så har Landsorganisasjonen for Romanifolket (LOR), lagt ut noe om språket. Det har også Alvin Eilertsen Viborg gjort på sin dokumentarside. Ellers går det an å ta kontakt med foreningene, da det i dag drives språkopplæring.
Landorganisasjonen for Romanifolket (LOR) http://www.lor.no
Romanifolkets Dokumentarside: http://reilerts.hos.online.no
I tillegg ønsker jeg å legge ved linken til Romanifolkets Ordbok - Tavringens Rakripa
Du spør om de setningene jeg har med i bøkene er riktige.
Jeg kan ikke selv romani, men har funnet setningene jeg bruker på nett. Min historiske konsulent er selv tater, han har gått god for det jeg har skrevet, og da må jeg stole på det. Men som du leser i svaret fra Romaniposten, er språket et muntlig overlevert språk.
Lykke til!


Stine Merethe
06.09.05

Nå river jeg av meg alt håret snart! Bøkene dine blir bare bedre og bedre, og nr.3 er helt fantastisk! Selv om jeg blir både sint og lei meg. I natt hadde jeg faktisk problemer med å sove fordi at jeg tenkte så fælt på Anna og Nikolai. *sukk* Jeg glemmer helt at dette ikke er virkelighet. Utrolig flink er du. De andre bøkene var også fantastiske, men denne serien går rett til himmels!
Klemmer fra Stine Merethe

Det var litt av en hurramelding! Takk skal du ha, jenta mi! Men pass på håret ditt er du snill ;)
Klem fra mamma


Åse
22.08.05

Du är jätte bra Jane till att skriva. Du ger mycket "bakgrundsfakta" i dina serier, och spänningen finns där hela tiden. Jag har läst alla dine böcker, och måste säge det igen att din fantasi är helt otrolig. En stor kram til dig. Din vänninne i Sverige.

Takk for det! Morsomt at du henger med fremdeles, og ros får jeg aldri for mye av :) Vi ses snart!


Eva
20.08.05
Nå har jeg lest de tre første bøkene. Handlingen er så levende når jeg leser. det er slik jeg vil at bøker skal påvirke meg. Hvor ofte kommer bøkene dine fremover? Så lurte jeg på om du vet noe om det virkelig var slik vi ble fortalt før, at taterne var noen tjuvradder?
Eva

Noe av det viktigste for en forfatter er vel å få det man skriver til å leve, og det er hyggelig å lese at stoffet engasjerer deg :)
Bøkene vil komme med seks ukers mellomrom utover, så det er bare å stå på.
Når det gjelder spørsmålet om taterne var tjuvradder. La meg si det slik, Eva; I alle samfunnslag finnes det mennesker som til tider oppfører seg som de ikke bør. Men folk kan også få skylden for ting de ikke har gjort. Jeg vet bl.a at det var mange slags "reisende" - om noe ble stjålet kunne det like gjerne være en av "oss". Taterne fikk skylden for mangt og mye. Det er så lett å fordømme, det har vi gjort til alle tider. Jeg håper at Flammedans kan hjelpe til med å få folk til å se taterne med nye øyne. De var ikke verre enn andre!
Ha en fin høst!


Torunn
19.08.05

Nå har Mamma også sett på sidene dine. Hun synes de er kjempefine, og er like stolt av deg som resten av familien. Serien er kjempefin.
Klem fra Torunn

Så flott! Og jeg er glad for at du liker serien :) Håper resten av bøkene faller i smak også.
Klem til deg


Romaniposten
15.08.05

Kjære deg
Vi vil bare informere deg om at nedenforstående notat vil være tilgjengelig i løpet av August på den nyopprettede nyhetsweb på romani http://buddarn.blogsome.com Vi er glade for dine gode bøker.

"Jane Mysen randrar latjoe libriar. Dom asjar om Anna (jikk vandring-manisjni) an kavas kinjo-jiddan pre drommen. Dero kammar drabra dy tikno-riggar kei."

(Oversatt fra romani:
"Jane Mysen skriver gode bøker. De handler om Anna (ei romanikone) og hennes vanskelige liv på veien. Du kan lese to små sider her. Boka kjøper du her.")

Hyperlenker til din hjemmeside legges inn i annonsen.

Vennlig hilsen
Pre Drommen te Romani-manuset.

Hva kan jeg si? Jeg føler meg beæret. Med en tåre i øyekroken - Tusen takk!


Elisabeth
12.08.05

Jeg fikk bok nummer ein i Flammedans av ei venninne.
Dette er den første boken jeg har lest av sånn litteratur som du
skriver. Jeg likte den utrolig godt. Har ikke fått kjøpt bok
nummer to før i dag og nå gleder jeg meg sinnsykt til å lese i helgen. Du
skriver godt. Jeg har alltid interessert meg for andre kulturer.
Jeg håper du skriver mange mange bøker.
Elisabeth.

Jeg er smigret, Elisabeth. Lovord kan man ikke få for mange av. Jeg er også glad for at du liker serien, og for at du er så ivrig på å fortsette. Håper inderlig at de neste bøkene vil falle i smak også.
Klem til deg.


Leif
07.07.05

Hvor får jeg kjøpt boken "Flammedans"? Har ringt bokhandleren på Flisa med negativt resultat, har ringt Narvesen på Elverum med samme svar. Send gjerne boken i oppkrav til meg.
Med hilsen fra Leif.

Jeg beklager på det sterkeste at du ikke har fått tak i boken. Nå er det i boks for din del, men ellers er det fullt mulig å få tak i bøkene portofritt, både når det gjelder abonnement og enkeltbestillinger hos:
Damm kundeservice
Telefon: 24 05 10 10 (mellom kl. 09.30-15.00)
Fax: 24 05 10 99
Mail: flammedans@damm.no
Håper boken faller i smak, Leif. Nyt sommeren og livet!


Unni
04.07.05
Dette var en fin side. Den først boka di var virkelig god. Litt annerledes
enn hva mange andre serier, det likte jeg. Måtte tørke tårer flere ganger.
Håper fortsettelsen blir like god. Har ikke fått med meg de andre bokseriene
dine før jeg så dem her. Må bare etterhvert få skaffet meg dem.
Ønsker om en god sommer.
Fra Unni

Så fint at du likte siden min, Unni, og det varmer mitt hjerte å lese at du likte boken. En spennende tid dette her, og jeg håper inderlig at det er flere som snufser litt innimellom, selv om folk helst bør smile. Kos deg i sommer, med bøker og alt.


Trine
02.07.05

Hei Jane
Jeg har akkurat lest ut den første boken i Flammedans. Jeg likte den så godt
at det blir vanskelig å vente på neste bok. Når blir den å få kjøpt? Vet du
hvor mange bøker det blir alt i alt? Jeg har lest begge seriene du har
skrevet fra før av også. Du skriver magisk, og jeg gleder meg til fortsettelsen.
Hilsen Trine

Takk for en hyggelig mail, Trine. Blir helt stum her jeg sitter. Tenk at du har lest alle bøkene! Gjett om jeg setter pris på det :) Neste bok i Flammedans kommer for salg den 11. juli. Hvor mange bøker det blir i serien er vanskelig å si akkurat nå, men jeg håper på minst tjue. Jeg kan sende deg et svar når jeg vet nærmere. Ha en hyggelig sommer - les alt du kan!


SIv
01.07.05 

Hei Jane
Jeg vill bare si det at det var er en kjempe bra bok du har skrevet å gleder meg til neste bok kommer. Jeg  klarte ikke å legge den fra meg.
Håper dem andre bøken blir like bra som den første.
Stå på videre
Hilsen Siv

Jeg takker, bukker og neier, Siv. Er det noe som er hyggelig, så er det å få ros fra en fornøyd leser. Skal gjøre alt jeg kan for at du skal bli tilfreds med de neste bøkene også! Ha en god lesesommer - håper det blir masse finvær.


Torunn
22.06.05
Er så stolt av deg!! Lykke til videre. Sidene dine er kjempeflotte og spennende. Jeg gleder meg til å lese den nye serien.
Klem fra Torunn

Mange takk for rosen, søs. Er bittelitt stolt selv også. Regner med en skikkelig tilbakemelding fra deg på "Sølvharpen" ;)


Anne Mette og Olaf
22.06.05 

Tusen takk for bøkene. Det var veldig hyggelig gjort av deg. Gleder oss til å starte lesingen. Ønsker deg og fam. en riktig god sommer. Kos deg masse. Du fortjener alt det gode du kan oppleve.
Hilsen fra Anne Mette og Olaf.

Skulle bare mangle om dere ikke skulle få bøker, så trofaste og snille som dere er. Ha en riktig god sommer, begge to!


Synøve
28.07.05

Jeg er akkurat ferdig med den andre boken i serien din og nå har jeg så lyst til å lese den neste.Vil bøkene fortsette å komme så tett?Synes det er grusomt å vente.
Serien er fengende.Jeg er så spent på hvordan det går mad Anna og Nikolai.Bra at jeg ikke er med i bøkene, for da hadde nok ryddet Fjell-Nils av veien.Stå på Jane!Jeg blir trofast hele veien ut!
Hilsen Synøve

Takk for hyggelig innlegg, Synøve. Jeg blir som alltid glad når jeg får mail fra fornøyde lesere. Du spør om bøkene fortsetter å komme like ofte. Det gjør de ikke, men nr.3 er like rundt hjørnet! Resten av bøkene vil komme med et par måneders mellomrom.
Typer som Niels må være med for å holde spenningsnivået oppe, men mye skjer underveis, så følg med.
Håper ellers at du har hatt en god sommer, tenk nå er det snart høst - Akk, tiden løper fra en.
Ha en god lesehøst!2005 I 2006 I 2007 I 2008 I 2009 I 2010 I 2011 I 2012